ING Basketbol Süper Ligi İPLER ASLAN'IN ELİNDE

İPLER ASLAN'IN ELİNDE

24.05.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray Liv Hospital, Banvit deplasmanında çok iyi savunma yaptı, hücumda da rakibinden tam 10 üç sayı isabeti fazla bulunca kazandı. Sarı-kırmızılı ekip, yarı final serisinde 1-0 öne geçerken, normal sezonun liderinden saha avantajını da kaptı

İPLER ASLANIN ELİNDE

ÜMİT AVCI

Haberin Devamı

Beko Basketbol Ligi’nin son şampiyonu Galatasaray Liv Hospital, normal sezonun lideri Banvit’i play-off yarı final serisinin ilk maçında 67-57 yenmeyi başardı.
Banvit, rakibinin ikili oyunlarını önlemek için maça Aminu sürpriziyle başlasa da, Bandırma ekibinde forma giydiği dakikalar sayılı olan dev oyuncu hiç katkı veremedi, çok az sahada kaldı. Normal sezonu çok iyi geçiren Ermal de boyalı alanda bir türlü devreye giremeyince, kontrol sarı-kırmızılı ekibe geçti, ilk çeyrek konuk takım lehine 19-12 bitti.
Önceliğini rakibinin boyalı alana yaptığı koşuları önlemeye veren Galatasaray, Banvit’in dış şutlardaki berbat yüzdesini de avantaja çevirdi, savunmasını biraz daha içeriye çekti. Hücumda ilk turun da başarılı ismi Sinan’ın yanı sıra, Cenk’ten de art arda üçlük katkısı alan Galatasaray, 33-18’de 15 farkı yakaladığı devreyi 39-29 galip bitirdi.
Banvit, Sinan’ın oyunda olmadığı bölümlerde daha etkili olabilen Rowland ile arayı kapamayı başarsa da, en kritik anlarda Cenk, Sinan, Arroyo gibi isimlerinden dış şut katkısı alan Galatasaray, rakibini kendisine 5 sayıdan fazla yaklaştırmadı, son çeyreğe de 54-49 galip girmeyi başardı.
54-51’de farkı 3’e indiren Banvit, defalarca rakibini yakalama fırsatı ele geçirse de, hem faulleri, hem de turnikeleri kaçırarak bunu kullanamadı, Galatasaray etkili savunmasının ödülünü alıp, salondan 10 farklı galip ayrıldı. İki takım arasındaki serinin 2. maçı da Bandırma’da oynanacak. Yarınki karşılaşma saat 18.00’de başlayacak.

Haberin Devamı

İPLER ASLANIN ELİNDE