Dünyadan Futbol Iniesta rüzgârı

Iniesta rüzgârı

25.05.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Lukas Podolski’nin kendisine yaptığı çağrının ardından bavullarını toplayan Iniesta, Tokyo’da Vissel Kobe’ye imza attı. Yıllık 30 milyon dolar kazanacak olan tecrübeli futbolcu, kulübü tarihteki ilk şampiyonluğuna ulaştırmaya çalışacak.

Iniesta rüzgârı

ONUR DİNÇER

Haberin Devamı

Barcelona efsanesi Andres Iniesta, Japonya’nın Vissel Kobe takımına transfer oldu. 12 yaşındayken girdiği ve A takımında 674 maça çıktığı Katalan ekibinde o günden bu yana forma giyen İspanyol futbolcu, geçtiğimiz ay gözyaşlarına boğulduğu basın toplantısıyla, Barça’ya veda etmişti.

22 yılını geçirdiği kulübe görkemli bir şekilde ‘Asla Barça’ya karşı oynamam, o yüzden Avrupa’da oynamayacağım’ sözleriyle veda eden 33 yaşındaki oyuncu, sözünü tuttu. Önceki gece Barcelona’nın sponsoru ve Vissel Kobe takımının sahibi Rakuten şirketinin başkanıyla uçağa binen oyuncu Uzakdoğu’nun yolunu tuttu.

Galatasaray’ın eski futbolcusu Podolski, aynı gün bir açıklamada bulunarak, yıldız futbolcuya Kobe’ye transfer olmasını tavsiye etmişti. Alman oyuncunun bu sözlerinin hemen ardından Iniesta Japon kulübüne transferini açıkladı. Deneyimli futbolcu, Tokyo’da yapılan imza töreninde kendisini yeni ekibine bağlayan sözleşmeye imza attı.

Haberin Devamı

Japon basını, oyuncunun alacağı ücreti de açıkladı. Iniesta yeni kulübünden yıllık 30 milyon dolar kazanacak. Tıpkı Barcelona’da olduğu gibi 8 numaralı formayı giyecek olan Andres Iniesta, 15 maçın geride kaldığı ligde şu an altıncı durumda bulunan Vissel Kobe’yi tarihindeki ilk şampiyonluğa ulaştırmaya çalışacak.

‘Yeni bir meydan okuma’
Basın toplantısında konuşan Andres Iniesta kendisi için özel bir gün olduğunu belirtti. Tecrübeli futbolcu, “Bu benim için çok özel bir gün. Kariyerim açısından önemli bir meydan okuma anlamına geliyor. Umarım J-League Asya’da daha da yaygınlaşacak, Japon futbolu gelişecek ve benim de bunlarda payım olacak” dedi. Kulübün sahibi Hiroshi Mikitani ise yıldız ismi “Dünyanın en çok saygı duyulan futbolcusu” olarak tanımladı.