Dünyadan Futbol Hollanda Türk hakemi konuşuyor!

Hollanda Türk hakemi konuşuyor!

17.03.2014 - 18:08 | Son Güncellenme:

Hollanda Ligi Eredivisie’de bu hafta sonu oynanan PEC Zwolle-Go Ahead Eagles maçına Türk hakem Serdar Gözübüyük damgasını vurdu. Son dönemde birçok kez eleştiriler alan Gözübüyük yeniden basın mensuplarının hedefine oturdu.

Hollanda Türk hakemi konuşuyor

Celal Umut Eren / Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Hollanda Eredivisie’de PEC Zwolle’ün Go Ahead Eagles’ı kendi sahasında 2-0 mağlup ettiği mücadelede karşılaşmanın hakemi Serdar Gözübüyük adeta gündeme oturdu. Geçtiğimiz ay Feyenoord ile Twente arasında oynanan lig maçında da eleştirilerin odak noktası haline gelen Gözübüyük bir kez daha konuşulmaya başladı.

Karşılaşma esnasında bir faul pozisyonunda yerde kalan Eagles futbolcusu Jarchinio Antonia’nın yanına giderek, “yerden hemen kalkma, biraz daha yat, zaman geçir. Yoksa insanlar numara yaptığını düşünebilirler” dediği iddiası büyük yankı uyandırdı. Maç sonrası FOX Sports’a açıklamalarda bulunan olayın yakın tanığı Antonia, “İlk defa böyle bir olay başıma geldi. Ama hakemi dinledim. Acım olmamasına rağmen yerde yatmayı sürdürdüm” diye konuştu.

Haberin Devamı

Serdar Gözübüyük, 23 Şubat’ta oynanan Twente-Feyenoord mücadelesinde de konuk ekip Feyenoord’un 2 penaltısını vermemiş, hatalı ofsayt kararlarına imza atmış ve Rotterdam temsilcisi 2-0 öne geçtiği maçı son dakikalarda yediği gollerle 2-2 berabere tamamlamak zorunda kalmıştı. Mücadele sonrasında da Feyenoord teknik direktörü Koeman, “Bu hakemden dolayı utanıyorum” açıklamasını yapmıştı.