Alanyaspor Hüseyin Kalpar: “İstatistiklere baktığımızda şaşırıyor insan”

Hüseyin Kalpar: “İstatistiklere baktığımızda şaşırıyor insan”

04.12.2016 - 17:28 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig’in 13. haftasında sahasında Atiker Konyaspor’a 3-2 yenilen Aytemiz Alanyaspor’da Teknik Direktör Hüseyin Kalpar, “Gollere baktığımızda, oynanan oyuna ve istatistiklere baktığımızda şaşırıyor insan, ben de şaşırıyorum” dedi.

Hüseyin Kalpar: “İstatistiklere baktığımızda şaşırıyor insan”

Karşılaşmanın keyifli ve bol gollü bir maç olduğunu belirten Alanyaspor’un teknik adamı Hüseyin Kalpar, “Maç keyifli ve bol gollü oldu ama biz Alanyaspor olarak kendi kendimize mağlup oluyoruz. Kendi kalemize gol atıyoruz. Rakip yanlış anlamasın ama onlar hiç bir şey yapmadan 2-0 mağlup duruma düştük. Bu bizim dezavantajımız, handikabımız. Dolayısıyla, ‘2-0 mağlup duruma düşen, kendi sahasında bir takım nasıl olması gerekir’ diye değerlendirdik. Özellikle ikinci yarıya 2-0 mağlup girdik. Rakibimiz 10 kişi kaldı. Bunu nasıl lehimize çeviririz konusunu oyuncularımızla paylaştık. Şöyle paylaştık, bir kişinin eksikliğini ancak top biz de kalarak, garanti oynayarak, garanti pas ve yön değiştirerek, rakibin arkasına koşu yapıp topla buluşturarak, kenarlardan ilerleyerek bunu lehimize çevirebiliriz dedik. Gerçekten de maçı 2-2’ye getirdik. İyi de goller oldu” dedi.

Haberin Devamı

“Oynanan oyuna ve istatistiklere baktığımızda şaşırıyor insan, bende şaşırıyorum”

Gelen gollerin ardından galibiyete oynayan bir takım hürriyetinde olduklarını söyleyen Kalpar, “Ortaya koyduğumuz oyun, arzu ve istek ile pozisyonlar bunu gösterdi. Nitekim yine bireysel hatadan, bariz bir hatadan yapılan bir penaltı ile maç biterken 3-2 mağlup duruma düştük. Girmiş olduğumuz pozisyonlara baktığımızda, olmayan gollere baktığımızda, oynanan oyuna ve istatistiklere baktığımızda şaşırıyor insan, ben de şaşırıyorum. Böyle iyi bir istatistiği olan bir takımın galip gelmesi gerekir ve maalesef biz mağlup oluyoruz. Fakat rakip hiç pozisyon bulmadan kendi kendimize mağlup olduğumuzu söylemek istiyorum. Bu Konyaspor tarafından yanlış anlaşılmasın, ben kendi zaafımızı ortaya koymaya çalışıyorum. Çünkü ilk golü kendi kalemize attık, ikinci golde ise böyle hata olmaz, üçüncü gol ise penaltı işte. Yaklaşık 40-50 metreden uzun bir top geliyor, uzun topla rakip buluşuyor falan…” diye konuştu.

Haberin Devamı

“Maalesef yine de başarılı olamadığımız gerçeğini ortaya koyuyor”

Yapılan hataların kendi handikapları olduğunu sözlerine ekleyen Kalpar, şunları söyledi:

“Bunların hepsi bizim handikabımız. Bunlara da bu hafta çok çalışmamıza rağmen, rakibin iyi yönlerini bilip bertaraf etmek için büyük bir çalışma içerisinde olduk. Maalesef yine de başarılı olamadığımız gerçeğini ortaya koyuyor. Kendi sahasında 3-2 mağlup olmak bizim için çok kötü bir şey ve üç tane gol yediğiniz zaman ister istemez galip gelmek çok zorlaşıyor. Hadi 2-0’dan sonra 2-2’yi yakaladık ama son dakikada yediğin gole de bir şey yapamıyorsun. Ben Konyaspor’u tebrik ediyorum, başarılar diliyorum. Alanyaspor’a da geçmiş olsun demek istiyorum.”