Skorer İlk gol finalde geldi

İlk gol finalde geldi

23.05.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Rusya Kupası’nda tek bir gol bile atmadan finale kalan Alania Vladikavkaz, finalde CSKA Moskova’dan ilk gollerini yiyeyerek 2-1 yenilse de Avrupa Ligi’ne kalmayı garantiledi

İlk gol finalde geldi

Rusya 2. Ligi’nde mücadele eden Alania Vladikavkaz Rusya Kupası’nda ilginç bir istatistik ortaya koyarak tarihe geçti.
Kupaya son 32 takım arasında başlayan Alania, Kamaz’la golsüz berabere kaldıktan sonra penaltılarla geçti. Son 16 takımın kaldığı turda da bu sefer Alania, Gornyak’la yine golsüz berabere kaldı ve Alania rakibini penaltı atışlarıyla geçti. Rusya Kupası’nda çeyrek finalde ise Alania’nın sahaya çıkmasına bile gerek kalmadı. Rusya Kupası Çeyrek Finali’nde FC Saturn’ün iflas etmesiyle sahadan çekilmesi Alania’nın yarı finale yükselmesini sağladı. Alania Vladikavkaz yarı finalde de bu sezonki kupa geleneğini bozmadı ve Rostov’la deplasmanda 0-0 berabere kaldıktan sonra rakibini penaltılarla eledikten sonra finale kalarak CSKA Moskova’yla eşleşti ve gelecek sezon Avrupa Ligi’ne kalmayı garantiledi.
Gol atmadan Rusya Kupası’nda finale kalarak tarihe geçen Alania Vladikavkaz finalde ise kupa boyunca attıkları ilk ve tek golleri Danilo Neco’dan geldi. Kupayı kaldıran ekip ise Doumbia’nın golleriyle 2-1 kazanan CSKA Moskova oldu.

Lille’de duble sevinç
Geçtiğimiz akşam Paris Saint Germain’le 2-2 berabere kalan Lille, takipçisi Marsilya’nın Valenciennes’le berabere kalmasıyla 1954’ten bu yana ilk şampiyonluğunu ilan etti. Tarihinde üçüncü defa şampiyonluk sevinci yaşayan Lille bu sezon kupayı da PSG’nin elinden finalde almıştı. Bu sezon duble yapan Lille’in tarihindeki bu en büyük başarıyı Lille kenti büyük bir coşkuyla kutladı.