Galatasaray Hodzic'ten Türk halkına davet

Hodzic'ten Türk halkına davet

28.06.2014 - 11:16 | Son Güncellenme:

Galatasaray'ın unutulmaz oyuncularından, Türkiye'nin ilk yabancı gol kralı Hodziç, "Bosna Hersek Osmanlı toprağıdır, kebapçı dükkanım ise Galatasaray'ın Bosna Hersek şubesidir, tüm Türkiye'yi buraya davet ediyorum" dedi.

Hodzicten Türk halkına davet

Galatasaray'ın unutulmaz oyuncularından, Türkiye'nin ilk yabancı gol kralı Tarık Hodziç, "Bosna Hersek Osmanlı toprağıdır, kebapçı dükkanım ise Galatasaray'ın Bosna Hersek şubesidir, tüm Türkiye'yi buraya davet ediyorum" dedi.

Haberin Devamı

Galatasaray formasını ilk olarak 1982'de giyen, 1983-1984 sezonunda attığı 16 golle "gol kralı" olan ilk yabancı futbolcu Tarık Hodziç'in, futbolu bıraktıktan sonra Saraybosna'nın ünlü çarşısı "Başçarşı"da açtığı "Galatasaray" adlı kebapçı dükkanı, özellikle bu ülkeyi ziyaret eden Türklerin uğrak yerlerinden...

Burada AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Hodziç, Bosna Savaşı'nın üzerinden 20 yıl geçtiğini hatırlatarak, savaş sonrası yeni bir nesil yetiştiğini aktardı. Ülkede işsizliğin önemli bir sorun olduğunu dile getiren Hodziç, sıkıntıları aşmaları için çok çalışmaları ve üretim yapmaları gerektiğini anlattı.

Turizmin ekonomiye katkısının önemine işaret eden Hodziç, şunları söyledi: "Ülkemiz doğası, tarihi ve kültürel dokusu, mutfağı, avcılığı ve alternatif spor olanaklarıyla Avrupa ve dünyada yeni cazibe merkezlerinden. Bu bağlamda Türk halkına mesajım Bosna Hersek, Osmanlı toprağıdır, biz de Türklerin kardeşiyiz, kebapçı dükkanım ise Galatasaray'ın Bosna Hersek şubesidir. Tüm Türkiye'yi buraya davet ediyorum, gelip kardeşlerini ve ata topraklarını ziyaret etsinler. Türkiye ve Bosna Hersek mutfağı, birbirine çok benziyor. Burada fiyatlar da Türkiye'ye göre çok ucuz. Et yemeklerimizi, böreğimizi tatmak isteyen herkese kapımız açık. Türkiye'den Saraybosna'ya gelen birisi kendisini yabancı bir ülkede değil, kardeşinin evinde hissedecektir."

Haberin Devamı

"Türkiye, 2016 Avrupa Şampiyonası'na gidecektir"

Hodziç, Fatih Terim'in Türk Milli Takımı'nın başında bulunmasının çok büyük bir fırsat olduğunu belirterek, "Dünyada yalnız bir imparator var, o da Fatih Terim. Takımdaki futbolcular çok yetenekli. 2014 FIFA Dünya Kupası öncesi ABD'de yapılan hazırlık maçlarını yakinen takip ettim. Takımın ümit verici ancak disiplinli bir şekilde çok çalışması lazım. Türkiye, 2016 Avrupa Şampiyonası'na da inşallah çok rahat gidecektir" diye konuştu.

Galatasaray'la ilgili değerlendirmelerde de bulunan Hodziç, "2012-2013 sezonundaki takımla geçtiğimiz sezondaki takımın oyuncuları aynı ama oyun kalitesi olarak arada çok fark var. Galatasaray, Roberto Mancini ile anlaşmayacaktı. Yanlış bir karar olduğunu kaçırılan şampiyonlukla gördük. Takım, Fatih hocayla devam etmeliydi çünkü bu takımı 6 defa lig şampiyonu yapan ve UEFA Kupası'nı Türkiye'ye getiren İmparator'du" ifadelerini kullandı.