Skorer Hem eleştiri, hem destek

Hem eleştiri, hem destek

08.11.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Hem eleştiri, hem destek

Hem eleştiri, hem destek

       BEŞİKTAŞ'ın dünkü Olağan Divan Kurulu toplantısında yönetim, teknik kadro ve futbolcular eleştirildi, üyeler birlik çağrısında bulundu.
       Başkan Süleyman Seba'nın katılmadığı, ancak 9 yöneticinin yer aldığı Divan toplantısı beklenenin aksine olumlu havada geçerken, Sabri Alınak'a plaket verildi.
       Yönetim adına söz alan Genel Sekreter Tankut Dinç, Kupa galiplerinde çeyrek finali kaçırdıklarını hatırlatarak, "Biz de kahrolduk. Ancak namağlup lideriz ve şampiyonluğun en büyük adaylarından birisiyiz. Birlik ve beraberlik içinde bu zorlu günleri aşarız" dedi. Dinç'ten sonra söz alan Servet Altınay, kulübün ekonomik açıdan alarm verdiğini ileri sürdü, "Amatör insanlarla profesyonel işler yapılmaz" ifadesini kullandı. İsmet Silahçılar ile Selahattin Yıldız, Toshack'ı sert bir şekilde eleştirerek, "Yönetim artık yumruğunu masaya vurmalıdır. Toshack adeta insanlarla alay ediyor. İşinin dışında herşeye karışıyor. Kulüpleri ve yönetimleri birbirine düşürüyor" diye konuştular. Verdi Vardarman da, Valeranga karşısında maddi ve manevi büyük zarara uğradıklarını, Toshack'ın şu aşamada gönderilmesini yanlış olduğunu savundu. Yıldır Özen ise ortada bir cenaze olduğunu belirterek, "İdam edilen insanların bile savunması alınıyor. Yiğidi öldüreceksiniz, ama hakkını da vereceksiniz. Milne'i gönderdik, geri almaya çalıştık. Valeranga maçında lokmamız gırtlağımızda kaldı. Şimdi ortada bir cenaze vardır. Birlik ve beraberlik içinde bu cenazeyi kaldırmak yine bize düşer. Beşiktaş bir trafik kazası yaptı, hepsi o kadar"görüşünü yansıttı.
       Bazı üyeler, Başkan Süleyman Seba ile yöneticilerin tam kadro toplantıya katılmamasını eleştirerek, "Neden çekiniyorlar? Bizler onlara saygı duyuyoruz, ama görüyoruz ki aynı saygı bize gösterilmiyor "diye konuştular. Genel Sekreter Tankut Dinç, eleştirilere, "Önerilerinize ve eleştirilerinize teşekkür ediyoruz. Masaya vurmak Dünya'nın en kolay işidir. Ancak susuyorsak, bu da tamamen Beşiktaş'ın menfaatleri içindir" diye yanıtladı.
       Yönetici Fahrettin Çuroğlu da, Beşiktaş'ın dışardan bakıldığı gibi büyük bir ekonomik kriz içinde bulunmadığını ve 2001 yılına kadar toplam yedi trilyon borçları olduğunu sözlerine ekledi.

       BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Toshack, Adanaspor maçı için takımı kampa almadı. Galli hoca, futbolcuların moralini düzeltmek için antrenman öncesi 20 dakikalık toplantı ve "Tek tek suçlu aramayacağız. Artık bunu unutun. Valeranga'dan sonra başkanımız Süleyman Seba'yı çok üzdük. O'nun gönlünü bir an önce almamız lazım" diye konuştu. Toshack, bugünkü Adanaspor maçında Valeranga karşısında etkisiz kalan kaleci Fevzi ve Ertuğrul'u yedeğe çekecek. Bu arada yöneticiler de dün tesislere gelerek oyunculara moral verdiler.

       Beşiktaş'ın hocası Toshack, Nijeryalı oyuncu için dün yöneticilerle biraraya geldi. Amokachi'yi disiplinsiz davranışları nedeniyle şikayet eden Galli hoca, "Ben artık başedemiyorum. Özel hayatına dikkat etmesini söyleyin" dedi
       BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Toshack, Amokachi'yi yöneticilere şikayet etti.
       Galli hoca, önceki gün yapılan basın toplantısında eleştirdiği Nijeryalı futbolcudan memmun olmadığını bu kez de yöneticilere açıkladı. Dünkü antrenman sonrası tesislere gelen yöneticilerden Fahrettin Curoğlu, Affan Keçeci, Tuncer Zengin, Ethem Özçelik ve Cengiz Eltutar ile bir toplantı yapan Toshack, Amokachi'nin disiplinsiz hareketlerinden yakınarak, "Ben yeterince önlemimi almaya çalışıyorum. Ama bu önlemler bir yere kadar, bu işlerle başedemiyorum. Siz de bu futbolcuyu çağırarak konuşun ve özellikle özel hayatına dikkat etmesini söyleyin. Sık sık sakatlanması ve ailevi sorunları takımı da etkiliyor. Bunlara acilen çözüm bulmamız gerekiyor" diye konuştuğu öğrenildi.
       Yöneticilerin Toshack'ın bu konuşmasından sonra, "Memmun değilseniz ve gönderilmesini istiyorsanız bize söyleyin" diye cevaplarına Toshack'ın hiçbir şey söylemediği belirtildi.


Yazarlar