Euro2016 Hayaller ve gerçekler

Hayaller ve gerçekler

06.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İlk kez katıldığı Avrupa Şampiyonası’nda rüya gibi kupa geçiren Galler, hayalini devam ettirmek istiyor. Son 7 turnuvasında 5. kez yarı finale kalan Portekiz ise favori olduğu mücadeleden galibiyet bekliyor.

Hayaller ve gerçekler

EURO 2016’da yarı final maçları bugün başlıyor. Tarihi bir başarı gösteren Galler ile galibiyetsiz bir şekilde bu noktaya kadar gelen Portekiz, TSİ 22.00’da Stade de Lyon’da karşılaşacak. Mücadelede İsveçli hakem Jonas Eriksson görev alacak.

Haberin Devamı

F grubundan, en iyi dört 3.’den biri olarak çıkan, son 16 turunda Hırvatistan, çeyrek finalde ise Polonya’yı eleyen Portekiz ile B grubunu lider tamamlayan ve son 16 turunda Kuzey İrlanda, çeyrek finalde de Belçika’yı geçen Galler, ilk resmi maçlarını yapacak.

Daha önce aralarında yapılan 3 dostluk maçının 2’sini Portekiz, birini Galler kazandı. Bu mücadelelerde Portekiz 7, Galler 4 gol kaydetti.

Tam 24 yıl sonra

Avrupa Futbol Şampiyonası’na 7. kez katılan Portekiz, 5. defa son 4 takım arasına girdi. Portekiz en son ev sahibi olduğu EURO 2004’te final oynadı.

1958 Dünya Kupası’ndan sonra tarihinin 2. turnuvasında boy gösteren Galler, yarı finale yükseldi. Galler böylece 1992’de bunu başaran İsveç’ten sonra “ilk katıldığı Avrupa Futbol Şampiyonası’nda yarı finale çıkan” ikinci takım oldu.

Haberin Devamı

Hayaller ve gerçekler

Yazarlar