Basketbol Hido’ya doping şoku

Hido’ya doping şoku

14.02.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Orlando Magic forması giyen Hidayet Türkoğlu, NBA’deki anti-doping programını ihlal ettiği gerekçesiyle 20 maç ceza aldı. Hidayet, methenolon maddesini tedavi sürecinde Türkiye’de aldığını, ancak yasak olduğunu bilmediğini söyledi

Hido’ya doping şoku

2000 yılında adım attığı NBA’de mücadelesini aralıksız sürdüren A Milli Basketbol Takımımız’ın kaptanı Hidayet Türkoğlu, doping şoku yaşadı.
Hidayet’in, NBA’deki anti-doping programını ihlal eden anabolik steroid maddesi, yani methenolon kullandığı belirtilirken, lig yönetimi tarafından 20 maç ceza aldı. Yasaklı maddenin kas kitlesini artırmaya yaradığı ifade edildi. NBA yönetimine savunmasını veren milli basketbolcu, yasaklı maddeyi sakatlıktan iyileşme sürecinde Türkiye’de kullandığını kabul ederek, antrenörü tarafından daha çabuk iyileşmesi için verilen ilacın yasak olduğunu bilmediğini, ancak kontrol etmediği için de suçun kendisinde olduğunu dile getirdi.
34 yaşındaki yıldız oyuncu, “Vücuduma giren maddeden ötürü sorumluluğu üstleniyorum. Bu tamamen benim suçum ve Orlando Magic organizasyonundan, ligden, takım arkadaşlarım ile Magic taraftarlarından özür diyorum. Birçok insanı yüzüstü bıraktığımı biliyorum ve yaptığım hata nedeniyle çok üzgünüm” açıklasını yaptı.

En ağır ceza!
NBA’de performans artıcı madde kullanmaları nedeniyle daha önce 7 oyuncu ceza almıştı. Hidayet Türkoğlu’na verilen ceza, şu ana kadar verilen en ağır ceza oldu.

Haberin Devamı

897 maç oynadı

NBA’de 2000-2001 sezonunda Sacramento Kings formasıyla adım atan Hidayet Türkoğlu, 13 yıldır aralıksız oynadığı ligde 897 maça çıktı. Ortalama 31 dakika süre alırken, 11.1 sayı, 4.4 ribaunt, 3 asist istatistikleri yakaladı. Milli basketbolcu, özellikle Orlando Magic’in, Los Angeles Lakers ile final oynadığı 2009’daki performansıyla parlamıştı.