Skorer İflasın belgesi

İflasın belgesi

22.02.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

İflasın belgesi

İflasın belgesi


Zeki ÇOL


HELE son dakikaları izlerken, inanın içimiz parçalandı. Üzülmenin de ötesinde bir acıma duygusu kapladı benliğimizi. Koca Trabzonspor ile sahasında dalga geçiyordu rakibi. Atakların biri bitmeden öteki başlıyor. Gol fırsatları birbiri ardına kaçıyordu. Allah'tan Kocaelispor, oyun disiplininden uzaklaşmıştı. Ve Allah'tan artık işi ciddiye almıyordu. Yoksa, fark değil, facia yaşanacaktı. Çünkü Trabzonspor iyice tükenmişti. Fizik olarak, ruh olarak, mücadele olarak kelimenin tam anlamıyla bitmişti. Uzunca bir zamandır, ilk kez bu denli zavallı duruma düşüyordu. Ve bu yürek parçalayıcı görüntü, iflasın belgesiydi...
* * *
Dinimizin güzel geleneklerinden birisi de gidenin arkasından kötü şeyler söylemeyi men edişidir. Cenaze musalla taşında yatarken, imam cemaate sorar:
- Merhumu nasıl bilirdiniz?
- Allah rahmet eylesin.
Biz bildiklerimizi üç yıllık dönem içerisinde, bazı çevreleri rahatsız etse de hep söyledik. Dedikki, Trabzonspor çok kötü yönetiliyor... Oyuncu kadrosu yetersiz... Teknik kadro yetersiz... Kim şampiyonluktan söz ederse, yalan söyler... Bu takımdan birşey olmaz. Fakat biz söyledik... Yine biz dinledik.
Şimdi gelinen nokta maalesef bu. Ve şimdi söylenecek tek sözümüz var:
Allah rahmet eylesin!
* * *
Kocaelispor mükemmele yakın oynadı. Savunma organizasyonu, hücuma çıkıştaki çabukluğu ve rahatlığı, top kullanmadaki becerisiyle son 15 dakika dışında dört dörtlük bir takım görüntüsü verdi. Ama o son 15 dakikada skorun verdiği rahatlıkla şımardı. Üst üste yakaladığı fırsatları hovardaca harcadı. Trabzonspor'un tarihi fark yemesine de engel oldu.
İlk dakikada attığı golün verdiği moralle oyuna giren Kocaelispor, orta alan üstünlüğünü hemen ele geçirdi. Ani ataklarda, az adamla yakaladığı Trabzonspor savunmasını şaşkına çevirdi. Ahmet biraz dikkatli olsa, fark ilk yarıda açılabilirdi. Stingaciu, Mert Meriç ve Nuri sahanın en iyileriydi. Güvenç Kurtar'ı böyle bir takım hazırladığı ve bizlere futbol ziyafeti çektiği için kutlarız. Bir kutlama da Nuri'yi oyunda kullanma tarzından.
Kocaelispor, ligdeki gerçek rakibini yendi ve dördüncülük için büyük avantaj elde etti. Trabzonspor için şampiyonluk zaten bir rüyaydı. Bu yenilgiyle dördüncülük şansı bile riske girdi.