Trabzonspor İrlanda çilesi bitti!

İrlanda çilesi bitti!

23.03.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Trabzonspor’un, İrlanda macerası hüsranla bitti, bordo-mavili kafile 7 saatte geri dönebildi. Teknik Direktör Tolunay Kafkas ise iki gün idman yapamadıkları için takıma izin vermedi

İrlanda çilesi bitti

Kardeş kulübü Drogheda United ile yapacağı dostluk karşılaşması aşırı yağıştan iptal edilen Trabzonspor, gidiş ve dönüşünde eziyet çektiği İrlanda’dan 7 saatlik yolculuk sonunda dün sabah döndü.
Dublin Havalimanı’na giden kafile, bir süre uçak bekledi. Bakan Egemen Bağış, AB Bakanlığı yetkilileri ve Trabzonspor kafilesi, 00.30’da Dublin’den yola çıktı. Yaklaşık 4 saat süren yolculukla İstanbul’a ulaşan kafileyi taşıyan uçak, Egemen Bağış, Sadri Şener ve beraberindekilerin inmesinin ardından 1 saat süreyle yakıt ikmali yaptı, uçuş ve kabin ekibi değiştirildi. Ardından da 07.30’da kafile Trabzon’a getirildi.
Tolunay Kafkas ise son iki günde yaşanan yorgunluğa rağmen takımına izin vermedi. Milli arayı iyi değerlendirerek kötü gidişe çare bulmayı ümit eden Kafkas’ın planları, İrlanda yolculuğu nedeniyle bozuldu. Takımının İrlanda’da 2 günü antrenmansız geçirdiğini göz önüne alan tecrübeli çalıştırıcı, futbolcularına akşam saatlerinde idman yaptırdı. Bordo-mavililer 10 eksikle çalıştılar.

Haberin Devamı

‘Burası Arena zemini gibi!’
Bakan Egemen Bağış ve Kulüp Başkanı Sadri Şener, İrlanda’da balçığa dönen zemin nedeniyle sahada yürümekte zaman zaman zorlandı. Saha çizgilerinin içinde resim çektirmek isteyen ancak görevlilerin müdahalesiyle kenara gelen bakanlık yetkililerinden biri, Şener’e, “Başkanım siz oynamadınız ama Galatasaray olsa burada oynardı. Zemin, Arena’nın zeminine benziyor” diye espri yaptı.

Taraftardan eleştiri
Spor Toto Süper Lig’de yaşanan kötü gidişin milli maçlar için verilen aradan sonra son bulacağını ümit eden Trabzonspor taraftarı, hüsranla sona eren İrlanda yolculuğunu eleştirdi. Böyle bir yolculuğun gereksiz olduğu görüşünde birleşen taraftarlar, “Avrupa’nın bir ucuna gittik ama maç yapamadan döndük” dedi.