Skorer Hulk'a bakın, ders alın!

Hulk'a bakın, ders alın!

05.11.2010 - 12:04 | Son Güncellenme:

Beşiktaş 11’indeki 8 oyuncunun yıllık ücreti, Porto’lu Hulk’tan fazla! Yani, Nihat'ın 3'te biri Hulk! İşte “Biz bu işi bilmiyoruz” dedirten gerçek.

Hulka bakın, ders alın

Maç sonrası Porto yöneticilerine sorduk. 24 yaşındaki müthiş forvetin aldığı para 900 bin euro. Yani ilk golünü atan Nihat’ın 3’te 1’i.

Porto'nun 24 yaşındaki forveti Givanildo Vieira de Souza, yani Hulk Türk takımlarının transferde ne kadar vahim hatalar yaptığının canlı bir örneği olarak karşımızda duruyor..

Brezilya'nın Sao Paolo, Corinthians ve Vitoria kulüplerinin genç takımlarında forma giydikten sonra Japonya’ya transfer olan; orada Kawasaki, Tokyo Verdy ve Consodale Sapporo‘da oynayan Hulk, Porto’ya 2008’de geçti.. İlk maçta Beşiktaş’a 2 gol atan, dün ise sakatlığına rağmen sergilediği hünerlerle müthiş bir futbolcu olduğunu gösteren Hulk için, Chelsea kulübü sezon başında 40 milyon Euro bonservis önerdi.. Ancak, Hulk’un değerinin 60 milyon Euro olduğunu düşünen Porto, bu transfere yanaşmadı..

Bunları neden anlatıyoruz, biliyor musunuz? Çünkü güç, yetenek ve zekânın birleşimi olan Hulk’un Porto’dan aldığı yıllık ücret sadece 900 bin Euro.. Dünkü maçtan sonra görüşlerine başvurduğumuz Portekizli yöneticiler, üstelik bu rakamın Portekiz standartlarında “astronomik” olduğunu belirtirken, “Hulk geldiğinde yılda 300 bin Euro alıyordu.. Ama 3 yıllık yeni anlaşmasında bu rakamı katlamayı başardı” yorumunu yaptılar..

Peki Beşiktaş’taki durum ne? Nihat'ı Villarreal’den 4 milyon Euro’ya aldılar, tecrübeli oyuncuya ise 4 yıl için 11 milyon Euro ödüyorlar..

Tabata’yı Antep’ten 8 milyon Euro‘ya aldılar, Brezilyalı’ya senede 1.5 milyon Euro ödüyorlar.. Daha acısı da var: Dün Beşiktaş’taki en parlak performanslarından birini sergilemesine rağmen henüz 2. golünü atabilen Nihat ve Schuster’in 45 dakika nasıl tahammül ettiğini anlamadığımız Tabata dahil, Beşiktaş ilk 11’inden 8 kişi, Hulk’tan fazla para alıyor.

Haberin Devamı

Kaynak: Vatan

HULK'UN BEŞİKTAŞ'A ATTIĞI GOLLER:

PORTO - BEŞİKTAŞ MAÇ ÖZETİ:

Yazarlar