Skorer HİDO’DAN son mesajlar

HİDO’DAN son mesajlar

28.08.2002 - 00:00 | Son Güncellenme:

HİDO’DAN son mesajlar

HİDO’DAN son mesajlar



HİDO’DAN son mesajlar
"Yükün farkındayım"
A Milli Takım’ın NBA’li yıldızı Hidayet Türkoğlu, yarın başlayacak Dünya Şampiyonası öncesi umut saçtı. Milli Takım’ın hergeçen gün formu giderek yükselen genç oyuncusu, dev turnuvada da üzerine düşen sorumluluğun bilincinde olduğunu belirterek, "Omuzlarımdaki ağır yükün farkındayım. Ama bunu kaldırabilecek güçteyim. Takım arkadaşlarımla birlikte Türk halkını mutlu etmek için en iyisini yapacağımızdan kimse şüphe duymasın" diye konuştu.

"Figüran değiliz"
İKİ yıldır NBA’de Sacramento Kings formasıyla dikkatlari çeken 23 yaşında ve 2.07 boyundaki Hidayet, Indianapolis’e figüran olarak gelmediklerini ve bu şovda başrolü oynamak istediklerini de vurguladı. Hido, "En büyük hedefimiz ABD ya da Yugoslavya ile final oynamak. Bu bizim için hayal değil. Öncelikle ilk dörde girip, ardından da kupaya giden yolu sonuna kadar zorlayacağız. Kapasite ve gücümüz bunun için yeterli. Kimse kuşku duymasın" dedi.

"Çok iyi kadroyuz"
HİDAYET, dizindeki sakatlığın da tamamen iyileştiğini ve Dünya Şampiyonası’nda tam randıman vereceğini söyleyerek, sözlerini şöyle sürdürdü: "ABD bana yabancı değil. Takım arkadaşlarımın da uyum sağlaması için elimden geleni yapıyorum. Biz gerçekten çok iyi bir kadroya sahibiz. Bu kadro Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye’nin gururu oldu. ABD’de de olmaya devam edecek. Daha önce de söyledim, Türk halkı dönüşte bizi coşkuyla karşılamaya hazırlansın."


11 isim belirlendi
DÜNYA Şampiyonası öncesi Basketbol Milli Takımımız’da 12 kişilik kadronun 11 ismi belirlendi, son oyuncu için ise bekleyişe geçildi. 12. adamın büyük ihtimalle Mirsad Türkcan olacağı, ancak teknik heyeti bu oyuncunun tam olarak iyileşmeyen tandonundaki sakatlığının düşündürdüğü bildirildi. Bu nedenle kafilede kadro bildirme süresinin sonuna kadar beklenmesi kararı alındı.

Tutku çıkarıldı
TEKNİK heyet, Burhan Uslu’nun Mirsad’a yapacağı son kontroller sonucunda vereceği rapora göre tercihini kullanacak. Yıldız oyuncu için olumsuz rapor gelirse, Mirsad listeden çıkarılacak, son isim olarak Ufuk bildirilecek. Tutku’nun kadroya alınmadığı 12 Dev Adam’ın belirlenen 11 ismi şöyle: Kerem, Hidayet, İbrahim, Mehmet, Harun, Ömer, Asım, Haluk, Hakan, Hüseyin, Kaya.

ABD’li organizasyon komitesi yetkilileri, maç programı ve salonlarla çok sık oynayınca tepki topladılar. Sürekli değişen maç programı çorbaya dönerken, Milli Takımımız’ın ilk olarak TSİ 19.00, ardından 20.30 olarak açıklanan Porto Riko karşılaşmasının saati, son olarak 21.30 olarak belirlendi. Ayrıca, karşılaşma da Conseco Field House’dan, RCA Dome salonuna kaydırıldı.

A Milli Takım’ın koyu Fenerbahçeliler’i; İbrahim Kutluay ile Ömer Onan, dün Fenerbahçe’nin, Feyenoord ile oynadığı Şampiyonlar Ligi ön eleme rövanş karşılaşmasını izlediler. Indianapolis’te yaşayan Türkler’in de yardımıyla karşılaşmayı naklen izleme fırsatı bulan iki oyuncu büyük heyecan yaşadılar.

2002 Dünya Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak olan Indianapolis, tam anlamıyla turnuvaya odaklandı. Şehir merkezindeki tüm cadde ve sokaklar Dünya Şampiyonası’nın reklam panoları, amblemleri, dev toplar, potalarla süslendi. Ayrıca en küçük marketten, büyük alışveriş merkezleri ve tüm otellerde de turnuvanın, broşür ve kitapçıklarıyla maç programları ücretsiz dağıtılıyor.

MİLLİ Takım kafilesinde yaşanan doktor sıkıntı dün giderildi. Ay - Yıldızlı ekibin doktoru Burhan Uslu, İndianapolis’e vardı. Böylece sakatlıkları süren Mirsad, Kerem Tunçeri ve Ufuk da rahat nefes aldı.



NASIL GELDİ: Ev sahibi. DÜNYA KUPASI GEÇMİŞİ: Tüm kupalara katıldı. 1954, 1986, 1994’te şampiyon oldu. 1954, 1959, 19882’de ikincilik, 1974, 1990 ve 1998’de üçüncülük kürsüsüne çıktı. BAŞARILARI: 11 kez olimpiyat şampiyonu oldu.

Coach: George Karl
10 yıllık NBA kariyeri boyunca adının yanına hep başarı yazdırmış bir isim. Altı sezon çalıştırdığı Seattle’ı 1996’da finale çıkardı. Yıldız oyuncuları ile tartışmalar yaşayan Karl, siyah coach’lara fazla değer verildiğini söyleyerek ırkçı tartışmanın ortasında kaldı. Yeniden saygınlık kazanması için Dünya Şampiyonası çok önemli.

Yıldızı: Paul Pierce
NBA’in yeni süper yıldızı. Bir süredir Atlantik Grubu’nun dibinde sürünen Boston Celtics’i geçen sezon Doğu’da üçüncü sıraya taşırken 26.1 sayı, 6.9 ribaunt, 3.2 asist, 1.9 top çalma ve 1.1 blok ortalaması yakaladı. Müthiş atlet, bunun yanı sıra oyun sezgisi güçlü, her mesafeden istikrarlı bir şutör. Hücumda lider isim olabilir.



NASIL GELDİ: Avrupa dördüncüsü DÜNYA KUPASI GEÇMİŞİ: Dereceye giremedi. BAŞARILARI: 1993 Avrupa Şampiyonu

Coach: Hanrik Detmann
BASKETBOL adına fakir olan Finlandiya’dan çıkması şaşırtıcı. Detmann kariyerine Helsinki YMCA takımında başladı. Bu takımla üç defa Finlandiya şampiyonu oldu. 1995’te Finlandiya’yı 18 yıl aradan sonra Avrupa şampiyonası’na taşıdı. 1997’den bu yana Almanya’yı çalıştırıyor.

Yıldızı: Dirk Nowitzki
TAM anlamıyla bir süper yıldız. 2.11’lik boyu, temiz şutları ve fundemantaliyle NBA’de bile AllStar düzeyine çıktı. Fiziği ve zamanlaması sayesinde çok da iyi bir ribauntçu. Son sezonda Dallas formasıyla 23.4 sayı, 9.9 ribaunt, 2.4 asist ve 1.0 blok ortalamasıyla oynadı.



NASIL GELDİ: Asya kıtası şampiyonu. DÜNYA KUPASI GEÇMİŞİ: İlk üçe giremedi. BAŞARILARI: 12 kez Asya Oyunları şampiyonu.

Coach: Wang Fei
FEİ ülkede basketbolu genişleten ve yaygınlaşmasını sağlayan en önemli kişi olarak biliniyor. Çin’in, NBA’e ihraç ettiği üç oyuncuyu da ilk keşfeden isimler arasındaydı. Ancak coach olarak ne kadar yeterli olduğu tartışılıyor. Çeyrek finale çıkılamazsa tekrar daha başarılı olduğu eski işine dönebilir.

Yıldızı: Yao Ming
BU sene NBA draftinde ilk sırada seçilen basketbolu yurt dışında öğrenmiş ilk oyuncu oldu. Çin Ligi’nde Shangai Sharks forması ile 32.4 sayı, 19.1 ribaunt ve 4.8 blok ortalamaları ile oynadı. 2.26’lık boyuyla Ming gerçek cevher. Üstelik boyuna karşın koordinasyonu yüksek bir oyuncu.



NASIL GELDİ: Afrika kıtası finalisti. DÜNYA KUPASI GEÇMİŞİ: İlk kez katılıyor. BAŞARILARI: 1965 Afrika Şampiyonası üçüncülüğü

Coach: Faid Billal
BASKETBOLA başladığı 14 yaşından beri sürekli Milli Takım formasını giyen Bilal, 1996’da jübilesini yaptıktan sonra da takıma asistan coach oldu. İki yıl önce takımın başına getirilen Billal takımdaki pekçok oyuncuyu ya yetiştiren ya da yan yana oynamış bir isim.

Yıldızı: Mourad Boughedir
BİR power forvet için oldukça kısa olmasına karşın bunu diğer özellikleri ile kapatmayı başarıyor. Çok isabetli dış şuta sahip 25 yaşındaki oyuncu vücut vücuda mücadeleden kaçmıyor. Boughedir son iki sezonda Fransa İkinci Ligi takımı Golbey - Epinal’de 3.2 asist ortalaması yakaladı.



NASIL GELDİ: Amerika kıtası şampiyonu. DÜNYA KUPASI GEÇMİŞİ: 1950’de şampiyon oldu.

Coach: Ruben Magnano
ARJANTİN’İN en deneyimli ve en güvenilir teknik adamı olarak biliniyor. Alçakgönüllü ve sakin. 31’lik Sconochini’nin yok olmaya giden kariyerini kurtaran ve basketbola döndüren kişi. Hedefi final. Magnano yönetiminde son bir yılda 28 maç yapan Arjantin, sadece iki kez ABD’ye yenildi.

Yıldızı: Emanuel Ginobili
AVRUPA’DA geçen sezon çok başarılı olan Ginobili, NBA’de San Antonio Spurs forması giyecek. Hızlı yön değiştiriyor. Atletik ve çevik. Kinder ile Eurolig’de 15.7 sayı, 3.8 ribaunt, 3.0 asist, Milli Takım’la Amerika Şampiyonası’nda 16.8 sayı, 4.1 ribaunt, 3.2 asist, 4.2 top çalmayla oynadı.



NASIL GELDİ: Okyanusya kıta şampiyonu. DÜNYA KUPASI GEÇMİŞİ: İlk kez katılıyor

Coach: Tab Baldwin
ABD’li olan Baldwin 80’lerin sonunda Yeni Zelanda’da Otago takımının başına geçti. 1995-2000 arası Auckland’la 6 sezonda 5 şampiyonluk yaşadı. Tarihinde sadece bir kez yendiği Avustralya karşısında Yeni Zelanda’ya Dünya Şampiyonası elemelerinde iki galibiyet aldırınca kahraman ilan edildi.

Yıldızı: Sean Marks
ÜÇ sezondur NBA’de tutunmayı başardı. İlk iki sezonunda Toronto Raptors, geçen sezon Miami Heat forması giydi. 21 karşılaşmada 15.2 dakika sahada kalan 2.08’lik oyuncu 4.6 sayı ve 3.6 ribaunt ortalamaları yakaladı. Takımın uzun oyuncu sorununu tecrübesiyle gidermeye çalışacak.



NASIL GELDİ: Avrupa beşincisi. DÜNYA KUPASI GEÇMİŞİ: 1994 ve 1998’de ikincilik. BAŞARILARI: 1993 Avrupa ikincisi, 1997 Avrupa üçüncüsü

Coach: Stanislav Eremine
EREMİNE, oyunculuk kariyerinde efsane Sovyetler Birliği takımının formasını giydi. CSKA Moskova’yı uzun süre çalıştırdı. Şu anda takımda yer alan pekçok oyuncu CSKA’da Eremine’in gözetimi altında yetişti. Oyuncuların büyük saygı duyduğu Eremine, eski coach Belov’dan hiç mutlu olmayan takıma huzur getirdi.

Yıldızı: Andrei Kirilenko
1999 Dünya Gençler Şampiyonası’nda 19.5 sayı ve 9.5 ribaunt ortalamaları ile MVP oldu. NBA’deki ilk sezonunda patlama yaptı. Ancak fiziksel olarak zayıf kaldı. Bir joker olan Kirilenko son 37 maçının 30’unda ilk beşe yerleşti. 10.7 sayı, 4.9 ribaunt, 1.4 top çalma ve 1.9 blok ortalamaları yakaladı.



NASIL GELDİ: Amerika kıta beşincisi. DÜNYA KUPASI GEÇMİŞİ: 1990’da katıldı, dereceye giremedi.

Coach: Jim Calvin
INDIANA doğumlu Calvin dört değişik NCAA takımı, üç farklı lise takımı, Kuveyt ve Bahreyn Milli Takımı ile Avustralya’da birinci lig coach’luklarından sonra 1998’de Venezuela’ya gitti. 2001’den beri Milli Takım’da olan Calvin, federasyon tarafından basketbolu geliştirme programının da başına getirildi.

Yıldızı: Oscar Torres
HOUSTON Rockets’da oynuyor. 1.98 olmasına karşın müthiş sıçrama yeteneğine sahip. NBA’de sezonu 6.0 sayı ve 1.9 ribaunt ortalamaları ile tamamladı. Ancak ilk beş maçlarında yüzdeleri yüksek. Torres’i pota yakınlarında durdurmak imkansız. Şut yüzdeleri, düşük ama atletik yeteneğiyle müthiş bir savunmacı.