Eurocup "Hedefimiz dörtlü final"

"Hedefimiz dörtlü final"

15.12.2015 - 14:47 | Son Güncellenme:

Türk Telekom Başantrenörü Sunter, "Hedefimiz 4'lü finallere kalmak. Bu yolda eleme turlarında ev sahibi üstünlüğünü elimize alabilmek için her maçı kazanmak istiyoruz" dedi.

Hedefimiz dörtlü final

Basketbolda FIBA Erkekler Avrupa Kupası'nda Türkiye'yi temsil eden takımlardan Türk Telekom'da, başantrenör Ercüment Sunter, 4'lü finale kalmayı hedeflediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Sunter, kupanın ikinci turundaki ilk karşılaşmada yarın Ankara'da Polonya'nın WKS Slask takımını konuk edeceklerini hatırlatarak, "Hedefimiz 4'lü finale kalmak. Bu yolda eleme turlarında ev sahibi üstünlüğünü elimize alabilmek için her maçı kazanmak istiyoruz" dedi.

İlk turu namağlup lider bitirdiklerini hatırlatan Sunter, "Grubumuzdaki en büyük rakibimiz Belçika'nın Telenet takımı olarak gözüküyor. Sonra da Polonya ekibi geliyor. İkinci tura da iyi başlayıp iyi bitirme hedefindeyiz" ifadelerini kullandı.

Sunter, statüye göre grup maçlarından sonraki eşleşmelerin 3 maç üzerinden oynanacağını, eşleşmelerde gruplarında en çok galibiyet alan takımın ev sahibi üstünlüğünü eline geçireceğini belirtti.

Haberin Devamı

Hem iç sahada hem de deplasmanda maç kaybetmemek için savaşacaklarını vurgulayan Sunter, "Maç maç gitmek ve bu grubu da yenilgisiz bitirmek istiyoruz" diye konuştu.

Yeni transferler yetişmiyor

Takıma takviyeler yaptıklarını ve Marcus Haislip ile Aleksandar Rasic'i kadrolarına kattıklarını ifade eden Sunter, iki ismin de Avrupa kupası maçına yetişmeyeceğini söyledi.

Valters'ın sakatlığı nedeniyle yaklaşık iki ay görev alamayacağını, Evren Büker'in de antrenmanda sakatlandığını dile getiren Sunter, "Evren Büker, sakatlığı nedeniyle bu maçta forma giyemeyecek. En büyük dezavantajımız tek oyun kurucuyla oynamak zorunda kalacak olmamız. Takım içinde çözüm üretmeye çalışıyoruz" diye görüş belirtti.