Skorer Herve Tum Elazığspor'da

Herve Tum Elazığspor'da

24.06.2012 - 10:53 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'in yeni ekibi Elazığspor, tecrübeli golcü ile 2 yıllık sözleşme imzaladı, kadrosuna takviye yaptı.

Herve Tum Elazığsporda

Spor Toto Süper Lig'in yeni takımlarından Elazığspor, son olarak İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da forma giyen Kamerunlu forvet oyuncusu Herve Tum ile iki yıllık sözleşme imzaladı.

Haberin Devamı

Kulüp Başkanı Selçuk Öztürk, imza törenine gelmeyen Vali Muammer Erol ile Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu'na sitem ederek, "Elazığspor'da kriz var. Ben bittim. Bunu kamuoyunun ve büyüklerimin anlamasını istiyorum. Sayın Valimiz ve belediye başkanımızla görüşmelerimiz olumlu sonuçlanmazsa Elazığspor'u bırakıyorum" dedi.

Elazığ Havaalanı'nda dün basın mensupları ve yöneticiler tarafından karşılanan Herve Tum, Elazığspor Teknik Direktörü Bülent Uygun'u tanıdığını ve Elazığ'a yatmaya değil, başarılı olmaya geldiğini söyledi.

Tum, Havaalanı'ndan özel bir hastanede yapılan sağlık kontrolünün ardından Elazığspor tesislerine giderek, kendisini 2 yıllığına Elazığspor'a bağlayan sözleşmeye imza attı. Elazığspor Kulüp başkanı Selçuk Öztürk, yabancı transferinde Eskişehirspor'dan kaleci Vanja Ivesa ve Hırvatistan'ın Sibenik takımından Hrvoje Spahija ile sözleşme imzaladıklarını belirterek, "Transferimizin iki imza törenini geçen hafta içi İstanbul'da gerçekleştirdik. Bu gün de burada Herve Tum ile imza törenini gerçekleştireceğiz. Herve Tum'un başarısı hakkında hiçbir kuşkumuz yok. Gençler Birliği'nde 16 golü var, inşallah bizde de bu başarısını devam ettirir. Transfer öncesi gerekli araştırmamızı yaptırdık. Elazığspor'un yapısına, taraftarına uygun, etik kuralları olan bir kardeşimiz. Tabi biz böyle Türkiye içerisindeki karakterli futbolcuları Elazığspor'a kazandırdığımız için mutluyuz. Böyle kaliteli futbolcuları takımımıza kazandırmak da, hem bizim, hem de Bülent hocamızın başarısı diye düşünüyorum. Tum ile iki yıllık mukavele yapıyoruz ve daha uzun yıllar çalışmayı umuyoruz" dedi. Herve Tum' da yaptığı açıklamada, Elazığspor'a gelmesinin bir hedefi olduğunu dile getirerek, "Bir hedef vardır onun için geldim. Gittiğim her yerde iyi şeyler yaşadım. Burada da iyi şeyler yaşarım, bir problem yok" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından sözleşmeyi imzalayan Tum, bordo beyazlı Elazığspor forması giyerek, Kulüp Başkanı Selçuk Öztürk ile objektiflere poz verdi. Golcü futbolcu Tum, daha önce Bursa, Sivasspor, Gençlerbirliği ve son olarak da İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da forma giyiyordu.

BAŞKAN ÖZTÜRK'TEN İSTİFA SİNYALİ

Haberin Devamı

Elazoğspor Kulüp Başkanı Selçuk Öztürk, Elazığ Valisi Muammer Erol ve Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu'nu imza törenine davet ettiklerini ifade ederek, "Bu akşama kadar bekleyeceğiz. Kendileriyle görüşebilirsek görüşeceğiz. Olumlu geçer inşallah diyorum. Olumsuz da geçerse diğer transfer görüşmelerimizi iptal edeceğiz. Sayın Valimiz ve belediye başkanımızla görüşmelerimiz olumlu sonuçlanmazsa Elazığspor'u bırakıyorum" diye konuştu.

"VERGİ DAİRESİNE EVİMİ İPOTEK ETTİRDİM"

Haberin Devamı

Kulüp başkanı Selçuk Öztürk, Elazığspor'un ekonomik bir krizin içersinde olduğuna dikkat çekerek, şöyle konuştu: "Yani şu an Elazığspor bıçak sırtında. Ben bu işin daha ciddiye alınmasını isterdim. Yani Hazar Şiir Akşamlarımız var, eyvallah, saygı duyuyorum da Elazığspor da bir krizin içerisindeyse, bugün bir imza törenine keşke gelebilselerdi. Ben davet ettim. Vakit ayırabilselerdi. Demek müsait değiller, inşallah bugün akşama kadar vakit ayırırlar. Vakit ayırmazlarsa yönetim kurulumuzla akşam tekrar bir toplantı yapacağız. Ona göre de bir yol haritası çıkaracağız. İnşallah Elazığspor'umuz da bu krizin içerisinden çıkar. Çıkmazsa bile benim vicdanım rahat. Bu saate kadar Elazığspor adına yapılması gereken her şeyi yaptım, kendimizi de bitirdik, tükendirdik. Ama alnım açık, yüzüm pek. Kimsenin yakasına, paçasına yapışacak halim yok. İmkanlarım vardı, geldim, geldim, geldim, ama bugün bitti. İmkanlarım bitti. Yani bunu artık büyüklerimin ve kamuoyunun anlamasını istiyorum. İmkanlarımız bitti arkadaş. İmkanları bitmeyen adam, götürür oturduğu evi, 6 yıllığına vergi dairesine ipotek verir mi? Bittik. Bize bu bitme noktasında bu saatten sonra sahiplenme olmayacaksa, bu net şekilde söylensin. Biz de o zaman şapkamızı alır gideriz. Ama yapılacaksa da bir an evvel yapılsın."