Galatasaray ‘Hocamızı zorlayamayız’

‘Hocamızı zorlayamayız’

11.09.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başkan Aysal, Fatih Terim’e Mayıs ayına kadar izin verdiklerini hatırlattı, “Hocamızın bizimle devam etmesini çok istiyoruz ama kimseyi zorlayamayız. Herkesin onun kararına saygılı olması lazım” dedi

‘Hocamızı zorlayamayız’

NEVZAT DİNDAR

Haberin Devamı

Galatasaray’daki “milli kriz” bir türlü aşılamıyor. A Milli Takım’ın başında bulunan Fatih Terim’in, Romanya dönüşünde dün Başkan Ünal Aysal ile bir araya gelmesi bekleniyordu. Ancak beklenen zirve gerçekleşmedi. Divan Kurulu toplantısına katılan Başkan Aysal verilen arada gazetecilerin Terim’le ilgili sorularına yanıt verdi.
Ünal Aysal, Fatih Terim’le yeni sözleşme imzalamak istediklerini tekrarlarken son kararı başarılı teknik adamın vereceğini söyledi. Terim’le 2 yıllık yeni sözleşmenin ne zaman imzalanacağı konusunda yöneltilen sorular üzerine Aysal, “Arkadaşlar yanlış adrestesiniz. Biz pozisyonumuzu belli ettik. Fatih hocamız bir karar verecek. Acele etmeye, baskı kurmaya gerek yok. Hocamızın içinde büyük bir Galatasaray sevgisi var ancak bir Türkiye sevgisi de var. Oturup kararını verecek. Herkesin de onun kararına saygılı olması lazım” diye konuştu.
Aysal, Galatasaray’ın, Fatih Terim’le devam edip etmeme konusundaki pozisyonuyla ilgili, “Hocamızın bizimle devam etmesini çok istiyoruz ama kimseyi zorlayamayız. Hocamız kararını kendi düşünceleri doğrultusunda verecek” yorumunu yaptı. TFF’nin, Terim’le uzun süreli çalışmak istemesi halinde buna sıcak bakmayacaklarını anlatan Aysal şöyle devam etti:
“Bu mümkün değil. Ben sadece Mayıs ayına kadar danışmanlık yapmasını, 4 maçta da teknik direktörlük yapmasını kabul ettim. Bunun dışında başka bir tasarrufumuz olamaz. Başka bir tasarruf düşünülüyorsa, bu konuda hocanın kendisinin bir karar vermesi gerekir.”

Haberin Devamı

Borç 249 milyon dolar
Divan Kurulu toplantısı dün Galatasaray Lisesi’nde yapıldı. Toplantıya Başkan Ünal Aysal’ın yanı sıra, yönetimin çoğunluğu katıldı. Toplantıda, yönetim tarafından üyelere konsolide mali tablolar sunuldu. Sunum basına kapalı gerçekleştirildi. Raporda, Galatasaray Kulübü’nün 30 Haziran 2013 tarihi itibariyle konsolide net borç alacak farkının 249 milyon ABD Doları olduğu kaydedildi. 2012 yılı sonu itibariyle 55 olan GS Store mağaza sayısının Ağustos 2013’te 90’a çıkarıldığı belirtilirken toplam forma satışının 423 bine ulaşarak ilk kez 6,9 milyon lira kar elde ettiği dile getirildi.

Yazarlar