Galatasaray Helal olsun

Helal olsun

10.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şeren, sevenleriyle önce Florya’da ardından da Türk Telekom Arena’da helalleşti. Daha sonra Teşvikiye Camii’ne götürülen Turgay Şeren, burada bir araya gelen dost ve akrabalarının omuzlarında uğurlandı

Helal olsun

84 yaşında hayatını kaybeden Galatasaray ve A Milli Futbol Takımı’nın efsane kalecisi Turgay Şeren, dün dualarla, alkışlarla, gözyaşlarıyla uğurlandı. Şeren’in naaşı, Teşvikiye Camii’nde ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedildi.

Haberin Devamı

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile birlikte Türk futbolunun simge teknik adamları Fatih Terim, Şenol Güneş, Mustafa Denizli ve Yılmaz Vural ile Şeren’in sevenlerinin katıldığı cenaze namazı öncesinde dua eden imam, herkesten helallik aldı.

Şeren’e ilk veda, Florya’daki Galatasaray Yardımlaşma Vakfı’nda yapıldı. Öğlen saatlerindeki törene İstanbul Valisi Vasip Şahin, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, yöneticiler, vakfın kurucu başkanı Oğuz İmregün, Galatasaray Yardımlaşma Vakfı Başkanı Sonay Kale, altyapı futbolcuları ve Şeren’in sevenleri katıldı.

Burada konuşan Vali Şahin, “Şeren gelecek nesillere hep örnek olacak. Her türlü imkanların az olduğu dönemde, fedakârlığın en yüksek seviyesinde hem milli takıma hem Galatasaray’a hizmet etti. Ona Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Haberin Devamı

İmregün de, “Medar-ı iftiharımız Turgay Şeren’i ebediyete uğurluyoruz. Dünyaya gelmemek elimizde değil, gelince de gitmemek. Yaşam dediğimiz süreyi boşuna geçirmemek gerekir. Dinimize ve insanlığımıza katkıda bulunmak gerekir. Turgay Şeren kardeşim bunu fazlasıyla yerine getirmişti” diye konuştu.

Turgay Şeren için ikinci tören Türk Telekom Arena’da gerçekleştirildi. Buradaki törene de başkan Özbek ve yöneticilerin yanı sıra Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile sarı-kırmızılı ekibin futbolcularıyla teknik direktör Riekerink de katıldı.

Burada konuşan Turgay Şeren’in oğlu Emre Şeren, Atatürk’ün, babasına Türkay ismini verdiğine dikkati çekerek, “Atatürk babam için, dedeme ‘bunu lider olarak yetiştireceksin, adı da Türkay olacak’ demişti. Babam bu isme layık oldu diye düşünüyorum. Onun ardından söylenenler bizim için gurur verici. Babam hayatını Galatasaray’a adadı. Cennette Berlin Panteri’ne ihtiyaç varmış, efsaneler tekrardan buluştu” ifadelerini kullandı.

Galatasaray İkinci Başkanı Cengiz Özyalçın da Turgay Şeren’in simge isim olduğunu ve hayatının her aşamasında Galatasaray’ı düşündüğünü dile getirdi.

Dualarla sona eren TT Arena’daki törene, Türkiye Futbol Federasyonu da siyah çelenk gönderdi.

Haberin Devamı

‘Seni hiç unutmayacağız’

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Turgay Şeren’in ardından hem Florya’da hem de TT Arena’da birer konuşma yaptı.
Özbek, ilk konuşmasında, “Galatasaray’ın iftihar ettiği birisiydi. Hem Galatasaray, hem de Türkiye Cumhuriyeti’ne verdiği hizmetlerden ötürü herkesin sevgisini kazanmış örnek bir insandı. Gelecek nesiller, sporcular, Turgay Şeren’in hayatını okumalı, insan olarak beyefendiliği örnek almalı. Allah hepimize böyle bir geçmiş ve gelecek nasip etsin, mekanı cennet olsun” dedi.
Özbek, TT Arena’da da şunları söyledi:
“Sportmen duruşu, efendi kişiliğiyle, yorumlarıyla ve sözleriyle örnek bir kişilik olarak hep yüreğimizde olacak gerçek bir liderdi. Türk sporunun çıkışı daha çok Turgay Şerenlerin yetişmesine bağlıdır. Derin izler bıraktığı bu güzel ülkenin toprağını üzerine atacağız. Nur içinde yat Turgay abi, seni hiç unutmayacağız.”
‘Mirası yaşatacağız’
Turgay Şeren’in oğlu Emre Şeren’e başsağlığı dileyen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Milli Takımımızda, Galatasaray’da futbol oynadığı yıllar sürecinde başarılara imza atmış, ‘Berlin Panteri’ lakabını kazanmış, daha sonra aktif futbolu bıraktıktan sonra teknik direktörlük kariyeri de olan ve hatta Samsunspor’u da bir dönem çalıştıran, aynı zamanda spor medyası mensubu olan çok değerli Turgay Şeren Ağabeyimizi kaybettik. Türk sporunda bıraktığı izleri ve mirası yaşatacağız” dedi.
İzinli olmasına rağmen geldi
A Milli Takım ile birlikte Euro 2016’ya gittiği için izinli olan ve takımda yer almayan Selçuk İnan, Turgay Şeren’e son görevini yerine getirdi. Selçuk, izinli olmasına rağmen tişörtünü giydi, takımın kaptanı olarak arkadaşlarının başında törene katıldı.

Yazarlar