Skorer 'İnönü'de kötü oynanmaz!’

'İnönü'de kötü oynanmaz!’

09.06.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bir yıllık kiralık döneminin ardından asilliğe terfi eden genç savunmacı, "Bu sene futbolda ne oluyorsa hepsini yaşadım. Üzüntülerim oldu, mutluluklarım da... Bank Asya’dan gelerek Beşiktaş gibi bir takımda oynamak kolay değil. Ben ayağıma gelen fırsatı çok iyi değerlendirdim. Sivok sakatlanmasa belki de buralarda olmazdım. Belki de futbolun yüzde ellisi şanstır" dedi

İnönüde kötü oynanmaz’

Adanaspor’dan kiralık olarak Beşiktaş’a geldiğinde, hayatının bu kadar büyük bir değişim içine gireceğini aklına bile getirmemişti. Son bir senede futbolun içerisinde olan bütün duyguları yaşadığını belirten Ersan Gülüm, Beşiktaşlı olmak için dualar ettiğini, Başkan Yıldırım Demirören, Serdal Adalı ve Cengiz Zülfikaroğlu sayesinde futboldaki en büyük hayalinin gerçekleştiğini söyledi.
Siyah -beyazlı kulüple dört senelik sözleşme imzaladıktan sonra tatile çıkmadan önce Milliyet'in sorularını yanıtlayan Ersan Adem Gülüm, "Ben ve ailem çok stresli günler yaşadık. Ait olduğuma inandığım yere geldiğim için çok mutluyum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

'Konuşmak için erken'
Galatasaray Yönetimi'nden Abdulkadir Albayrak’ın, “Ersan’ı alan 10 sene stoper aramaz” sözlerini hatırlattığımız genç oyuncu, “10 sene oynar mıyım bilemem ama bu forma altında çok uzun yıllar elimden geleni yapmak istiyorum. Önce şu dört senelik mukavelemi tamamlayayım, ondan sonra nasip olursa yeni sözleşmeler de yapmak isterim. Futbolda ne olur kimse bilemez. Belki Beşiktaş’tan, Avrupa’ya gidebilirim. Bunları konuşmak için henüz erken” diye konuştu.
Beşiktaş’a transferinin bir film senaryosu gibi olduğu yönünde yaptığımız benzetmeye derin bir iç çekerek yanıt veren Ersan, “Bu sene futbolda ne oluyorsa hepsini yaşadım. Üzüntülerim oldu mutluluklarım da... Bank Asya’dan gelerek Beşiktaş gibi bir takımda oynamak kolay değil. Ben ayağıma gelen fırsatı çok iyi değerlendirdim. O dönemde buralara geleceğimi hiç düşünmemiştim. Ama hayatım boyunca kendime güvenim olmuştur. Beşiktaş forması altındaki ilk maçım ligin ilk yarısındaki İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşılaşmasıydı. O maçta 2-0 yenilmiştik. Sivok’un sakatlığı nedeniyle kendimi sahada bulmuştum. Sivok sakatlanmasa belki de ben buralarda olmazdım. Şans meselesi işte bu. Belki de futbolun yüzde ellisi şanstır” dedi.

Haberin Devamı

‘Beklentiler yükseldi’
1Artık Bank Asyalı Ersan değil, Beşiktaşlı Ersan olarak taraftarın huzuruna çıkacağını söyleyen siyah-beyazlı oyuncu “Geçen sene Adanaspor’dan kiralık geldiğim için benimle ilgili beklentiler azdı. Ama şimdi ben Beşiktalı Ersanım ve beklentiler de doğal olarak daha da yükseldi. Bunun farkındayım. Geçen seneki performansımı geçmem lazım. Bunun üstüne Egemen ve Sidnei gibi stoperler de geldi. Kadroda İbrahim Toraman gibi başarılı bir isim de var. Bütün bunlar benim gözümü korkutmuyor. Ben böyle rekabetli ortamları daha çok severim” açıklamasını yaptı.
Geçen sezon şampiyonluğu kaybettikleri için takım olarak çok üzüldüklerini dile getiren Ersan Gülüm, “Kupayla teselli bulduk ama yine de bizim gibi bir takımın şampiyon olması gerekliydi. Maalesef olmadı. Beşiktaş bu sene çok iyi transferler yaptı. Harika bir takım olduk. Yönetimi kutlamak gerek. Bu sene Beşiktaş’ın senesi olmalı” diye konuştu.

İnternetten öğrenmiş
Beşiktaş taraftarlarının sosyal sitelerde, “Diren ve Efsane Ol Ersan” kampanyası sayesinde zor günleri atlattığını belirten başarılı stoper, “Twitter hesabıma 'Diren ve Efsane Ol' yazdım. Sonra telefonumu kapattım. İdari menajerimiz Tuncay Yanık bugünlerde bana çok destek oldu. Transferimin gerçekleştiği gün tek başıma akşama kadar denizde yüzdüm. Odama geldiğimde haberi internetten okudum. Ailemle birlikte çok sevinmiştik bu habere. Taraftar beni çok seviyor. Sanırım savaşarak oynadığım için beni çok seviyorlar. Ben de onları seviyorum. İnsan o statta (Fiyapı İnönü) kötü oynayamaz” ifadelerini kullandı.

ERSAN’DAN İNCİLER
* Milli Takım tercihimi Avustralya yerine Türkiye’den yana kullandım. Bundan dolayı çok mutluyum. Hiddink’in takımın başında kalıp kalmayacağını bilmiyorum ama bu benim için önemli değil. Sağlıklı ve formda olduktan sonra hangi hoca gelirse gelsin kendime güvenim her zaman olmuştur.
* Transferimde yaşanmış olan belirsizliklerden dolayı stresli günler yaşadım. Bu nedenle tedavime bir süre ara vererek tatile çıkıp kafa dinledim. Yakında tedavime kaldığım yerden devam edeceğim. Kampa hazır olarak gireceğim. Sezona da tam iyileşmiş olarak başlayacağım.
* Fatih Terim ile hiç konuşmadım. Sadece Abdurrahim Albayrak aradı ve düşüncelerimi sordu. Ben de kendisine, 'Ağabey benim düşüncemi herkes biliyor' diye yanıt vererek Beşiktaş’a gitmek istediğimi ima ettim. Başka bir kulübe gidersem mutlu olamam. Galatasaray dışında hiçbir kulüple görüşmedim.
* Beşiktaş ile sözleşme imzaladıktan sonra gece geç vakitlerde Guti’yi aradım ve ona müjdeyi verdim. Kendisiyle çok iyi anlaşıyorum. Çok iyi bir insan ve takım için de büyük bir şans. Onunla İngilizce olarak anlaşıyorum. Şu an İbiza’da tatil yapıyor. O da benim transferime çok sevindi.
* Geçen sezon çizgi savunmada hepimiz çok zorlandık. Bu taktiği uygulamak için savunmadaki dört oyuncunun birbirini çok iyi tanıması lazım. Ama bizde geçen sene sakatlıklardan dolayı savunmada her hafta bir başka oyuncu oynuyordu. Daha sonra bu taktikten vazgeçerek daha da geride kurduk savunmayı.
* Ailem Sakarya’da yaşıyor. Bazı akrabalarım şu an Kuşadası’nda tatilde.
Bu nedenle oraya tekrar geri dönüp tatile devam edeceğim.

Yazarlar