Galatasaray ‘Heykelimi dikerler’

‘Heykelimi dikerler’

29.03.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yabancı kontenjanını eleştiren ve bu devam ederse Türk takımlarının Avrupa’da kupa alamayacağını söyleyen Roberto Mancini, “Şampiyonlar Ligi Kupası’nı kazanırsak bir heykelimi Galatasaray Adası’nın yanına, Boğaz’ın ortasına dikebilirler” diye konuştu

‘Heykelimi dikerler’

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, Four Four Two dergisine konuştu, takımdan, yabancı kontenjanına ve geleceğe dönük düşüncelerini aktardı.
İtalyan teknik adamın konuşmasından satır başları şöyle:
* Yabancı kuralı bana göre çok kötü bir karar. Bunun milli takıma yardım ettiğini düşünen varsa gerçekten yanılıyor. Avrupa’da kimse Türkiye’de oynayan futbolcuları ve takım çalıştıran hocaları tanımıyor. Çünkü kimse bu ligi izlemiyor! Bu kural devam ederse Türkiye’deki takımların Avrupa’da kupa kazanma konusunda hiçbir şansı kalmaz.
* 4-3-3 ya da 3-5-2 oynayabilirsiniz. Bu çok önemli değil. Eğer maça iyi hazırlanmadıysanız, eğer takım arkadaşınıza yardım etmiyorsanız, eğer yüzde 100’ünüzü ortaya koymuyorsanız taktiği ne kadar değiştirirseniz değiştirin başarılı olamazsınız.
* Bana göre her oyuncu farklı pozisyonlarda oynayabilmeli. Örneğin Burak’tan sağ kanatta, sağ forvet ya da sol forvet olarak oynamasını istiyorum. Çünkü Barcelona, Bayern Münih ya da Real Madrid gibi büyük kulüplerde her pozisyonda oynayabiliyor olmanız gerekir.
* Manchester City’de kimseye güvenemeyeceğimi öğrendim. Göreve geldiğimde dört yıl içinde Premier Lig’i kazanmak istiyorlardı. Bunu üçüncü sezon gerçekleştirdik. Dördüncü sezon ligi ikinci bitirdik ve beni kovdular. Ama neden kovduklarını bilmiyorum.
* Mario’yu (Balotelli) seviyorum. Umarım zamanın çok hızlı geçtiğini anlar. Çünkü o dünyanın en iyi futbolcularından biri olmak için her şeye sahip. Mario’nun Türkiye’ye gelmesi çok tehlikeli (gülüyor). Şaka bir tarafa, galiba Milan’da kalacak.
* Eğer Galatasaray’la bu kupayı (Şampiyonlar Ligi) kazanırsak benim bir heykelimi Galatasaray Adası’nın yanına Boğaz’ın ortasına dikebilirler (gülüyor). Tıpkı Metin Oktay gibi. Ama İstanbul Boğazı’na!