Futbol Isaac Cuenca kimdir? Isaac Cuenca Bursaspor'da

Isaac Cuenca kimdir? Isaac Cuenca Bursaspor'da

03.08.2015 - 12:16 | Son Güncellenme:

Transferin hızlı takımı Bursaspor, Barcelona'dan Isaac Cuenca'yı renklerine bağladı. Isaac Cuenca bugün öğleden sonra düzenlenecek tören ile resmi sözleşmeye imza atacak. Peki Isaac Cuenca kimdir?.

Isaac Cuenca kimdir  Isaac Cuenca Bursasporda

Bir dönem Barcelona forması giyen İspanyol oyuncu Isaac Cuenca, Bursaspor ile anlaşma sağladı.

Haberin Devamı

Transfer çalışmalarını sürdüren yeşil-beyazlılar, bir dönem Barcelona forması da giyen 24 yaşındaki golcü oyuncu Isaac Cuenca ile anlaşma sağladı. Geçtiğimiz sezonu Deportivo La Coruna'da geçiren genç oyuncu, 29 karşılaşmada forma giyerken, 2 kez gol sevinci yaşadı. Dün akşam saatlerinde Bursa'ya gelen bugün sağlık kontrolünden geçecek olan Cuenca, öğleden sonra Özlüce Tesisleri'nde düzenlenecek tören ile kendisini yeşil-beyazlı renklere bağlayacak olan resmi sözleşmeye imza atacak.

Isaac Cuenca kimdir?

Joan Isaac Cuenca López Barcelona'da orta saha olarak görev yapan İspanyol futbolcu.

Reus doğumlu Cuenca 2003 yılında FC Barcelona'nın rezerv takımına transfer oldu. Çok geçmeden CF Reus Deportiu takımına kiralandı.İlk profesyonel maçına 2010-11 sezonunda, henüz Katalonya kulübü Sabadell'deyken üçüncü ligde çıktı.

Haberin Devamı

Haziran 2011'de Barcelona'nın B takımına döndü.Kısa bir süre sonra teknik direktör Josep Guardiola sezon öncesi a takıma çıkardı ve ilk maçına 23 Temmuz'da HNK Hajduk Split karşısında çıktı.

Cuenca Barça B ile ilk resmi maçına 4 Eylül 2011'de çıktı. FC Cartagena ile yapılan bu maçta son 29 dakika oynadı ve attığı golle 4-0'lık galibiyete katkısı oldu.[4] 19 Ekim'de a takımdaki ilk resmi maçına UEFA Şampiyonlar Ligi rakibi FC Viktoria Plzen karşısında çıktı. Uzaltmalarda David Villa'nın yerine oyuna girdi. Barcelona o maçı 2-0 kazandı.

25 Ekim 2011'de Cuenca La Liga'daki ilk maçına Granada CF karşısında çıktı ve 90 dakika oynadı. Dört gün sonra RCD Mallorca maçında yine ilk 11'de başladı ve Adriano'nun asistliğinde ilk golünü atarak 5-0'lık galibiyete katkı sağladı.

3 Aralık 2011'de Cuenca ligdeki ikinci golünü Levante UD'ye attı ve maçı 5-0 kazandılar