Turkish Airlines Euroleague İlk görev tamam

İlk görev tamam

28.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Ülker, Polonya temsilcisi Turow’u sahasında farklı yendi, yedinci maçında 5. galibiyetini elde etti. Baştan sona üstün oynadığı maçta farkı 20 sayıya kadar çıkaran sarı-lacivertli ekip, bu sonuçla çok büyük ihtimalle TOP 16’yı garantiledi.

İlk görev tamam

ÜMİT AVCI

Haberin Devamı

THY Euroleague C Grubu’ndaki 7. maçında Polonya ekibi PGE Turow’u konuk eden Fenerbahçe Ülker, 89-74’lik skorla 5. galibiyetine ulaştı.

Savunmada aksayan, sadece atarak kazanmaya çalışan bir rakip olan Turow, Fenerbahçe Ülker’in en rahat oynayabileceği tarzda bir ekipti. Biraz savunma yapmak, temsilcimize yetecekti, zaten maça da agresif bir görüntüyle girildi. Baskı ile rakibini hataya zorlayan, iki atletik uzunla boyalı alanı kapatan Fenerbahçe’de hücum tarafında ise İBB maçında dikkat çeken Semih-Vesely uyumu tekrar edilince, 12-0’la başlanan maçta, fark 19-2’de 17’ye yükseldi. Tabii ki bunda keskin şutör Goudelock’ın sahne alışının da etkisi vardı. Ancak Obradovic’in rotasyonları çok erken başladı. Maça çok iyi giren Semih daha 5 dakika dolmadan, ilk beşin tamamı ise ilk çeyrek tamamlanmadan kenara alınmıştı.

Haberin Devamı

İlk çeyrek 26-12 Fenerbahçe üstünlüğüyle tamamlanırken, farkın çok erken yakalanması dezavantaj olmaya başladı. Boyalı alanda bariz bir üstünlük kuran temsilcimiz, Zoric ile art arda basketbol bulsa da, maç başındaki agresifliğini kaybedip, erken atışlar kullanınca, konuk takım farkı tek hanelere düşürdü ama devre de 48-36 tamamlandı.

Mükemmel Bjelica

İkinci yarıda da görüntü aslında aynıydı. Fenerbahçe Ülker ne zaman savunmada bir hamle yapsa farkı açtı, ancak oyun konuk takımın istediği hale gelip karambole dönünce şut performansı çok iyi olan Polonyalılar arayı kapadı, hatta bir ara 7 sayıya kadar yaklaştı.

Ancak sahada yine mükemmel bir Bjelica vardı, her şeyi yaptı. Onun hem savunma hem hücumdaki gayreti, farkı 20 sayıya kadar çıkardı. O dakikalarda, Bjelica’nın yorulmadığı sürece sahada kalması gerekliliği bir kez daha anlaşıldı. Böyle maçlarda konsantrasyonu 40 dakikaya yaymak zordur, zaten temsilcimiz de yayamadı. Son dakikalardaki Turow hamlesi farkı 12’ye indirse de, temsilcimiz salondan 89-74 galip ayrıldı.

‘Taraftarımıza teşekkürler’

Fenerbahçe Ülker coachu Zeljko Obradovic, elde edilen galibiyetin önemine dikkat çekti. Obradovic, “Bizim için çok önemli bir karşılaşmaydı. Hücum açısından oyun kontrol altında olduğu dönemlerde bizim için harika bir karşılaşmaydı. Ama oyuncularım, bireyselliğe kaçtılar ve fark kapandı” dedi. Taraftarlara da mesaj gönderen deneyimli antrenör, “Taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Kendi sahamızda 2 tane maçımız kaldı, onlarda da aynı şekilde desteklemelerini rica ediyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

One Team desteği

Fenerbahçe Ülker ile PGE Turow takımları THY Euroleague organizasyonunun engelli sporculara yönelik yürüttüğü sosyal sorumluluk projesine destek verdi. Her iki takımın oyuncuları formalarında isimleri olması gereken yerde “One Team” ismiyle sahaya çıktı.