Teleset Mobilya Akhisarspor Hamzaoğlu: Gekas giderse...

Hamzaoğlu: Gekas giderse...

07.06.2013 - 13:05 | Son Güncellenme:

Hamza Hamzaoğlu, Gekas'tan çok memnun olduklarını ve takımda kalmasını arzu ettiklerini ifade etti.

Hamzaoğlu: Gekas giderse...

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Akhisar Belediyespor'un teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, "Lige yeni çıkan takımların ilk senesi çok zordur ama ikinci senesi daha da zordur" dedi.

Haberin Devamı

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Hamzaoğlu, geçen sezon ilk yarıda lige takım içindeki uyumun zaman aldığını, Bikoko'nun sakatlığının da kendilerini etkilediğini söyledi. İlk devreyi hedefledikleri şekilde bitiremediklerini kaydeden Hamzaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Oyun olarak belli bir seviyeye gelmiştik. İkinci devre hem Bilal'ın hem de Gekas'ın önemli katkıları oldu. İyi oyunumuzu sonuca da yansıttık ve bu ligde devam etme başarısını yakalamış olduk. Önümüzde yeni bir sezon başlıyor. Süper Lig'de ilk yılımızda deneyim kazandık ama şu bir gerçek ki, lige yeni çıkan takımların ilk senesi çok zordur ama ikinci senesi daha da zordur. Biz lige alıştık, ligde bu yıl da rahatlıkla kalırız dersek hata yapmış oluruz. Süper Lig zor bir lig. Yine işi sıkı tutatak, ciddi çalışarak, eksik olan taraflarımızı güçlendirip, iyi olduğumuz yönlerimizi daha da iyi duruma getirerek yine hedefimiz bu ligde tekrar kalıcı olmak ama yapabiliyorsak da kendimizi ilk 10 içine atabilmek. Bunu yapabilirsek, bizim için bu sene için iyi bir başarı olacak."

Haberin Devamı

Yeni sezon kadrosu

Hamzaoğlu, geçen yıl genç oyuncularla birlikte 28 kişilik kadrolarının bulunduğunu, çok fazla forma şansı bulamayan oyuncuları kendilerini geliştirmeleri için kiralık olarak başka takımlara yollayacaklarını söyledi.

Bu nedenle yeni sezon için takımın hem antrenman kalitesini arttıracak hem de kulübeden takıma katkı verecek oyuncular alacaklarını dile getiren Hamzaoğlu, "Bunun sayısının 4-5'i geçeceğini sanmıyorum. Bununla ilgili görüşmelerimiz oluyor ama önce bilgileri toplayıp, bunları değerlendirdikten sonra gerekli hamleleri yapacağız" diye konuştu.

Hamzaoğlu, takviye için yerli veya yabancı ayırımının olmadığını belirterek, "Benim için önemli olan ihtiyacımı görecek oyuncu, Bu yabancı da yerli de olabilir, Dolayısıyla yerli oyuncu bulursam yerli, bulamazsam yabancı tercih ederim. Benim için çok önemli değil" dedi.

Gekas

Geçen sezonun devre arasında transfer ettikleri Gekas'ın hem oyuncu hem de kişilik olarak takıma çok çabuk uyum sağladığını kaydeden Hamzaoğlu, Gekas'tan çok memnun olduklarını ve takımda kalmasını arzu ettiklerini ifade etti. Hamzaoğlu, Gekas'ın başarısı nedeniyle bir çok kulüpten teklif almasının çok doğal olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

"Gekas burada kalmayı isterse tabii ki biz de çok mutlu oluruz ama 'Büyük takımlardan çok cazip teklifler var, ben orada da oynamak istiyorum' derse onun da karşısında durmayız. Gekas'ın bizimle 1 yıl daha kontratı var. Öyle bir durum olursa, kulüpler oturur hem Gekas'ın menfaatlerini hem de kulübün menfaatlerini düşünerek bir karar alırlar. Giderse de Gekas'ın eksikliğini tamamlamak zor ama bunu tamamlamak da bizim görevimiz, onun yerine birini buluruz veya içimizden birisini çıkarırız. Çok büyük bir sorun yaşayacağımızı sanmıyorum."

Gündüz maçları

Futbol maçlarının gündüz oynanması düşüncesine olumsuz bakmadığını kaydeden Hamzaoğlu, "Tabii ki gece maçları futbolcuları daha fazla motive ediyor. daha değişik bir hava veriyor. Görsel açıdan da daha zengin oluyor. Ancak gündüz oynamanın da faydaları var. Gündüzkü müsabakalara aileler gelebilir, belki şiddet olayları bu nedenle azalabilir" dedi.