Dünyadan Futbol Houllier: Hücum futbolu popüler oldu

Houllier: Hücum futbolu popüler oldu

06.01.2015 - 16:57 | Son Güncellenme:

FIFA Teknik Komite Üyesi Houllier, "2014 Dünya Kupası'nda rekor derecede gol kaydedildi, hücum futbolunun tekrardan popüler olduğunu görmeye başladık" dedi.

Houllier: Hücum futbolu popüler oldu

FIFA Teknik Komite Üyesi Houllier, 2014 Dünya Kupası'nda hücum futbolunun yeniden popüler olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Houllier, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen 23. Uluslararası Antrenör Gelişim Semineri'nde "2014 Dünya Kupası Analizi" ve "Dünya Kupası'nda ortaya çıkan son trendler" başlıklı iki sunum yaptı. 2014 Dünya Kupası'nı tek kelimeyle "kaliteli" olarak tanımlayan Fransız teknik adam, kupada oyuncuların, antrenör davranışlarının ve organizasyonun kalitesinin çok yüksek olduğunu anlattı.

Dünya Kupası'nda kazanma felsefesiyle oynandığını aktaran Houllier, "Rekor derecede gol kaydedildi. 2,67 gol ortalaması vardı. Hücum futbolunun tekrardan popüler olduğunu görmeye başladık. Takımların daha ofansif bir anlayışla, kaybetmekten ziyade kazanma felsefesiyle oynadığını gördük" diye konuştu.

Houllier, kupada oyunun temposunun çok yüksek olduğunu vurgulayarak, "Kanat oyuncularının daha fazla kullanıldığı 2014'te, defans oyuncuları da hücumlara destek verdi. Ekip oyunu karşımıza çıktı. Çok fazla ortayla golün geldiğini gördük. Oyunun temposu çok yüksekti. Kıran kırana geçen mücadeleler gördük. Bu turnuvada gollerin yüzde 50'si forvetlerden geldi" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Dünya Kupası'nda oyuncu değişikliklerinin başarılı olduğunu belirten Fransız çalıştırıcı, kupada 32 golün oyuncu değişikliğiyle oyuna giren oyunculardan geldiğini söyledi.

Houllier, modern oyundaki anahtar faktörlerin dengeyi kaybetmeden risk almak, yoğunluk, kararlılık, taktiksel olarak uyum sağlayabilme ve duygu kontrolü olduğunu kaydetti.

İki sunumun ardından Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve TÜFAD Onursal Başkanı Özkan Sümer, UEFA Antrenör Eğitmeni Howard Wilkinson ve Gerard Houllier'e plaket verdi.

Öte yandan seminere katılmayan Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal ve Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş'in rahatsızları bulunduğu, Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal'ın da mazeret bildirdiği öğrenildi.

Yazarlar