1.Lig İrfan Buz, Türk futbolunda kalıcı olmak istiyor

İrfan Buz, Türk futbolunda kalıcı olmak istiyor

23.11.2016 - 10:38 | Son Güncellenme:

TFF 1. Lig lideri Yeni Malatyaspor'un Teknik Direktörü Buz, "Yeni Malatyaspor, 11 haftada 25 puan topladı. Lige maç maç bakıyoruz. Liderliği 6 haftadır sürdürüyoruz. Ligi lider olarak bitirmeyi hedefliyoruz" dedi.

İrfan Buz, Türk futbolunda kalıcı olmak istiyor

TFF 1. Lig'in lideri Yeni Malatyaspor'un teknik direktörü İrfan Buz, Türk futbolunda kendini geliştirerek, kalıcı olmak istediğini söyledi. Bu hafta deplasmanda Eskişehirspor ile karşılaşan Yeni Malatyaspor'un teknik direktörü Buz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl başarı beklenmeyen Yeni Malatyaspor'u sıralamada play-off oynayabilecek duruma getirdiğini anlattı.

Bu sezon başında kulüp başkanı Adil Gevrek ve yönetimin kendilerine destek verdiğini ifade eden Buz, şöyle konuştu: "İyi bir kadro mühendisliği yapıp, güzel bir hazırlık dönemi geçirdik. Yerli ve ligin iyi futbolcularını transfer ettik. Scouting ekibimiz iyi çalışıp, kaliteli yabancıları da kadromuza kattık. Geçen yıldan 6-7 futbolcumuzu takımda tuttuk. Yeni Malatyaspor, 11 haftada 25 puan topladı. Lige maç maç bakıyoruz. Liderliği 6 haftadır sürdürüyoruz. Bunu devam ettirmek istiyoruz. İlk iki takım içinde olmaya devam edeceğiz. Ligi lider olarak bitirmeyi hedefliyoruz. Yeni Malatyaspor ile gelecekte başarılı olmak istiyorum. Malatya'yı ve insanlarını seviyorum. Süper Lig'e çıkmayı hedefliyoruz. Doğruları yapıp, doğru adamlar atarak, başarıya ulaşmalıyız. Türk futbolunda her geçen zaman gelişerek, kalıcı olmak istiyorum."

Haberin Devamı

"Tutku futbolun içinde olmalı"

Buz, 25 yıldır futbolla iç içe olduğunu anımsatarak, Almanya Futbol Federasyonunun alt yapılarında 8 yıl görev aldığını vurguladı.

Almanya Futbol Federasyonunun alt yapılarında çalışırken, Cristoph Daum ile birlikte Bursaspor'a geldiğini anlatan Buz, "Bursaspor'dan gelen bir teklifi geri çeviremedim. Bursa'ya ayrı bir sevgim var. Daum ayrıldıktan sonra Bursaspor'u 8'inci sıraya taşıdım. Yeşil-beyazlı ekip, UEFA kupasında mücadele etti. Bursaspor'un ardından Gençlerbirliği'ni çalıştırdım. Şu anda da Yeni Malatyaspor'un başarısı için mücadele ediyoruz." diye konuştu.

Buz, saha kenarındaki hırsının rakip seyirciye antipatik gelebildiğine değinerek, kimseye karşı bugüne kadar hiçbir saygısızlık yapmadığını vurguladı.

Saha kenarında maçı yaşadığını dile getiren Buz, şunları söyledi: "Tutku çok önemli ve futbolun içinde olmalıdır. Bu duyguyu yaşayan teknik adamlardan birisiyim. Tutku, mantık ve iletişimi birleştirerek, İrfan Buz olmak istiyorum. Teknik direktörlükte dil bilmek çok önemli. Almanca, İngilizce, Boşnakça, Sırpça, Hırvatça biliyorum. Futbolcularınızla birebir iletişim kurabiliyorsunuz. Tercüman yardımıyla duyguyu aktaramıyorsunuz." Buz, Türkiye'de teknik adamların 3 maçlık kredisinin olduğunu belirterek, Türk insanının sabırlı ve profesyonel olması gerektiğinin vurguladı.

İstikrarın uzun vadede yakalanacağını kaydeden Buz, "Futboldan gelenlerin kulüp yönetimlerinin içinde olması lazım. O zaman daha farklı vizyonlar ortaya çıkar." dedi.

Buz, Süper Lig'de Medipol Başakşehir takımının müthiş bir çıkış yakaladığını ve bu çıkışı herkesin takdir ettiğini belirtti.

Şenol Güneş'in Beşiktaş'taki başarısının da çok önemli olduğunu vurgulayan Buz, "Bursaspor'un da bu yarışın içinde olması her zaman dileğimizdir. Süper Lig'de çetin bir şampiyonluk yarışı var. Atiker Konyaspor ve Osmanlıspor da çıkış yakaladı. İstanbul takımları olarak bilinen Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray, Başakşehir'in çıkışına göğüs gerip, geremeyeceğini göreceğiz." ifadelerini kullandı.

Buz, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in son dönemde çok fazla eleştirildiğini ifade ederek, "Fatih Terim, Türkiye'nin duayen teknik direktörlerinin başındadır. Biraz daha sabırlı olunması ve milli takıma, herkesin sahip çıkması gerekiyor. Fatih Terim, başarılı olacaktır." diye konuştu.