Fenerbahçe Havuz bozulur

Havuz bozulur

09.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

F.Bahçe Başkanı, “Yayın ihalesinin şu anki durumu yeniden gözden geçirilmeli. Fenerbahçe bugün 35 milyon dolar alıyor. Ama havuzda olmasa birine satsa 2010’da 125 milyon dolar veriyorlardı. Bugün de en az 125-150 milyon dolardır. Arada 80 milyon dolar fark var. Bunu ya TFF öder, ya devlet öder, ödemezse havuz bozulur” diye konuştu

Havuz bozulur

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım dün “Hedef 1 Milyon Üye” projesi kapsamında Kapalıçarşı’yı ziyaret etti. Asbaşkanlar İlhan Ekşioğlu ve Hakan Dinçay ile yönetici Selim Sapan’ın da yer aldığı organizasyonda projeye destek veren taraftarlarla bir araya gelen Başkan Yıldırım, burada renkli görüntülerle karşılandı.
Yıldırım ziyaret sırasında gündemdeki konularla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Futbol Federasyonu’nun mali kriterlerle ilgili açıklamalarına değinen F.Bahçe Başkanı, “Dikkatle dinliyoruz. Sanki açıklamayı yapan insanlar futbolun içinde değiller gibi geldi bana. Mali kriterle ilgili açıklama yapması için federasyonun bütün kulüplerin alacaklarını, kulüplerin ödeme planına göre ödemesi lazım. Bunu yeniden düzenlemek lazım. Aralık sonunda maaş ödüyorsak Aralık sonuna kadarki bütün alacaklarımızın federasyon tarafından ödenmesi lazım ki biz de sporculara ödeyelim” dedi.

Haberin Devamı

Önce UEFA uyacak

Yıldırım şöyle devam etti;
“Kulüplerin hep UEFA’ya borcu yok, alacağı da var. Biz 1.5 yıldır Şampiyonlar Ligi’nden dolayı katılım paramız 2 milyon 100 bin euroyu alamadık, alamıyoruz. Yazışmalar gidiyor, geliyor. Alamıyoruz. UEFA bize ceza veremez. UEFA önce benim paramı ödeyecek. Roberto Carlos giderken anlaşma yapıyor ‘1 milyon dolar Fenerbahçe’ye ödeyeceğim, ’ diye... UEFA bizim lehimize karar veriyor, ondan sonra hiçbir işlem yapmıyor, kararı durduruyor. Benim UEFA’dan alacaklarım var. Önce UEFA kriterlere uyacak. Biz sesimizi çıkarmıyoruz, konuşmuyoruz etmiyoruz diye herkes UEFA ve TFF kuralı. İkisinde de kural yok, kuralın olabilmesi için mali kriterin gereği olan kulüplerin alacaklarını ödemesi lazım.”

Haberin Devamı

Serbest olmalı
Havuz yayın ihalesi için çalışmalar yürüttüklerini de belirten Aziz Yıldırım, “Yayın ihalesinin şu anki durumu yeniden gözden geçirilmeli. F.Bahçe bugün 35 milyon dolar havuzdan para alıyor. Ama havuzda olmasa dışarıda birine satsa 2010’da 125 milyon dolar veriyorlardı. Bugün de en az 125-150 milyon dolardır. Arada 80 milyon dolar fark var. Bu parayı ya TFF öder ya devlet öder, ödemezse havuz bozulur. Hem vergi alacaksın, hem her türlü operasyonu yapacaksın. Ben kanuni bütün görevleri yerine getireceğim ama sen hakkımı gaspedeceksin. Ben o hakkımdan faydalanmadığım için bankadan borç alacağım ya da vergimi ödemeyecek duruma düşeceğim. Beni serbest bırakacaksınız. İsteğime televizyon hakkımı satacağım, gelen gelirle de mali kriteri tamamlayacağım” dedi.

Emenike gitmiyor

“Forvet transferi yapacak mısınız?” şeklindeki soru üzerine ise Yıldırım, “Bakacağız ama illa transfer yapacağız diye bir şey yok. İsmail ‘olabilir’ dedi, Sow’un durumundan dolayı. Emenike bir yere gitmiyor. Siz çıkarıyorsunuz, uyduruyorsunuz. Menajerler basın hepsi ortak olmuşlar. Ben menajerini aradım konuştum. ‘Herhangi bir şey var mı benim bilgim dışında. Bir şeyler mi oluyor’ dedim. ‘Hayır’ dedi. İngiltere’den bir menajerlik bürosu aramış bunları. Demiş ki ‘Fenerbahçe satmak istiyorsa bir şey yapalım’ diye. Onlar da ‘hayır’ demiş. Öyle bir şey yok. Emenike bizim oyuncumuz. Kimseden de teklif yok” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘10 tane oyuncu alacağım’

Federasyon’un yabancı kuralı ile ilgili aldığı kararı salı günü yeniden görülecek şike davası sonrası değerlendireceğini belirten Aziz Yıldırım, “Kadro yeterli mi?” sorusuna ise esprili bir şekilde “10 tane oyuncu alacağım” yanıtını verdi. Diego’nun gayet mutlu olduğunun da altını çizen Yıldırım, “Her transfer verimli olacak diye bir kaide yok. Zaman gerekiyor. Zaman lazım. Bazı oyuncu gelir gelmez uyum sağlıyor. Diego belli bir zaman istiyor, ikinci yarıda faydalı olacak. Eksik yerimiz orasıydı, bir tek oraya transfer yaptık. Yine aynı şeyi yapacağız merak etmeyin transfer yaparsak bir tane yaparız lazım olan yere. Hocanın istediği yere, istediği doğrultusunda” diye konuştu.

‘Bu sene stat gelirim yok’

“Geçen sene 40 milyona yakın arasında statta geliri vardı, bu sene yok. Geçen sene 32 bin kombine vardı, bu sene 20 bin kombine var. Yüzde 50 azalma var. Sebebi var, passolig diyorlar. Passolig’de kaçan rakam kadar olan parayı bana bir yer verecek ama kim verirse versin.
Ne amaçla yapıyorlarsa benim kayıplarımı karşılayacaklar. Neden stattan kaçıyorlar bu insanlar, sebebini ortaya koyun.”

Haberin Devamı

‘Her şeyi görüyorum’

F.Bahçe Başkanı, “İlk yarıyı lider bitireceğiz” tahmininin tuttuğunun hatırlatılması üzerine “Tahmin değil, ben görüyorum her şeyi görüyorum” dedi ve şöyle devam etti; “Bu sonuç normal ama daha farklı olurdu. Eskişehir ve Akhisar maçlarında oyuncularımız beklemediğimiz puanları kaybetti.
Bunun karşılığında Beşiktaş 3 neticeli maçtı orada da yendik. En azından 4-5 puan daha fazla almalıydık.”

‘Aktif vaziyette ayaktayım’

Yıldırım “Yoruldunuz mu?” sorusu üzerine ise “Yorulmadım daha aktif vaziyette ayaktayım. Rahat olun” yorumunu yaptı. F.Bahçe Başkanı, “Alex’e jübile yapılması konusunda yumuşuma var mı?” sorusuna da “Aziz Yıldırım kaç yılında başkan oldu ve başkan olduğundan bugüne bir futbolcuya jübile yaptı mı? Jübile ile ilgili düşüncem başka. 17 senedir hiçbir kimseye jübile yapmamışım. Ne dediğimi anlayın” karşılığını verdi.

Haberin Devamı

Gençlere ince mesaj
“Benim çerçevem belli, genç oyuncuları oynatın ve kazanalım ama genç oyuncular sahaya çıktıkları zaman Fenerbahçe’de oynayabilecek görüntü vermiyorlar. Gençler oynasın diyorsunuz, kötü sonuç olunca faturayı oynatana kesiyorsunuz. Bizim sıkıntımız bu. Gençler oynadığı zaman orada alınan başarısız neticeden dolayı antrenörleri veya diğer insanları yıpratmasalar, tenkit etmeseler... Antrenör moral olarak bozuluyor, gençler kazanılmıyor. Gençlerin bu şekilde kazanılma şansı yok ne yazık ki.”

‘Efendi gibi oturacaksınız’

Ziyaret sırasında Genç Fenerbahçeliler grubundan olduğunu vurgulayan bir taraftarın bilet alamadıklarını belirtmesi üzerine “Genç Fenerbahçe yok, Fenerbahçe var” diyerek tepki gösteren Aziz Yıldırım, diğer tribünlere gidebileceklerini söyledi. Taraftarın “O zaman kavga çıkar” demesi üzerine Yıldırım, “Kavga çıkmayacak, gideceksiniz efendi gibi oturacaksınız orada” diye karşılık verdi.

‘Erkan Zengin konusu kapandı’

Sarı-lacivert renklerle süslenen Kapalıçarşı’da esnaf, Başkan Aziz Yıldırım’a büyük ilgi gösterdi.
Kapalıçarşı’da yönetici Selim Sapan’a ait ’Şems’ isimli saat mağazasının açılışını da yapan Aziz Yıldırım, ’Hedef 1 Milyon Üye’ projesi kapsamında kulübe üye olan taraftarların üyelik formlarını doldurdu, onlara forma hediye etti. Çarşıdaki dükkanları gezen Başkan Yıldırım taraftarlara imza dağıtırken, onlarla fotoğraf çektirip bol bol sohbet etti.

Asbaşkanı İlhan Ekşioğlu, Eskişehirsporlu Erkan Zengin’in transferiyle ilgili kırmızı-siyahlı kulübe teklif yaptıklarını, şu anda beklemede olduklarını söyledi. Erkan Zengin’in Eskişehirspor’un sözleşmeli oyuncusu olduğunu vurgulayan Ekşioğlu, “Bunun bilincinde olarak, Eskişehirspor’un tavrını bekliyoruz. Eskişehirspor şu anda öyle bir düşüncelerinin olmadığını söyledi.
Onun üzerine yapacak bir şey yok. Biz çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.
Başkan Aziz Yıldırım da “Erkan Zengin’e ‘Fenerbahçe ile ilişkin var mı diye soramazsınız.’ Erkan ‘Fenerbahçe ile ilişkimiz devam ediyor’ dese, söyleyebilir de psikolojik durumdur kulüp olarak suçlu duruma düşeriz. Bizim ilgimiz şudur; bize geldiler bu bedelle serbest kalacağını ifade ettiler.
Kulüp başkanlarını Mahmut Uslu aradı. Bizim böyle bir düşüncemiz vardı, ama konuşmamız lazım dedi. Biz de başkanla konuştuktan sonra konuyu kapadık. Çocuğu tahrik ederek başka anlamlar çıkartılırsa bize zarar verir” dedi.