Diğer Hey hey hey taksiii

Hey hey hey taksiii

19.03.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

2020 Olimpiyat Oyunları’nın İstanbul’da gerçekleşip gerçekleşmeyeceği Eylül ayında yapılacak seçimle belli olacak ama Türkiye, iş tamam gibi hazırlıklarını sürdürüyor.

Hey hey hey taksiii

Gönüllülerin böyle bir organizasyonun can damarı olduğunun farkında olan Gençlik ve Spor Bakanlığı İstanbul’daki tüm taksi sürücülerini işin parçası haline getirmeyi planlıyor. Londra’daki oyunlar sırasında en büyük sıkıntının yol bilmeyen araç sürücüleri olduğunu farkeden Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın önerisiyle harekete geçen Hazırlık Düzenleme Komisyonu megakentte çalışan bütün taksi sürücülerine haber göndererek gönüllü olup olamayacaklarını öğrenecek. Sayının belli olmasının ardından görev alacakların hepsine dil dersi verecek olan Komisyon, olimpiyat sürecinde bütün sürücülere günlük harcırahlarını da vererek maddi kayıplarının önüne geçecek.

BAKANLARDAN BRİFİNG
2020 Olimpiyatları’nın Türkiye’ye verilmesi halinde toplam 500 bin gönüllünün görev alması da planlanıyor.
BU arada aday kentleri dolaşmaya çıkan Uluslararası Olimpiyat Komitesi üyelerine kısa bir süre sonra gerçekleşecek İstanbul turunda 6 bakanın brifing vereceği de öğrenildi.

VATAN’IN ulaştığı bilgilere göre Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ulaşım planlamasını, İçişleri Bakanı Mumammer Güler, kentin güvenlik altyapısıyla ilgili çalışmaları, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan Türkiye’nin bütün bu işleri kaldıracak finansal gücünü, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ülkenin turizm ve kültür cazibe noktalarını, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar tesislerle birlikte İstanbul’un geleceği için planlanan projeleri anlatırken Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da bütün aşamaları, gelişmeleri ve planları, olimpiyat için iş dünyası başta olmak üzere bütün halkın desteğini IOC üyelerine aktaracak.
TÜRKİYE Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener ise, “Yoğun çabamız ve çalışmalarla İstanbul, diğer adaylara göre bir adım önde gözüküyor” ifadelerini kullandı.