Skorer HODRİ MEYDAN!

HODRİ MEYDAN!

22.01.2011 - 02:48 | Son Güncellenme:

Genel Kurul isteyen İkinci Başkan Mehmet Helvacı ile yöneticiler Doğan Yalçınkaya ve Vedat Eşkinat’ı istifaya davet etti Bazı AK partililerin kendilerini üzen açıklamalar yaptığını belirtti, “Galatasaray itilip kakılacak bir kulüp değildir” dedi İsim vermeden İnan Kıraç’ı eleştirdi, “Bizim ağabey dediğimiz kişiler kendilerini derin Galatasaray olarak ilan ediyor” tepkisini verdi TOKİ Başkanı Bayraktar’ın kendisini arayarak özür dilediğini söyledi, emniyete kimsenin ismini vermediklerinin altını çizdi

HODRİ MEYDAN

Galatasaray Kulübü, Türk Telekom Arena Stadı’nın açılışından sonra yönetim içinde çatlağa yol açan krizle çalkalanırken, Başkan Adnan Polat dün düzenlediği basın toplantısında yumruğunu masaya vurdu.
Önceki günkü yönetim toplantısında olağanüstü seçim konusunu gündeme getiren 2. Başkan Mehmet Helvacı’yı ihanetle suçlayan Polat, Doğan Yalçınkaya ve Vedat Eşkinat’ın da istifalarını istedi ve görevinin başında olduğunu dile getirdi.
Adnan Polat, özellikle Mehmet Helvacı’yı hedef alırken, “Sıkıntılı günlerde kimin ne olduğunu çok daha iyi anlıyorsunuz” ifadesini kullandı ve şöyle devam etti; “Düşünebiliyor musunuz, yönetim kurulu toplantısında ikinci başkanım bana ‘Biz ibra olmayacağız, onun için erken seçime gidelim. Erken seçime gidersek ibra oluruz’ diyor. İbra olmak gibi bir derdim yok. Ben yaptığım her işin hesabını veririm. Şeffaflığı bu kulübe ben getirdim. Ben yaptığım her işin hesabını veririm.”
2. Başkan Helvacı’nın daha sonra kendisini olağanüstü genel kurul için imza kampanyası düzenlemekle tehdit ettiğini söyleyen Polat, “Şunu anlaması lazım ki, kimse Galatasaray Kulübü Başkanlık makamını ve yönetimini tehdit edemez, şantaj yapamaz. Bunun adı ihanettir. Onun için Sayın Mehmet Helvacı’yı, Sayın Doğan Yalçınkaya’yı ve Sayın Vedat Eşkinat’ı onurlu insanlar gibi hepinizin huzurunda istifaya davet ediyorum” diye konuştu. Galatasaray camiasının menfaatleri için hep sabır gösterdiğini dile getiren Polat, “Ama Galatasaray Başkanı da bir aslandır, bunu unutmayın. Bir kuzu değildir” dedi.

Haberin Devamı

İstifa etmiyorlar
2. Başkan Mehmet Helvacı, yöneticiler Vedat Eşkinat ve Doğan Yalçınkaya yaptıkları yazılı açıklamayla istifa etmeyeceklerini bildirdiler. Helvacı, “İstifa etmeyi düşünmediğimi daha önce de söyledim. Ben Adnan Polat’a ibranın Galatasaray’ı böleceğini belirttim. Benim görevim başkanı uyarmaktı ve görevimi yerine getirdim. Polat’ın psikolojisi bozulmuş olmalı. Ne tehdit, ne şantaj bana yakışmaz” diye konuştu. “Herşey Galatasaray İçin Platformu” olağanüstü kongre için dün imza kampanyası başlattı. Liselilerin kurullardaki görevlerinden çekilmesi çağrısı ise olumlu yanıt bulmadı.

‘Açılışa giderim’
Yeni statlarının devrini henüz almadıklarını da söyleyen Polat, “Rahmetli Ali Sami Yen’den, rahmetli Özhan Ağabey’den herkes prim sağlamaya çalışıyor. Hastalığında da prim sağlamaya çalışıyorlardı, öldü, yine prim sağlamaya çalışıyorlar. Ali Sami Yen Bey ve Özhan Canaydın ile tüm Galatasaray büyüklerinin o statta yeri olacak” dedi. Beşiktaş Belediyesi’nin 23 Ocak Pazar günü kulübün eski başkanı Özhan Canaydın’ın büstünü dikeceğini anımsatarak, “Ben Galatasaray Kulübü’nün başkanıyım, eski başkanımın büstü açıldığı vakit kimseyi dinlemem, gider orada bulunurum” diye konuştu.

Haberin Devamı

G.SARAY ÜZERİNDEN SİYASET YAPILMAZ
Adnan Polat, çok yoğun 20 gün geçirdiklerini ve çeşitli sıkıntılarla karşı karşıya kaldıklarını belirtti. Galatasaray taraftarlığına vurgu yapan Polat, “Her icraatımda birinci kararım Galatasaray’ın yüksek menfaatleridir. Bunun önüne kimse geçemez. Galatasaray’ı her zaman siyasetin dışında tutmuşumdur. Galatasaray’da çeşitli siyasi fikirlerde, inançlarda, ırklarda milyonlarca kişi vardır. Burası bir spor kulübüdür. Kimse Galatasaray’ın üzerinden siyaset yapmasın” dedi.
Polat, aynı zamanda Galatasaray kongre üyesi olan TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar’ın da Arena Stadı’nın açılışında yaptığı ve tepki gören konuşması için kendisini aradığını ve yanlış anlaşıldığını söylediğini aktardı.

Futbola dönüyor!
Polat, artık zamanını futbola harcayacağını ve sarı-kırmızılı takımı iyi yerlere getireceğini de belirtti. Bu arada toplantı öncesi basın mensuplarıyla da sohbet eden Adnan Polat, yeni transferleri Bogdan Stancu’nun İtalya’dan daha iyi öneriler almasına karşın Galatasaray’ı tercih ettiğini söyledi.

Haberin Devamı

AK Parti’ye mesaj
Başkan Polat, TT Arena Stadı’nın açılışından sonra bazı Ak partililerin söylemlerinin kendilerini kırdığını kaydetti, “25 milyonluk Galatasaray birçok ülkenin nüfusundan daha büyük bir camiadır. Galatasaray itilip kakılacak bir kulüp değildir” diyerek tepkisini ortaya koydu.

Sükunet çağrısı
Kongre üyelerine de seslenen Polat, sükunet çağrısında bulundu; “Galatasaray’la ilgili medyada bir şey söylemeyin ve susun. Biraz sükunet. Galatasaray içinde bir kısım, sayıları çok değil, bizi yıpratmak için yaşanan durumu fırsat bilenler var. Bize zarar veriyorlar ama daha çok Galatasaray’a zarar veriyorlar. Galatasaraylılık bu değil. 45 gün sonra Mali ve İdari Genel Kurulumuz var. Gelin bizi değerlendirin, eleştirin. İbra edin veya etmeyin. Ama şimdi sessiz kalın.”

Haberin Devamı

‘İsim vermedik’
Açılış günü bir emniyet müdürünün, davetliler dışında stada 300 kişinin sızdığını söylediğini aktaran Adnan Polat, bu kişileri kast ederek, “Provokatörler” yerine, “Protestocular” dediğini ve yanlış kelimeyi daha sonra düzelttiğini dile getirdi. Polat, “Kimsenin peşine düşmedik. Ava çıkmadık. Kimsenin ismini emniyete vermedik. Öyle bir portre çıktı ki, sanki Galatasaray taraftarını ihbar ediyor, fişliyormuşuz gibi gösterildi. Şimdi diyorlar ki ‘Pazar günü taraftar seni protesto edecek.’ Edecekse Galatasaray taraftarı protesto etsin” dedi.

Kıraç’a derin tepki
Polat, Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç’a da tepki gösterdi. İsim vermeden Kıraç’a yüklenen Polat, “Bir de Galatasaray’da bizim ‘ağabey’ diye hürmet gösterdiğimiz kişiler var, kendilerini ‘derin Galatasaray’ ilan edenler. Ne demekse bu. Sanki üyelerinin oyları bunların ipoteği altında. ‘Ağır ağabey’ görüntüsü veriyorlar. Kimse Galatasaray üyelerini bu şekilde aşağılayamaz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Ağlatan konuşma
Adnan Polat’ın konuşmasına ilginç tepkiler geldi. Erzincan’da görev yapan Fenerbahçeli başçavuş İlker Kılıçkap sarı-kırmızılı kulübe şu mesajı gönderdi: “15 yıldır TSK emrinde çalışmakta olan başçavuş rütbesinde bir astsubayım, Fenerbahçe taraftarıyım. Açıklamanızı personelim ile beraber izledim. İnanın ki gözlerim doldu, hatta arkadaşlarım bile şaşırdı. Asil bir yöneticiye yakışacak şekilde mantıklı ve duygu yüklü bir beyanattı, centilmenlik sporun ruhunda vardır.”

TARAFTARLARIN GÖNLÜNÜ KAZANDI
Başkan Adnan Polat’ın basın toplantısı taraftarın üzerinde de önemli bir etki yaptı. İşte yorumlar;
- Adnan Polat’ı aslanlar gibi gördüğüm basın toplantısıydı...
- Hükümeti üfledi, kongre üyelerine sopayı gösterdi. Cesaretli bir konuşma yaptı Adnan Polat...
- Erdoğan Bayraktar özür dilemiştir. Siyasi postasını düzgün bir üslup ile koymuştur.
- Sabır taşı çatladı. Kükremesi gerekiyordu, yaptı bence...
- İşte bi Galatasaray Başkanına yakışan konuşma! Helal başkan, şimdi başkan olduğunu kanıtladın, arkandayım.
- Yerinde bir konuşma. Dik bir duruş. İşte bizim istediğimiz başkan bu. Böyle devam eder inşallah...
- Adnan Polat bugün yeniden Galatasaray Başkanı olmuştur!... Galatasaray Başkanı olduğunu hatırlamıştır!... Yapması gerekeni yapmıştır!...
- Adnan başkanımız çok güzel ve tatmin edici konuştu. Bir Galatasaray başkanının duruşu böyle olmalı. Dayan başkan. Zaman destek zamanı.

PARDON
Sine-i Galatasaray’a dönüş

Galatasaray Başkanı Adnan Polat, bir kulüp başkanının yapabileceği en onurlu işi ve tek kurtuluşunu seçti, “Sine-i Galatasaray’a döndü”!
Ne TOKİ Başkanı’nın hatalı konuşması kaldı, ne AKP’lilerin Galatasaraylıları üzmeleri, ne istifasını istediği üç yöneticisi, ne derin Galatasaraylılar’ın kendilerine güç vehmetmesi...
Sadece Galatasaray’ın vücudu olan üyeler ile Galatasaray’ın ruhu olan taraftarlar...
Bir tek onlardan özür diledi.
“Hatalıyım” dedi.
Onlara sığındı.
Artık ortada siyasetüstü bir Polat ve Galatasaray var.
Köşeye sıkışmış bir başkan için bundan daha onurlu bir kurtuluş düşünülemezdi.
Dün nihayet Polat “lider”, Galatasaray “halkın takımı” oldu.
E.G.