Futbol ‘Holigan’ genelgesi!

‘Holigan’ genelgesi!

20.03.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanlığı, spor sahalarındaki şiddetin önüne geçilmesi için Spor Genel Müdürlüğü, Türkiye Futbol Federasyonu ve valiliklere genelge gönderdi, tedbir alınmasını yineledi

‘Holigan’ genelgesi

İçişleri Bakanlığı, bir genelgeyle, spor sahalarındaki şiddet olaylarının önüne geçmek için tedbir alınmasını istedi.
Emniyet Genel Müdürlüğü’nce hazırlanıp İçişleri Bakanlığı tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü, Türkiye Futbol Federasyonu ve valiliklere gönderilen genelgede, olay çıkarabilecek taraftarlarla seyirde yasaklı taraftarlara bilet satılmaması talep edildi. Genelgede; kulüplerden, taşkınlık ve düzensizlik yapan taraftarların kulüple ilgili faaliyetlere katılmasını engellemeleri, deplasman maçlarına gidecek taraftarlardan olay çıkarması muhtemel kişilerin maça gitmesini engellemek için seyahat düzenlemelerinin koordine edilmesi ve maçlara gidecek taraftara refakat edecek bir görevlinin tayin edilmesi istendi.
İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Bahrettin Demirer imzasıyla yayımlanan genelgede, Türkiye’de federasyonlara bağlı amatör ve profesyonel branşta faaliyet gösteren 8 bin 717 spor kulübü bulunduğu belirtildi.
Genelgede, kolluk kuvvetlerinin kapsamlı tedbirler aldığı ve 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’a aykırı hareket edenler hakkında yasal işlem yapıldığı ifade edildi. Kanununun yürürlüğe girdiği 14 Nisan 2001’den beri 3 bin 574 taraftar hakkında yasal işlem yapıldığı vurgulanan genelgede, bu kişilerden bin 642’sinin spor müsabakalarını seyirden men cezalarının halen devam ettiği bildirildi.