Eurocup Hüzünlü zafer!

Hüzünlü zafer!

17.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beşiktaş Sompo Japan, Eurocup E Grubu’nu lider bitirmeyi başaran Zenit Petersburg’a fark attı, ancak yetmedi. Temsilcimizin yarıştığı PAOK, Litvanya deplasmanında Rytas’ı devirince, Kartal Avrupa’ya ilk turda veda etti

Hüzünlü zafer

Eurocup E Grubu’ndaki temsilcimiz Beşiktaş Sompo Japan, 10. maçında Rusya’nın Zenit Petersburg takımını 91-67 yenmeyi başardı, ancak elenmekten kurtulamadı.

Haberin Devamı

Hüzünlü zafer
Maça fırtına gibi başladı temsilcimiz, hücumda çok kolay skor buldu. Müthiş bir pas trafiği ile hücum eden temsilcimiz, ilk çeyrekte farkı çift hanelere çıkardı, 10 dakikalık bölümü 29-19 üstün kapadı.

Sadece hücumda aksadığı zaman rakibine hızlı hücum şansları veren Beşiktaş, Walters’ın ardından kenardan gelen Cenk ile Murphy ile art arda üç sayı isabetleri bulunca, farkı daha da açtı. 13’te 9 üç sayı isabetiyle oynadığı devrede, rakibinden 10 top daha fazla kullanan Beşiktaş, soyunma odasına da 56-31 galip girmeyi başardı.

İkinci yarıda da üstün oyununu sürdüren Beşiktaş, 25. dakikada 58-42 ile 26 farkı da yakaladı. Ancak PAOK’un Lietuvos Rytas deplasmanında kazandığı haberi bir anda salondaki havayı değiştirdi, buna karşın temsilcimiz son çeyreğe 66-47 galip girdi.

Haberin Devamı

12 oyuncudan katkı

4. periyotta Yağızer Uluğ, daha az süre alan isimlerine şans tanıyarak maçı tamamlasa da, süre alan 12 oyuncunun da skora katkı yapmasıyla rakibini yaklaştırmadı, salondan 24 sayı farkla galip ayrıldı.

Bu sonuçla temsilcimiz, 5 maçlık yenilgi serisini sonlandırıp, galibiyet sayısını 4’e çıkardı. Ancak PAOK’un Rytas deplasmanında kazanarak 5 galibiyete ulaşması ile temsilcimiz, Szolnoki Olaj ile aynı galibiyet sayısında kaldı. Geçtiğimiz hafta rakibine farklı yenilerek ikili averajı kaybettiği için de 5. sırada yer aldı ve Avrupa defterini ilk turda kapadı.

Potada dün
Kadınlar Euroleague
Fenerbahçe-Dynamo Kursk: 66-56
Famila Schio-Galatasaray: 64-70
AGÜ Spor-USK Prag: 77-75
Kadınlar Eurocup
Adana ASKİ-Beşiktaş: 91-82