Skorer "Hayatımın teklifi"

"Hayatımın teklifi"

03.04.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

"Hayatımın teklifi"

Hayatımın teklifi


Yusuf Kobal


       Mustafa Doğan, Almanya'dan Türkiye ve Fenerbahçe'ye uzanan macerasını Milliyet'e anlatırken ağzından kaçırdı:
       "Dortmund bana hayatımın teklifini yaptı..."
       24 yaşındaki savunma oyuncusu, hem bu teklifin, hem de Fenerbahçe gibi bir takımda dört yıldır forma giymenin onurunu yaşadığını bildirip, "Kolay değil. 97 lig maçında Fenerbahçe forması giydim. Mütevazi olmalıyım, ama 40 kez Alman liginde, 40 kez Alman ümit ve genç milli takımlarında, iki kez de Almanya Milli Takımı'nda forma taşıdım. İlk defa 18 yaşında Almanya Birinci Ligi'nde sahaya çıktım ve zoru başardım" dedi. Ardından, kendisini eleştirenlere yanıt verdi: "Beni kara kaşıma, kara gözüme oynatmıyorlar..."
       Mustafa Doğan, Fenerbahçe'deki arkadaşlarının kendisine farklı bir gözle baktığını belirterek, "Alman vatandaşıyım ama, Türk kültürüm var. Türkiye'ye fazlasıyla uyum sağladım. El öperim, çünkü saygı unsurudur"diye konuştu.
       Alman Milli Takımı'na çağrıldığı halde Fenerbahçe forması giymek uğruna gitmeyen Mustafa Doğan, "Gitmedim çünkü, Fenerbahçe forması herkese nasip olmaz. Bunun bilincindeyim ve kendimi şanslı sayıyorum. Almanya'da kümede kalma mücadelesi veren bir takımdan Türkiye'de atmosferi çok değişik Fenerbahçe'ye gelmek bana önemli tecrübe kazandırdı. Çok da iyi para kazandım. Şampiyonlar liginde oynayıp kariyer edindim. Türk ligi çok renkli, ancak milli kariyerim için Almanya'da devam etmem gerekiyor" ifadesini kullandı.
       Fenerbahçe'de bir "gurbetçi gruplaşması" olmadığını söyleyen Doğan, takımın bu sezonki durumunu "Değişen üç hoca, yepyeni bir kadro ve farklı sistemler. Makine değiliz ki, programlanabilip sahaya çıkarsınlar. Rıdvan Dilmen erken havlu attı. Kaliteli futbolcular, kaliteli takımı ortaya çıkarmıyor. Takım olma yolunda aşama kaydedemedik."diye değerlendirdi.

Babasının oğlu

       Fenerbahçe, Bursaspor maçı için çalışmalarına dün başladı. Antalyaspor maçında oynayan oyuncularına dinlendirici bir çalışma programı uygulayan Teknik Direktör Turhan Sofuoğlu, oynamayanları sıcak havaya rağmen yordu. Alpay ve Ogün ise antrenmana, çocukları ile birlikte çıktılar. Ogün'ün oğlu Yağız bir ara takım ile birlikte yer hareketleri yapıp, futbolcuları neşelendirdi. Bu arada Tayfun 27. yaşgününü arkadaşları ile birlikte kutladı.

Leverkusen yumuşamıyor

       Fenerbahçe'nin uzun süredir peşinde olduğu Alman Teknik Dİrektör Daum'un sözleşmeli olduğu kulübü Bayern Leverkusen yumuşamıyor. Alman Kulübü Fenerbahçe ve Daum'dan gelen her türlü baskıya karşın, kararını değiştirmedi. Şube Sorumlusu Şadan Kalkavan da Daum'un Fenerbahçe'nin başına geçme ihtimalinin yüzde elli oranına düştüğünü söyledi. Kalkavan, "Gerçi Daum istedikten sonra onu Leverkusen'de tutmak imkansız. Daum'da ne şiş yansın, ne kebap düşüncesinde. Durumu biraz şüpheye girdi"dedi. Şadan Kalkavan, anlaşma çalışması yaptıkları teknik direktörün ismini açıklakmayacaklarını belirterek, "Yüzde yüz bitirip öyle söyleriz. Fatih Terim olmadı, basın bizi yıprattı. Daum da olmazsa eleştiriler artar. Bu nedenle anlaşma sağlandığı taktirde isim açıklarız" diye konutu.

Johnson'a izin yok

       Fenerbahçe'nin Ganalı oyuncusu Johnson'a izin alınamadı. Siyahi futbolcu, Gana Futbol Federasyonu'nun son söz olarak "FIFA'ya şikayet ederiz" tehdidi üzerine bugün ülkesine gidiyor. Yönetim, Gana Spor Bakanı da dahil olmak üzere birçok yetkiliye müracaat etmesine rağmen sonuç alamadı.

Oulare'nin şansı arttı

       Fenerbahçe'de sezon başından beri sakatlığı nedeniyle toplam altı maçta forma giyen ve sürekli eleştirilen Süleyman Oulare'nin kalma şansı artıyor. Antalyaspor maçında güzel bir gol atıp, kendini Fenerbahçeli yöneticilere de beğendiren Oulare'nin önümüzdeki sezonda takımda kalması için olumlu görüş belirdi. Turhan Sofuoğlu'nun bu futbolcu hakkında yönetime, kalması yönünde rapor vereceği ortaya çıktı.

Fener'den 1 Nisan şakası!

       Sarı - Lacivertli takımın Antalyaspor ile oynadığı karşılaşmada tribünde açılan bir pankart dikkat çekiyordu: "Galatasaray'a UEFA Kupası'nda başarılar dileriz." Görenler şaşırmıştı. Rakip kim olursa olsun tribündeki çekişme acaba artık bitmiş miydi? Ama pankartın sonunu görenler gerçeğe anladılar. Önceki gün 1 Nisan'dı... Ve bu da bir şakaydı.

Yazarlar