Fenerbahçe Hayatının şansı!

Hayatının şansı!

09.06.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

Aytemiz Alanya'da adeta kendini bulan Ozan Tufan'ın kariyeri yeniden şekillendi, büyük bir fırsat ayağına geldi.

Hayatının şansı

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

24 yaşındaki orta saha, Sergen Yalçın ile büyük bir değişim gösterdi. Saha dışındaki sıkıntıları bitiren ve futbola dönen genç yıldıza milli takımda Şenol Güneş de şans verdi. Avrupa kulüpleri tarafından izlenen Ozan, Fenerbahçe için de ciddi bir alternatif konumuna yükseldi.

Fenerbahçe’de son yıllarda en çok konuşulan isimlerden olan Ozan Tufan, adeta hayata döndü. Bu sezonun devre arasında Aytemiz Alanyaspor’a kiralanan Ozan’ın hayatı Sergen Yalçın’la değişti. Sarı-lacivertlilerde Aykut Kocaman döneminde kadro dışı kalan ve daha sonra Phillip Cocu tarafından da istenmeyen genç orta saha, Alanyaspor’da Sergen Yalçın idaresinde kendisini buldu.

Genç futbolcuların yaşadıkları sorunları iyi bilen, her zaman kendi futbolculuk döneminden örnekler veren Sergen Yalçın, Ozan’ı da doğru yol ve yanlış yol konusunda uyardı. Milli takıma geri dönebilme şansı ve hatta Avrupa’ya transfer olma ihtimallerini Ozan’a hep anlatan Yalçın, yüksek motivasyonla öğrencisini geri kazanmaya çalıştı.

Haberin Devamı

Kaptan oldu

Sürekli Ozan Tufan’a sorumluluk yükleyen, takıma adeta kaptanlık etmesini isteyerek canlı tutmaya çalışan Sergen Yalçın, tecrübeleri, bilgileri ve öğütleriyle tıpkı bir ağabey gibi yaklaştı. Saha dışındaki sorunlarını da artık bitiren 24 yaşındaki oyuncu, tamamen futbola odaklandı. Hocasının ağabey gibi yaklaşması ve tecrübelerini direkt olarak anlatmasından etkilenen Ozan, kariyerini yeniden kazanmak için çaba harcamaya başladı.

Ardından milli takımda da Bursaspor’dan eski hocası Şenol Güneş’in Ozan Tufan’ı yeniden kazanmak adına önce milli takıma alması sonra da Alanya’daki Özbekistan maçında kaptan yapması işin zirvesi oldu. Ozan Tufan, şu anda Avrupa’nın birçok kulübü tarafından izlenirken, Fenerbahçe için de şu anda ciddi bir alternatif konumuna yükseldi.

Genç futbolcu ise Fenerbahçe için her zaman göreve hazır beklerken, Avrupa ihtimallerini ciddi anlamda göz önünde tutuyor. Yıldız oyuncu, oluşabilecek bir Avrupa fırsatını kullanmak istiyor.

Ersun Yanal izliyor
Ozan Tufan’ın bonservisinin Fenerbahçe’de olması nedeniyle teknik direktör Ersun Yanal, uzun süredir yıldız ismi takip ediyor.
Ozan’ın Aytemiz Alanyaspor performansını inceleyen Yanal, milli takımdaki son görüntüsünü de rapor olarak aldı.
Şu anda hem form olarak hem de fiziksel anlamda ciddi bir gelişim gösteren Ozan Tufan’ın gelişimi memnuniyetle karşılandı.
Teklif iddiası
Sarı-lacivertlilerin kadrosunda bulunan Ozan Tufan’ı Avrupa’dan birçok kulübün izlediği belirtiliyor. Yaklaşık 4 senedir scoutların gündeminde olan Ozan, son olarak İtalya’nın Lecce takımıyla anıldı. İtalya Serie A’ya yükselen Lecce’nin 3 milyon euroluk bir meblağı genç orta saha için gözden çıkardığı kaydedildi. Fenerbahçe ise 3 milyon euronun üstünde bir rakama oyuncuyu satmaya sıcak bakacak.

Yazarlar