Skorer Heyecan fırtınası

Heyecan fırtınası

26.12.2008 - 01:52 | Son Güncellenme:

Milliyet 55.Yılın Sporcusu Anketi’nde süre daralıyor, yarış kızışıyor. Sporseverler destekledikleri adayları zirveye taşıyabilmek için geleneksel organizasyona yurdun dört bir yanından oy yağdırıyor

Heyecan fırtınası

MİLLİYET’in 55. Yılın Sporcusu Anketi’nde adım adım sona yaklaşılırken destekledikleri adayları zirvede görmek isteyen sporseverler özellikle internet üzerinden oy yağdırmaya devam ediyor.
Yılın Sporcusu’nda tarihi başarıya ve bir ilke imza atarak Pekin Olimpiyatı’ndan çifte gümüş madalya ile dönen atlet Elvan Abeylegesse açık ara farkla en büyük unvana koşuyor.
Paralimpik Oyunları’nın altın kızı milli okçu Gizem Girişmen de ikinci sıradaki koltuğunu oldukça sağlamlaştırdı. Olimpiyatın tek altın madalyalı ismi milli güreşçi Ramazan Şahin üçüncü, Pekin’de boynuna gümüş madalya takan milli tekvandocu Azize Tanrıkulu dördüncü, Dünya şampiyonu bayan boksörümüz Gülsüm Tatar’da beşinci sırada yer alıyor.

Haberin Devamı

Terim açık ara
Yılın Antrenörü oylamasında Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim kategorisinde zaferini açık oy farkıyla ilan etmişe benziyor. Ay-yıldızlı ekibin tecrübeli hocasını 2007-2008 sezonunda şampiyonluk ipini göğüsleyen Galatasaray’ın antrenörü Cevat Güler izlerken, Tekvando Milli Takım Antrenörü Ali Şahin üçüncü sıradaki yerini koruyor.

Arda koşar adım
Yılın Futbolcusu oylamasında ise Arda Turan hen geçen gün rakipleriyle arasındaki farkı açıyor. Galatasaray ve A Milli Takımı’nın genç yıldızını Fenerbahçe ve milli takımın önemli gol ayağı Semih Şentürk ikinci, yine milli takımın vazgeçilmez ismi ve Türk futbolunun İspanya’daki yıldızı Nihat Kahveci de üçüncü sırada izliyor.

Haberin Devamı

Polat kaptırmadı
Nefes kesen bir çekişmeye sahne olan Yılın Spor Adamı kategorisinde ise Galatasaray Kulüp Başkanı Adnan Polat, önceki gün ele geçirdiği liderlik koltuğunu dünkü sayım sonunda da korumayı başardı. IOC üyesi ve Dünya Okçuluk Federasyonu Başkanı Uğur Erdener ikinci sıraya düşmesine rağmen az bir oy farkıyla nefesini Polat’ın ensesinde hissettiriyor. Bu iki ismi Golf Federasyonu’nun başarılı başkanı Ahmet Ağaolu izliyor.

A Milliler rahat
Yılın Takımı seçiminde ise Avrupa Şampiyonası’nda büyük başarılara imza atan A Milli Futbol Takımı zirvedeki yerini korurken, zaferini ilan etmek üzere.
Bu kategorideki ikincilik çekişmesi Kıtalararası Dünya Şampiyonluğu apoletini omzuna takan Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı ile 3. sırada yer alan geçen yılın lig şampiyonu Galatasaray arasında geçiyor.

Phelps yetişti
Dünyada Yılın Sporcusu seçiminde ise Pekin Olimpiyatı’nın 8 altın madalyalı efsane yüzücüsü Michael Phelps, rekortmen atlet Usain Bolt’a kapırdığı koltuğu dünkü sayım sonunda geri aldı. Pekin 2008’e başarılarıyla imza atan bu iki isim arasındaki yarış son güne kadar süreceğe benziyor.

2008 YILIN SPORCUSU ADAY LİSTESİ
Elvan Abeylegesse, Nazmi Avluca, İlhan Çıtak, Gizem Girişmen, Neslihan Kavas, Yakup Kılıç, Sibel Özkan, Ramazan Şahin, Azize Tanrıkulu, Gülsüm Tatar, Servet Tazegül, Şemsi Yaralı
YILIN SPOR ADAMI
Ahmet Ağaoğlu, Uğur Erdener, Adnan Polat
YILIN ANTRENÖRÜ ADAYLARI
Anatoly Byckhov, Cevat Güler, Ali Şahin, Fatih Terim
YILIN TAKIMI ADAYLARI
A Milli Futbol Tkm., G.Saray Futbol Tkm., G.Saray Tekerlekli Sandalye Basketbol Tkm., Karate Milli Tkm.
YILIN FUTBOLCUSU ADAYLARI
Mehmet Aurelio, Servet Çetin, Nihat Kahveci, Semih Şentürk,
Arda Turan
DÜNYADA YILIN SPORCUSU ADAYLARI
Usain Bolt, Lewis Hamilton, Yelena Isinbayeva, Kaka, Michael Phelps, C.Ronaldo
Not: İsimler soyadı sıralamasına göre alfabetik olarak sıralanmıştır.