Dünya Kupası Havada dehşet anları

Havada dehşet anları

28.06.2014 - 16:51 | Son Güncellenme:

İçlerinde Mesut Özil’in kız arkadaşının da bulunduğu Almanya Milli Takımı’ndaki oyuncuların eşlerini taşıyan uçak facianın eşiğinden döndü.

Havada dehşet anları

Onur Dinçer/Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Almanya Milli Takımı, Brezilya’daki Dünya Kupası’na eşlerini beraberinde getirmelerine izin veren ülkelerden bir tanesi. Hemen hemen tüm Alman oyuncuların eşleri ya da evli değillerse sevgilileri dev turnuvada futbolcuların yanında bulunuyor.

Ancak takımdaki bazı oyuncuların partnerleri önceki gün havada dehşet dolu saatler yaşadılar. Almanya’nın ABD ile Pernambuco Stadı’nda oynadığı grubun son karşılaşmasının ardından gerçekleşen uçuş korku dolu anlara sahne oldu.

Recife’den Porto Seguro’ya giden uçakta Mesut Özil’in kız arkadaşı Mandy Capristo, Mats Hummels’in kız arkadaşı Cathy Fischer, Bastian Schweinsteiger’in kız arkadaşı Sarah Brandner, Schurrle’nin sevgilisi Montana vardı. Uçuş başladığında bir facianın eşiğinden dönceklerini bilmiyorlardı.

Haberin Devamı

Futbolcu eşlerini taşıyan Embraer 195 model charter uçak iniş sırasında büyük sorunlar yaşadı. İddiaya göre pilot havacılık kurallarına göre ummadığı kadar kısa bir pistle karşı karşıya kaldı. Normalde 3 bin metreden uzun olan pistin uzunluğunun 1631 metre olduğu belirtildi.

İlk iniş denemesinde başarısız olan pilot bir anons yaparak, “Buraya inemezsek Salvador’a gideceğiz. Hava şartları çok değişken” dedi. Ancak bu anonsun yaklaşık 10 dakika ardından pilot Porto Seguro’ya inmeyi tekrar denedi. Pistin üzerinde ise dehşet bir manzara hakimdi. Yangın vardı ve ambulanslar ile itfaiye araçları gelmişti.

Aşırı yağmurdan dolayı pistin sular altında kaldığı, havanın sisli olduğu belirtilirken korku dolu anların ardından yolcular sağ salim kurtulmayı başardılar. Futbolcu eşleri olayın ardından çok korktuklarını ve ucuz atlattıklarını söylediler.