Diğer Hedefim hep ilkler

Hedefim hep ilkler

31.03.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

65. Gillette-Milliyet Yılın Sporcusu ödül töreninde, en iyi kadın sporcu seçilen İrem Yaman tek düşüncesinin Olimpiyatlar olduğunu söyledi.

Hedefim hep ilkler

ERKAN AYRAÇ - RÖPORTAJ

Haberin Devamı

Tekvandonun daha bilinir bir branş olmasını sağlamak istediğini belirten milli sporcu, “Evet, çok fazla madalyam var. Ama minik sporcularımıza ilham kaynağı olabilmek daha önemli” dedi. Yaman ayrıca başarılarının geleneksel bir törende taçlanmasının da gurur verici olduğunun altını çizdi.

Tekvandoda sayısız madalyası olan İrem Yaman, daha 23 yaşında olmasına rağmen gençlik için bir rol model olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. 65. Gillette-Milliyet Yılın Sporcusu Ödül Töreni’nde ‘Gillette Venus Yılın Kadın Sporcusu’ seçilen milli sporcuya hem gelecek hedeflerini hem de 2020 Olimpiyatları’ndaki madalya şansını sorduk...

65 yıldır yapılan bir ankette zirveye çıktın. Duygularını öğrenebilir miyiz?

Haberin Devamı

Türkiye’de sahip olabileceğim en önemli ödüllerden biri buydu. 2018’de Dünya Tekvando Federasyonu tarafından yılın kadın sporcusu seçilmiştim, ardından da bu ödülü istiyordum. Çok mutluyum bu başarıya ulaştığım için.

n Kategorinde çok güçlü adayları geride bıraktın...

Kategorimde aday olan her sporcu da çok önemli isimlerdi. Dereceleri onların da çok iyiydi. Aldığım ödülün değeri daha da arttı. Bu yüzden seçilmekten dolayı çok mutluyum.

'Tekvando tanınıyor'

10 milyon civarında oyun kullanıldığı bir ankette tekvando branşından bir ismin ödüle layık görülmesi seni sevindirdi mi?

Tekvando gün geçtikçe daha bilinilir bir hale geliyor. Hem basın için hem de Türk halkı için. Yılın Kadın Sporcusu’nun tekvando branşından seçilmesi gerçekten çok mutluluk verici. Basketbol, voleybol... Birçok branşta adaylar vardı. Ancak tekvandodan birisinin zirveye çıkması, tekvandonun biliniyor olması beni çok mutlu ediyor. Olimpiyatlarda tekvandodan da madalya bekleniyor. Ve bu ödüller bizim daha da iyi çalışmamızı sağlıyor.

Olimpiyatlar için zaman azalıyor. Senin de tek eksik madalyan bu organizasyonda...

Evet tek eksiğim olimpiyat madalyası. Tokyo’da bu madalyayı kazanmak istiyorum. Bunun için çok fazla çalışıyorum. Bu yıl Dünya Şampiyonası var. Burada alacağımız sonuçlar bizim için çok önemli. Umarım olimpiyatlarda da altın madalyayı alanlardan biri ben olurum. Hedefim her zaman ilki başarmak.

Haberin Devamı

'Mutluluğum artıyor'

Senin için madalyalar mı, yoksa örnek bir sporcu olmak mı?

Çok fazla madalyam var. Tabii ki daha da artacak. Ama önemli olan gelecekteki minik sporcularımıza ilham kaynağı olabilmek. Özellikle kız çocuklarına hayatta her şeyi yapabileceklerini göstermek, onları cesaretlendirmek, özgür olabileceklerini anlamalarını sağlamak... Benim için başarı bu. Umarım bunu da başarabiliyorumdur.

Küçük çocuklar demişken, onlara bir rol model olduğunu düşünüyor musun?

Yaşım çok genç. 23 yaşındayım ve 5 yıldır uluslararası turnuvalarda yarışıyorum. Bunlar çok güzel. Tekvandodan birisinin idol olarak alınması mutluluk verici. Tabii ki bu kişi bensem mutluluğum bir kat daha artıyor.

'Ödüller çok önemli'

Türk halkına zor müsabakalar öncesi mesajın var mı?
Başta 65. Gillette-Milliyet Yılın Sporcusu Ödül töreninde benim de ödül almamı sağlayan Türk halkına çok teşekkür ederim. Evet ben çok çalışıp madalyalar kazanıyorum. Ama başarımın takdir gördüğü de verilen bu ödüllerle ortaya çıkıyor.

Haberin Devamı

‘En anlamlısı’
Kariyerinde sayısız madalyaya sahip olan İrem Yaman, Gillette-Milliyet Yılın Sporcusu Ödül Töreni’nde kazandığı ödülün kendisi için ayrı bir anlamı olduğunu söyledi. Daha önce Yaman, Dünya Tekvando Federasyonu (WTF) tarafından yılın en başarılı kadın sporcusu ödülünü almıştı. Milli sporcu o gün yaşadığı gururun aynısını tekrar yaşadığını ifade etti.

‘Mankenlik yerine Tokyo’yu konuşalım!’

Sana ‘istese manken de olur’ denmesine kızıyorsun. Bunun bir sebebi var mı?
Bu sorulardan gerçekten çok sıkılıyorum. Çünkü ben tekvandocuyum ve yaptığım sporla her zaman gündeme gelmek istiyorum. Evet, boyum uzun, manken bile olabilirim belki. Ama bunlar önemli değil. Daha çok çalışarak madalyalarıma yenilerini ekleyebilirim. Türkiye’nin gururu olabilirim. Bu yüzden artık mankenliği düşünüyor musun soruları yerine, olimpiyatları konuşmak istiyorum.