Trabzonspor İbrahim Usta: "Dosya kapanmadı"

İbrahim Usta: "Dosya kapanmadı"

16.08.2015 - 13:35 | Son Güncellenme:

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkan Vekili İbrahim Usta, şike davasına ilişkin yaptığı açıklamada, "O dosya kapanmadı. Olayın süreci şu anda FIFA'da itiraz halindedir. Bunun peşinden CAS vardır. Oradan gelecek olan karar aynen uygulanacaktır" dedi.

İbrahim Usta: Dosya kapanmadı

TFF Başkan Vekili İbrahim Usta, Yıldırım Demirören başkanlığındaki yönetime girmesinin ardından yaşananlarla ilgili görüşlerini belirtmek amacıyla Trabzon’da basın mensuplarıyla bir araya geldi. TFF Başkan Vekili Usta, Trabzon’daki kanaat önderlerinin görüşlerini alarak yönetime girdiğini belirten Usta, kendisi hakkında olumsuz haberler yapıldığını ifade etti. Usta, "Bu süreç içerisinde TFF seçimlerinde yönetime girip girmeme anlamında Trabzon'un önde gelen 15 kadar kanaat önderleriyle beraber görüşme yaptık. Bu kanaat önderlerinin yüzde 80-90’ı bu işin içinde olmamız gerektiğini bize görüş bildirdiler. Bunlar kamu oyunda tanınan isimler. Bu anlamda onlarla yaptığım istişarelerde tabi ki bize hiçbir şekilde girmememizi gerektiğini söyleyenler de vardı. Her şekilde Trabzonspor’un bu süreçte bu işin içerisinde olmasını olmamız gerektiğini söyleyen vardı. Bunların sonucunda çıkan ağırlıklı bir şekilde bu federasyonun içinde olup Türk futboluna ve Trabzon’a gerekli katkıyı yardımı veya gerekli mücadeleyi yapmamız şeklindeydi. Bunların bu görüşleri doğrultusunda TFF yönetim kurulu üyeliğine tekrar evet demiş oldum" dedi.

Haberin Devamı

"O DOSYA KAPANMADI"

Bir basın mensubunun yaşanan şike süreciyle ilgili olarak, "2010-2011 sezonuyla ilgili sizin düşünceniz nedir. O sezon bir takım su istimaller yapıldı mı, yapılmadı mı? Bundan sonra neler olur” şeklindeki soruya, "Ben Arsin’li 11 ailenin bir ferdiyim ve sizlerden biriyim. Siz ne düşünüyorsanız o anlamda aynı düşünceye, aynı görüşün altına imza atıyorum. 2010-2011 yılı bence sizler ne düşünüyorsanız şampiyon anlamda ben de aynı şeyi düşünüyorum. Tabi ki o süreçle ilgili tüm Türkiye’nin düşündüğü düşüncemi bende aynen altına imzayı atıyorum. Türkiye’nin çok anlamdaki düşüncesi o yıl haksızlıkların olmuş olduğudur. Bu haksızlıkları ben dün TFF’de olmadan ne şekilde ifade ediyorsam, bugünde TFF olduğumdan bunun böyle olduğuna inandığım için aynı şekilde inanıyorum ve altına imza atıyorum. Zaten o dosya kapanmadı. Orada yanlış algılama var, o dosya sayın başkanın şahsı ile ilgili kapanmış olabilir, çünkü olayın süreci şu anda FIFA’da itiraz halindedir. Bunun peşinden CAS vardır, oradan gelecek olan karar aynen uygulanacaktır. Ben başkanla yapmış olduğum görüşmede öyle gözü kapalı her şeye 'evet' diyerek bir yere girecek adam ve yapıda değilim. Belki bu anlamda sizlerden daha hassas ve duyarlıyım. Dün düşündüğümü bugün bir yere geldiğim diye farklı düşünürsem o da bende erozyon olur öyle bir insan değilim. Çünkü kimseye borcum yok hesabını veremeyeceğim hiçbir şeyin altına da imza atmam” diye konuştu.

Yazarlar