Fransa Ligue 1 İbrahimoviç: Muhammed Ali'den sonra en büyük efsane benim

İbrahimoviç: Muhammed Ali'den sonra en büyük efsane benim

26.02.2013 - 16:03 | Son Güncellenme:

Paris Saint Germain formasıyla çok iyi bir sezon geçiren Zlatan Ibrahimovic, Alman basınına verdiği röportajda ilginç açıklamalar yaptı.

İbrahimoviç: Muhammed Aliden sonra en büyük efsane benim

Fransa Ligue 1'de lider konumda bulunan Paris Saint Germain'in İsveçli yıldızı Zlatan Ibrahimovic, Almanya'da forma giymek istediğini söylerken kendiyle ilgili ilginç bir benzetmede bulundu: "Muhammed Ali'den sonra en büyük efsane benim"

Haberin Devamı

İsveçli oyuncu, Alman basınına verdiği demeçte "Bundesliga benim en çok ilgimi çeken liglerden biri. Bir gün orada forma giymek beni çok mutlu eder. Kariyerimi noktalamak için henüz zamanım var. Almanya'ya gidersem de elbette bu kulüp Bayern Münih olur. Bayern dünyanın en büyük beş kulübünden biri" ifadelerini kullandı.

Ibrahimovic, bu zamana kadar İsveç, Hollanda, İtalya, İspanya ve Fransa'da top koşturduğunu ve deneyimli olduğunu ifade ederken, iletişim kurma konusunda da sorun yaşamayacağının altını çizdi.

Golcü oyuncu, "Yeni bir sisteme nasıl dahil olacağımı da, yeni insanlarla nasıl kaynaşacağımı da çok iyi biliyorum. Avrupa'nın en büyük ve en kalabalık ülkelerinde forma giydim ve bu beni olgunlaştırdı" dedi.

Haberin Devamı

31 yaşındaki futbolcu idolü olan efsane boksör Muhammed Ali ile kendini kıyaslarken "Ben elbette efsaneyim ama iki tane efsane olmaz. Ali'den sonraki en büyük efsaneyim" yorumunu yaptı.

Fransa Lig Kupası , Fransa Kupası, Fransa Ligue 1 ve Şampiyonlar Ligi'nde yoluna devam eden Paris ekibinde Ibrahimovic, Paris Saint Germain formasıyla çıktığı 31 maçta 24 gol atarak takımının 4 kulvarda birden mücadele etmesini sağladı.