Galatasaray Hamzaoğlu: Fernandao bizi uçurur

Hamzaoğlu: Fernandao bizi uçurur

10.01.2015 - 09:15 | Son Güncellenme:

Hamza hocanın, transferini çok istediği Fernandao için, “Onu Burak'la birlikte oynatmayı düşünüyorum. Hem 4-4-2 hem de 4-2-3-1 için biçilmiş kaftan. Hücum hattında onun gibi top tutabilecek bir golcüye ihtiyacım var. Transfer edebilirsek gücümüze güç katar” dediği öğrenildi.

Hamzaoğlu: Fernandao bizi uçurur

Ara transferde kadrosuna nokta atışı takviyeler yapmak isteyen Galatasaray’da, Fernandao transferi için temaslar sıklaştırıldı. 27 yaşındaki Brezilyalı golcünün alınmasını isteyen kişi, Sarı-Kırmızılı ekibin teknik patronu Hamza Hamzaoğlu.

Haberin Devamı

Başarılı çalıştırıcının Fernandao hakkında, “Onu Burak’la birlikte oynatmayı düşünüyorum. 4-4-2’de, Burak gibi yardımcı bir forvetle birlikte çok iyi iş çıkarabilir. 4-2-3-1’de de en uçta onu oynatıp, kanatlara Burak ve Umut’u koyarak ezici bir güç kurabiliriz. İki sistem için de biçilmiş kaftan. Hücum hattında onun gibi top tutabilecek bir golcüye ihtiyacım var. Eğer transfer edebilirsek, gücümüze güç katacaktır. Maliyeti de uygunsa, Ocak ayında kadromuza katalım” dediği belirtildi.

5 milyon euro’luk opsiyon

Sarı-Kırmızılı yöneticiler işte bu düşünceler doğrultusunda girişimlere başlamış durumda. Tek sıkıntı, transferin birkaç unsurunun birden olması. 1.92’lik santrforun bonservisi, Brezilya kulübü Atletico Paranaense’de bulunuyor. Oyuncunun sezon sonuna kadar da Bursaspor’la kiralık mukavelesi var. Aynı zamanda Bursa, 5 milyon Euro’luk satın alma opsiyonuna sahip, ancak bunu kullanabilecek maddi imkanı bulamıyorlar. Galatasaray’ın, ligin ikinci yarısında Fernandao’dan faydalanabilmesi için, Bursaspor’un bu oyuncuyla yolları ayırması gerekiyor.

Haberin Devamı

Bu isimler takasa girecek

Galatasaray cephesi bu nedenle Bursa’ya takasta oyuncu önermeyi düşünüyor. Engin Baytar, Gökhan Zangibi isimlerin yanı sıra yabancılardan Eboue ya da Goran Pandev de Bursa’ya teklif edilecek isimler arasında. Yeşil-Beyazlılar, takımın en golcüsü Fernandao’yu bırakmaya yanaşırsa, Sarı-Kırmızılılar Paranaense kulübüyle bonservis pazarlıklarına girişecek ve bu transfer için gözden çıkarılan para 3.5 milyon Euro civarında.

Alternatif Pandev

Galatasaray her ne kadar hücum hattına takviye arayışlarını sürdürse de, olumsuz ihtimalleri de göz önünde bulunduruyor. Şu an listenin zirvesinde yer alan Fernandao alınamazsa, ikinci yarıda yola Goran Pandev’le devam edilecek. Hamza hoca, Makedon golcünün fiziksel performansını artırması durumunda, takıma çok faydalı olacağını düşünüyor. Bu düşüncesini geçtiğimiz günlerde de dile getiren Hamzaoğlu’nun, devre arası için Pandev’e özel bir çalışma programı verdiği de gelen haberler arasında.

Haberin Devamı

(Fanatik)