Euro2016 "Hesabı ben vereceğim"

"Hesabı ben vereceğim"

16.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, basınla sohbet toplantısında açık konuştu.

Hesabı ben vereceğim

BİLAL MEŞE - FRANSA

Haberin Devamı

Oyuncularıyla övündüğünü, gurur duyduğunu dile getiren Terim, “Mağlup olsalar da, üst tura çıkamazlarsa bu hesabı ben vereceğim” dedi. Türkiye Futbol Direktörü, şöyle devam etti: “Takımı herkes burada görmek istiyordu. Ama daha ilk yenilgide saldırıya uğruyoruz.”

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, ay-yıldızlı takımı Toulon’da takip eden gazetecilerle bir araya geldi, herkesin merak ettiği konulara yorum getirdi.

Terim’in konuşmasından satır başları şöyle:

- Biz milli takım olarak öyle bir ekip olduk ki bunun dışında bir takım görmek herkesi üzdü.
- Slovenya maçı bize küçük bir mesaj verdi ama 15-16 maç gibi bir süreçte çok iyi oynayınca tezler çok doğru konulamadı.
- İngiltere maçı gibi oynayıp yenilsek ben de, kimse de ses etmezdi.
- Herkesi ve beni üzen, kabullenmişlik ve birçok şeyi yapamayan ve doğal reaksiyonu gösterememek...
- Dakika 29, Ozan’ın girdiği pozisyon, yediğimiz gol 41. dakika, fakat golü biz atsaydık da bu kötü oynadığımızı değiştirmez. Haksızsak haksızız.
- Keşke puan alsaydık da yaralarımızı bunla sarabilirdik.
- Milli Takımı herkes burada görmek istiyordu, keşke biz de olsak bayrağımız Eyfel’de dalgalansa diyorduk. Ama daha ilk yenilgide saldırıya uğruyoruz. Kazanınca her şey güzel, kaybedince bir şeyler bulunuyor.
- İspanyolların pas yüzdesini, topun onlarda kalmasını nasıl önleyeceksiniz? Bunu önleyen var mı?
- Burada seviye bu demiştim. Normal performansımızın burada yetmeyeceğini söylemiştim. Ümit ediyorum, bizim hepimizin beklediği bir Türkiye-İspanya maçı olacak.. Yeter, yetmez. İstediğimiz Türkiye olacağız.
- Çok zor bir maç bizi bekliyor. Ama her maç da sahada oynanıyor.
- İstatisti bilgiler sizi şaşırtabiliyor. Bazen 96 kilometre koşarsınız ama çok iyi işler yapabilirisiniz. Buna fazla takılmamak gerekir.
- Büyük beklentilerin mağlubiyetleri de büyük oluyor.
- Bu takım ülkenin en zor günlerinde merhem oldu, sevinci oldu. Ben aslan gibiyim, oyuncularımla gurur duyuyorum. Elensek de hesabı ben vereceğim.
- Emre için ‘iltifat etmeyelim, şımarır’ görüşünde değilim ama çok öğrenmesi, çok çalışması gerekir. Hemen Arda’nın önüne geçilmesine izin verilmesin. Arda bir markadır.
- Emre, çok iyi bir çocuk, çok iyi bir genç... Kolay bir hayatı olmamış. Allah ona bir şans verdi, bizde uzun yıllar işler yapacak. Teknik ve hızlı bir oyuncu.

Haberin Devamı

Hesabı ben vereceğim

Haberin Devamı

Benimle ya da bensiz!

Her turnuvada yer alacak bir ekip istediklerini söyleyen Fatih Terim, “Bu milli takım durmuyor ki... Hemen ardından Dünya Kupası Elemeleri devam edecek. Bu takım benimle veya bensiz devam edecek” dedi.

Fatih Terim, Avrupa Şampiyonası’nda yer aldıklarını ancak her turnuvada bulunmak istediklerini dile getirdi.

Türkiye Futbol Direktörü şöyle devam etti: “İstikrarı yakalamamız gerektiğini söyledim ve en büyük başarının bu gruptan çıkmak olduğunu ifade ettim. Normal oyunumuzdaki performansın burada yetmeyeceğini söylemiştim üzerine çıkmamız gerekeceğini söylemiştim. Mesele her şampiyonaya gelip gelemediğimiz.... Biraz daha gerçekçi olmalıyız.”

Kendisinin işin derinliklerinde olduğunu da dile getiren Terim, “Açıkçası bir takım şeyleri değiştirmek için geç kalıyoruz, geç kaldık. Bu eleştiride kendimizi ayırmıyoruz. İnşallah bu şampiyona herkesi harekete geçirir. Bu milli takım durmuyor ki... Hemen ardından Dünya Kupası Elemeleri devam edecek. Bu takım benimle veya bensiz devam edecek” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

Biri kuyuya taş atıyor, çıkaramıyorsun

Ozan Tufan’ın saçını düzeltmesini, Emre Mor’un Modric ile selfie çektirmesini eleştirenlere tenkitte bulunan Fatih Terim, “Ozan’la konuşmadım. Bu durumu kaale bile almadım. Sosyal medya öyle bir mecra ki biri kuyuya taş atıyor, çıkaramıyorsun. Keşke bunlara gülüp geçebilsek... Ümit edelim bu turnuva, sonuç ne olursa olsun hepinizin bir yerden başlangıç noktası olur. Diyelim ki gruptan çıktık, döndüğümüzde her şey değişecek mi? Kavga, gürültü, yöneticiler, başkanlar, boş tribünler değişecek mi?” yorumunu yaptı.

Transferler çalkantılı

Milli Takımda yaşanan sorunları da dile getiren Fatih Terim, “Bizim diğer ülkelere oranla dezavantajlarımız var. Hâlâ transferi devam edenler var. Az süre alan arkadaşlar var. Başka ülkelerde de transfer var ama bizde çalkantılı... Ve başka problemlerimiz var. Şunu öğrendim; turnuvalarda, turnuvalara hazırlanılmıyor. Tüm bunlara rağmen bir takım olmayı başardık. 102 kilometrelerde kalmamız kötü, daha evvelden hazırlanmak gerekir” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

Oyuncularım kahraman

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Marca’ya özel bir röportaj verdi. İspanya-Çek Cumhuriyeti maçını yerinde izlediğini belirten Terim, “Maçı domine ettiler, bir çok pozisyon buldu ama zor gol attılar. İspanya’ya büyük saygı duyuyorum. Maçları yüzde 80’e 20 gibi bir topla oynama oranıyla bitiriyorlar. Bunun böyle olduğunu herkes gibi biz de kabulleniyoruz” dedi. Terim ‘Türkiye’de size kahraman gözüyle mi bakıyorlar?’ sorusuna ise “Hayır ben normal bir insanm, tüm oyuncularım kahraman’ yanıtını verdi.

Savunarak olmaz

Nihat Kahveci ve Tuncay Şanlı ile daha önce oynadıkları İspanya maçını izlediklerini belirten Fatih Terim, “Orada çift santrafor oynamıştık. Benim hayat ve futbol felsefem odur. O gün tam saha pres yaparken iyi bir felsefeymiş. İspanyollara savunarak olmaz, ufak dokunuşlara ihtiyacımız var ama felsefemi hiç değiştirmedim. Oynamadan olmaz, zaten defans yapanı açıyorlar. Zaten hep geliyorlar. Büyüyebilmek için büyük maçlardan zaferle olur. Bir zafer iyi sonuçla, iyi oyunla ya da helal olsun dedirterek olur” diye konuştu.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Fransa’da görev yapan basın mensuplarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi. Terim’in bunun öncesinde, “Arkadaşlar gelin bu fotoğrafa girin. Bu kareyi bir daha bulamazsınız” demesi dikkat çekti.

Hesabı ben vereceğim