İspanya La Liga Hayaldi gerçek oldu

Hayaldi gerçek oldu

09.06.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

Real Madrid sezonun en flaş transferiyle şimdiden yaz dönemine damgasını vurdu. 100 milyon euroluk bu hamleyle beraber hem Eden Hazard hem de Zinedine Zidane, hayallerine kavuştu.

Hayaldi gerçek oldu

Real Madrid ve Eden Hazard buluşması nihayet gerçekleşti. İspanyol kulüp, 100 milyon euro karşılığında Belçikalı futbolcuyu kadrosuna kattığını resmen duyurdu. Teknik direktör Zinedine Zidane’ın çok istediği Hazard, yeni sezonda eflatun-beyazlı formayı giyecek.

Haberin Devamı

Benzer şekilde Real Madrid’de yer almak ve Zinedine Zidane’la çalışmak isteyen Hazard da hayallerine kavuştu.

28 yaşındaki futbolcu 7 yaşından beri hayranı olduğu Zidane ile tam 21 yıl sonra buluştu.

1998 Dünya Kupası’nda Fransa’nın 10 numaralı Zidane formasını giyerek çocukken destek verdiği efsane isimle şu anda çalışma fırsatı elde eden Hazard, “Küçüklüğümden beri Real Madrid’de oynama isteğim bir sır değil. Zinedine Zidane’a olan hayranlığım ve kendisiyle çalışma isteğim bir sır değil. Chelsea’deki her anımı sevdim ve bir an bile başka bir kulübe gitmeyi düşünmedim. Real Madrid’den başka hiçbir kulüp için Chelsea’den ayrılmazdım” dedi.

10 yıllık takip

Zinedine Zidane’ın da 10 yıldan bu yana Eden Hazard’ı takip ettiği ortaya çıktı. Fransız çalıştırıcının 2010 yılında MARCA’ya verdiği bir röportajda Belçikalı yıldızı överek, “Hazard geleceğin yıldızı. Çok iyi ve daha da iyi olacak. Onu gözüm kapalı Real Madrid’e getiririm” demesi hemen ön plana çıkarıldı.

Haberin Devamı

Premier Lig geleneği

Eden Hazard’ın Chelsea’den Real Madrid’e transfer olmasıyla özel bir gerçek ortaya çıktı. İngiltere’de yapılan haberlerde, Premier Lig kulüplerinin son 20 yıllık süreçte transferlerde nasıl kâr ettikleri paylaşıldı.
Buna göre ilk olarak Hazard’ın Chelsea’ye 33 milyon euroya geldikten sonra 100 milyon euroya satılması ve 67 milyon euro kâr elde etmesi dikkat çekiyor. Daha sonra Liverpool’un 13 milyon euroya aldığı Coutinho’yu 140 milyon euroya Barcelona’ya satıp, 127 milyon euro gelir sağladığı görüldü.
Gareth Bale’in 14 milyon euroya alındığı Tottenham’dan Real Madrid’e 100 milyon euroya gitmesi ve 86 milyon euroluk kâr elde edilmesi bir diğer örnekti. Cristiano Ronaldo’nun Manchester United tarafından 18 milyon euroya alınıp, Real Madrid’e 96 milyon euroya giderek, 78 milyon euro kâr bırakması da göze çarptı. Van Dijk’ın Southampton tarafından 15 milyon euroya alınıp, 80 milyon euroya Liverpool’a satılmasıyla gelen 65 milyon euroluk kâr da dikkat çekti. Leicester City’nin 600 bin euroya transfer ettiği Mahrez’i 68 milyon euroya satması da son örnek olarak gösterildi.

Chelsea akını
Transfer dönemine hızlı giren Real Madrid, Chelsea’den oyuncu alma geleneğini de sürdürdü. 2000 yılından bu yana geçen 19 yıllık sürede eflatun-beyazlıların Chelsea’den yaptığı flaş transferler göze çarptı.
Buna göre, İspanyol temsilcisi, sırasıyla Eden Hazard, Thibaut Courtois, Michael Essien, Ricardo Carvalho ve Arjen Robben gibi yıldızları aldı.
Dev tören
Real Madrid’de meşhur ‘Los Galacticos’ için son parça olarak lanse edilen Eden Hazard için özel bir imza töreni düzenlenecek. Yapılan bilgilendirmede, 13 Haziran Perşembe günü Real Madrid’in stada Santiago Bernabeu’da Hazard için tören yapılacağı aktarıldı.
İmza töreninde hem Başkan Florentino Perez’in hem de teknik direktör Zinedine Zidane’ın yer alması bekleniyor. 5 yıllık sözleşmeye imza atacak Hazard’ın töreninin daha önce Brezilyalı Ronaldo, Cristiano Ronaldo, Luis Figo, Zinedine Zidane ve Kaka’nın törenlerine benzeyeceği ifade edildi.
Mourinho göndermesi
Real Madrid’de Eden Hazard’ın transferiyle beraber en çok gündeme gelen isimlerden biri de Jose Mourinho oldu. Portekizli teknik adamın 2015’te Hazard-Real Madrid yakınlaşmasıyla alakalı söylediği, “Real Madrid, Hazard’ı istiyorsa 100 milyon pound ve en iyi 3 oyuncusundan birini hazır etsin. Hazard’ın tek bacağı 100 milyon pound eder” dediği ortaya çıktı.
Real Madrid taraftarları, Mourinho ile sosyal medya üzerinden alay ederek, transferlerini paylaştı.
Şimdiden servet harcadı
Zinedine Zidane yönetimindeki Real Madrid, transfer döneminin başlamasından bu yana 9 gün geçmesine rağmen adeta bir servet harcadı.
İngiliz basınında çıkan tabloda, Zidane’lı Real Madrid’in Eder Militao için 50 milyon euro, Luka Jovic için 60 milyon euro ve Eden Hazard için 100 milyon euro ödediği gözler önüne serildi. İspanyol kulübünün kasasından şu ana kadar toplamda 3 oyuncu için 210 milyon euro çıktı.