Galatasaray İnat etti, formayı giydi

İnat etti, formayı giydi

16.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

23 Şubat’ta belinden ameliyat olan Felipe Melo tam 50 gün sonra sahalara dönmeyi başardı.

İnat etti, formayı giydi

Liglere verilen bir hafta ertelemeyi fırsat bilen Melo bu hafta takımla çalışmalara başlamış ve iki idmanın tamamına katılmıştı. Sağlık ekibi, Hamza Hamzaoğlu’na “Acele etmeyelim” raporunu verse de Brezilyalı yıldız Manisaspor maçında oynamak için ısrarcı oldu. Hamzaoğlu da dün maçtan önce yardımcılarına Manisa 19 Mayıs Stadı’nın zeminini inceletti ve Melo’yu ilk 11’de oynatmaya karar verdi.
Hamzaoğlu ayrıca özverisinden etkilendiği Melo’yu kaptanlık pazubandıyla ödüllendirdi.
Melo 61. dakikada yerini Sabri Sarıoğlu’na bıraktı. Brezilyalı futbolcu çıkarken de kaptanlık pazubandını Sabri’ye verdi. Sabri ise kaptanlık bandını Emre Çolak’a götürdü.
Sakatlığının abartıldığını söyleyen Melo, “Tahmin edilen süreden daha önce döndüm. Eğer erkenden döndüysem bu da Brezilya’da iyi çalıştığım içindir. Bugün oynamamda en ufak risk yoktu” dedi.

Haberin Devamı

Burak’ı kaybetmek Melo’yu kazanmak!

İlk maçtaki 4-0’lık skordan sonra formalite karşılaşması Galatasaray’ın düzelen sakatlarını görmek için iyi bir fırsata dönüştü.

Görünen o ki lider takımın patronu Hamza Hamzoğlu kalan 8 hafta için elindeki malzemeyi görmek istiyor. Çünkü biri savunmanın diğeri ise orta sahanın iki kilit oyuncusu; Semih ve Melo’ya acil ihtiyaç var.
Yine de değer miydi? Çünkü 50 gün futboldan uzak kalmış Melo’yu, üstelik doktorun ‘olumsuz raporuna’ rağmen sahaya sürmek, futbolcusunun isteğini geri çevirmemek ve böylesine kötü bir zemin belli riskleri taşıyordu. Ancak Melo 60 dakikalık bölümde gayet hazır bir görüntü çizdi. İkili mücadelelerden ve sertlikten kaçmadı. Bu kadar ara verip tek idmanla bu noktada olabilmek gerçekten müthiş. Herhalde maç başı ücreti için sağlığını riske etmedi. Görünen o ki futbolu özlemiş ve bir an önce formayı almak istiyor. Hamzaoğlu’nun da tarzı bu işte. Burak da gereksiz şekilde istediği için sahaya sürülmüş ve kaybedilmişti. Yine futbolcusuna kulak verdi hoca. Bu kez herhangi bir tersliğin yaşanmaması teselli oldu. Burak kaybedilirken dün ise Melo kazanıldı. Semih Kaya defans için önemini bir kez daha gösterdi. Ancak Trabzonspor maçı için Hakan Balta’yı kesmesi zor.
Sonuç olarak Manisa maçı iki futbolcuyla ilgili fikirler vermesi bakımından yararlı oldu.

Haberin Devamı

(Nevzat Dindar)