Kayserispor Hikmet Karaman'dan Yanal'a sitem Emre'ye övgü!

Hikmet Karaman'dan Yanal'a sitem Emre'ye övgü!

18.03.2014 - 17:09 | Son Güncellenme:

Kayseri Erciyesspor teknik direktörü Hikmet Karaman, Ersun Yanal'a maç sonu açıklamaları için sitem ederken Emre Belözoğlu'ndan övgüyle bahsetti.

Hikmet Karamandan Yanala sitem Emreye övgü

Spor Toto Süper Lig'de hafta sonu deplasmanda Fenerbahçe'ye 2-1 yenilen Kayseri Erciyesspor'un teknik direktörü Hikmet Karaman, "Fenerbahçe ile bir kez daha oynasak daha farklı bir sonuç olabilir" dedi.

Haberin Devamı

Mavi-siyahlı takım ligin 26. haftasında Sivasspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarına başladı.

Hacı Boydak Tesisleri'nde teknik direktör Karaman yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda futbolcular, ısınma koşusunun ardından kuvvet ve dayanıklılık çalışması yaptı.

Antrenmandan önce gazetecilere açıklamalarda bulunan Karaman, takımının iyi yolda olduğunu söyledi.

Hafta sonu Fenerbahçe karşısında şanssız bir yenilgi aldıklarını ifade eden Karaman, "Fenerbahçe maçı bizim açımızdan geliştirici oldu, hatalarımızı gördük. Doğrularımızı da gördük. Fenerbahçe ile bir kez daha oynasak daha farklı bir sonuç olabilir. Gelişmiş bir takım olarak sahada olabiliriz. Fenerbahçe iyi bir takım iyi de oynuyorlar" diye konuştu.

Haberin Devamı

"Mangane çok dürüst, karakterli bir oyuncu"

Hikmet Karaman, Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal'ın son haftalarda rakip takım oyuncularının Fenerbahçeli futbolculara kasti fauller yaptığı yönündeki açıklamasından dolayı üzüldüğünü söyledi.

Kayseri Erciyessporlu hiç bir oyuncunun böyle bir durum içerisinde yer alamayacağını dile getiren Karaman, şöyle devam etti:

"Ersun hocaya bir hatırlatma yapayım. Bizim oyuncularımız asla rakip oyuncuyu sakatlamaya girmez. Asla ve asla. Ersun hocanın maçtan sonra bir demecine takıldım. Mangane'nin Emre ile olan pozisyonu var. Mangane çok dürüst, karakterli bir oyuncu. Pozisyonu alıp bir daha incelesin tek tek. Faullü dalıyor, doğru. Önlemek için. Kasti dalsa direkt ayağına müdahale eder. Fenerbahçe'nin önemli oyuncularını sakat bırakıp da başka maça eksik çıksınlar gibi düşünce olmaz. Böyle bir şey mümkün değil. Fauller olmuştur. Ersun hocanın orada ne demek istediğini anlamadım doğrusu."

"Emre Belözoğlu gerçekten büyük bir futbolcu"

Karaman, Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu'nun çok önemli bir oyuncu olduğunu ifade etti.

Emre'nin saha içerisinde takım arkadaşlarını iyi organize ettiğini vurgulayan Karaman, sözlerini şöyle tamamladı:

"Emre'nin sanki bir teknik direktörmüş gibi takımı yönetmesi iyi bir oyuncu olduğunu gösteriyor. Emre'nin saha içerisinde rakip takımın gücünü görüp arkadaşlarını uyarıp yerleştirmesi bence maçın en önemli hamlesi oldu. Bunlar güzel şeyler çok hoşuma gidiyor. Keşke diğer oyuncularda da oyun içerisinde taktik anlamda oyuna etki edebilecek beyin ve zihin gücü olsun. İnanılmaz önemli. Burada bunu söylerken Emre oyuncu değiştirdi, şunu yaptı gibi sakın yanlış anlamasınlar. İnanılmaz güzel bir örnekleme yaptı. Herkesin antipatiyle baktığı Emre'ye o antipatinin nedeni de hakem ve oyuncularla zaman zaman olan diyaloglarından kaynaklanıyor. Şunu da gördüm ki Emre Belözoğlu gerçekten büyük bir futbolcu. Emre'nin oyun içerisinde rakibin gücünü görüp ona göre takımını yönetmesi takdire şayan. Maçın kazanılmasında da en büyük faktörlerden biri."