Anadolu Kulüpleri "Hedefimiz yüzde yüz galibiyet"

"Hedefimiz yüzde yüz galibiyet"

29.08.2012 - 12:24 | Son Güncellenme:

PTT 1. Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor’da Teknik Direktör Engin Korukır, hafta sonu deplasmanda oynayacakları Adana Demirspor maçında hedeflerinin yüzde yüz galibiyet olduğunu söyledi.

Hedefimiz yüzde yüz galibiyet

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Engin Korukır, Mehmet Cengiz Tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, Adana Demirspor’un iyi bir takım olduğunu ve sezona Boluspor deplasmanında aldıkları beraberlikle moralli başladıklarını belirterek, ”Mücadele gücü yüksek bir maç olacak. Türkiye’nin en önemli taraftar topluluğuna sahip takım. Ancak biz de tecrübeli takımız. Deplasmanda coşkulu taraftarı olan takımlara karşı oynamak bana göre avantajdır. Onlar da kazanmak isteyecek. Bu da bizim oyun anlayışımızı şekillendirecek, iyi bir maç olacak. Adana Demirspor deplasmanında hedefimiz yüzde yüz galibiyet” dedi.

Deplasmanda alınan puanların hedefi olan takımlar için önemli olduğunu vurgulayan Korukır, ”Deplasmandaki puanlar artı olarak hanene yazılır. Ancak öncelik iç saha maçları. Kendi sahamızda kazandığımız maçlar yolumuzu açacak, deplasmandan getireceğimiz puanlar işimizi kolaylaştıracak. Hesabımızı iyi yapmak zorundayız, bu iş matematik işi oldu. İyi hesap yaparsak bu işi başarırız. Geçen sezon bu takım 7 mağlubiyet 11 beraberlik ile 43 puan kaybetti, rekor puan kaybı. Buna rağmen Süper Lig yarışının içerisinde yer aldı. Son hafta kaybetti. Bu lig böyle bir lig. İlk hafta alınan sonuçlar bu sezon da aynı şeylerin olacağını gösteriyor. Bu sezon da elbet kayıplarımız olacak ancak en az kayıpla hedefimize ulaşmak için uğraşacağız” diye konuştu.

Hassan’ı kadromuza katmak için uğraşıyoruz

Çok yerinde transferler yaptıklarını kaydeden Korukır, şöyle devam etti:
”Transfer ettiğimiz dokuz futbolcudan da istediğimiz verimi alıyoruz, hepsi uyum sağladı. Her hafta daha iyi işler yapacaklar. Son olarak Mısırlı Hossam Hassan’ı kadromuza katmak için uğraşıyoruz. İnşallah o da bu takımın çok değerli bir parçası olacak. Hassan 2012 Londra Olimpiyatları’na milli takımı ile birlikte katıldığı için hazır bir oyuncu. Bu işimizi kolaylaştıracak. İyi oyuncu topluluğuna sahibiz. Kadromuzdan ayrılacak oyuncu yok. Çok iyi çalışıyoruz. Karakterli bir grup var. Üzerine koyarak ilerleyeceğiz.”

Yeşil-mavili ekip toplantının ardından Korukır yönetiminde Adana Demirspor maçı hazırlıklarını sürdürdü. Sakatlığı bulunan Kenan Aslanoğlu çalışmaya katılmadı.

(AA)

Yazarlar