BursaSpor İbrahim Yazıcı yoğun bakımda!

İbrahim Yazıcı yoğun bakımda!

05.05.2013 - 10:44 | Son Güncellenme:

Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, fenalaşarak Bursa Acıbadem Hastanesi'nde yoğun bakıma alındı.

İbrahim Yazıcı yoğun bakımda

Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, fenalaşması sonucu hastanede tedavi altına alındı.

Alınan bilgiye göre, Yazıcı, kalp rahatsızlığı nedeniyle fenalaştı.

Bursa Acıbadem Hastanesine kaldırılan Yazıcı’nın tedavisine, yoğun bakım ünitesinde devam ediliyor.

Haberin Devamı

Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, Trabzonspor ve Medical Park Antalyaspor maçlarını izlerken de fenalaşarak hastaneye kaldırılmıştı.

Taraftarlar hastaneye akın etti

Bursaspor Kulübünden bir grup yöneticiyle bazı taraftarlar, Kulüp Başkanı İbrahim Yazıcı’nın, kalp rahatsızlığı nedeniyle yoğun bakım ünitesinde tedavisine devam edilen hastanenin önünde toplandı.

Yazıcı’nın rahatsızlığını öğrenen kulüp yöneticileriyle taraftarlar, onun sağlık durumu hakkında bilgi almak amacıyla Bursa Acıbadem Hastanesi önüne geldi.

Olayı öğrenen kardeşi Hayri Yazıcı, oğlu Serkan Yazıcı, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İlhan Parseker, eski bakanlardan ve kulübün eski başkanlarından Cavit Çağlar’ın oğlu Mustafa Çağlar, kulüp yöneticileri, teknik heyet, futbolcu ve taraftarlar, hastaneye geldi.

Hastanenin kafeteryasında bekletilen Yazıcı’nın ailesi ve yakınlarıyla Parseker ve Mustafa Çağlar, doktorlardan bilgi almaya çalışıyor.

Gazeteci ve taraftarların ise hastaneye girmesine izin verilmedi.

Bazı taraftarlar ise olayı öğrenmelerinin ardından Yazıcı’nın rahatsızlığıyla ilgili duygu ve düşüncelerini, sosyal paylaşım sitelerinde bildirdi.

"_Bursaspor_16_" kullanıcı adlı bir taraftar, "Daha bu takım seninle çok kupa kazanacak. Dayan büyük başkan", "Bursaspor Aşkı" kullanıcı adına sahip başka bir taraftar da "O kalp atacak şampiyon başkan" mesajlarıyla duygularını ifade etti.

İbrahim Yazıcı yoğun bakımda


İşte İbrahim Yazıcı'nın doktorunun açıklaması!

Sabaha karşı rahatsızlanarak Bursa Acıbadem Hastanesi’ne kaldırılan Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı’nın sağlık durumu hakkında hastane Başhekimi Prof.Dr. Nadir Şener bir basın açıklaması yaptı.

Haberin Devamı

Şener yaptığı açıklamada “Başkan İbrahim Yazıcı’nın bu sabaha karşı kalp durması nedeniyle hastanemize getirilmiştir. Kalp masajı ile teslim alınan Sn. Yazıcı 1 saat süren yoğun canlandırılma çalışmaları sonucunda kalp atımlarını tekrar kazanmış durumdayız. Daha sonra yoğun bakıma alındı. Şuanda yoğun bakımdaki tedavisi sürmektedir. Kendisine geçiçi kalp pili takıldı. Solunum cihazına bağlı olarak yoğun bakım ünitesindedir. Ailesi ve tüm sevenlerinden dua bekliyoruz. Şuan da hayati tehlikesi açısından bir şey söylemek için erken şuan hasar gören organları için tedavi yapıyoruz. Hangi organlarının zarar gördüğünü belirlemek için çok erken. Belirli aralıklarla gerekli açıklamaları yapacağız. Şu anda çok detaylı bilgi veremiyoruz. Zamana ihtiyacımız var” dedi.

Haberin Devamı

Vali Harput: Bilinci kapalı

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı’nın sağlık durumuna ilişkin, "Tıbben herkes yapılması gerekeni yapıyor. Sevdikleri, yakınları, herkes dua ediyor" dedi.

Bursa Acıbadem Hastanesine gelerek Yazıcı’nın sağlık durumuyla ilgili yetkililerden bilgi alan Harput, gazetecilere yaptığı açıklamada, onun benzer sorunları daha önce birkaç kez yaşadığını hatırlattı.

Ona her defasında hem kendisinin hem de yakınlarının, "Bu işi ciddiye alalım, gereken neyse yapalım" dediğini belirten Harput, şöyle konuştu: "O biraz daha işi oluruna bıraktı ve maalesef bugün en ciddi darbeyi yedi. İbrahim bey, hepimizin sevdiği değerli bir insan. Kendisini Bursaspor’a feda eden bir insan. Kalbinin uzun süre durduğunu biliyoruz. Kendisini ziyaret ettim, doktorlardan da bilgi aldım. Şu an için vücudunun kendi kendisini toparlaması bekleniyor. Herhangi bir tıbbi müdahaleye imkan olmadığını ifade ediyor doktorlarımız. İlk ana göre oldukça iyi olduğunu ancak yoğun bakımda ciddiyetini koruduğunu, beyin fonksiyonlarının devam ettiğini ifade ettiler. Bunlar önemli gerçekler. Vücudunun direnciyle belki 1-2 günde kendisini birazcık toparlarsa ancak o zaman müdahalelerin yapılabileceğini söylediler. Tıbben herkes yapılması gerekeni yapıyor. Sevdikleri, yakınları, herkes dua ediyor. İnşallah İbrahim bey yeniden kulübün başında, güzel günleri Bursalılarla Bursasporlularla beraber paylaşmaya devam eder." Harput, bir gazetecinin, "İbrahim Yazıcı’yı görebildiniz mi?" sorusunu ise onu ziyaret ettiğini ancak bilincinin kapalı olduğunu anlattı.

"Makinede ama nefesini kendisi alıyor, bu önemli" diyen Harput, durumunun ciddiyetini koruduğunu sözlerine ekledi.

"Başkanımız güçlü, inşallah toparlar"

Haberin Devamı

Bursaspor Takımı İkinci Kaptanı İbrahim Öztürk de Yazıcı’nın rahatsızlığından duydukları üzüntüyü dile getirdi.

Ordu’dan dün gece geç saatte geldikleri için rahatsızlandığından erken haberdar olamadıklarını bildiren Öztürk, şunları kaydetti: "Üzgünüz, diyecek bir şey yok. Dua etmekten başka çaremiz yok şu anda. En gerekli müdahaleleri doktorlar yapıyor. Bizim şu anda yapacağımız, dua edip beklemek. Başkanımız güçlü, inşallah toparlar. Bir an önce sağlığına kavuşur. Yoğun bakımda olduğu için görme şansımız yok. Doktorlardan bilgileri alıp takip etmeye devam edeceğiz."

Haberin Devamı

TFF acil şifalar diledi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırılan Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı için "acil şifalar" dileğinde bulundu.

Federasyondan yapılan açıklamada, "Yoğun bakım ünitesinde tedavisi süren başkan Yazıcı’ya Allah’tan acil şifalar dileriz" denildi.

Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş kulüpleri de "geçmiş olsun" mesajı yayımladı.