Galatasaray İspanyol devi Burak için geliyor!

İspanyol devi Burak için geliyor!

22.02.2013 - 10:47 | Son Güncellenme:

Burak Şampiyonlar Ligi'nde Ronaldo'yla gol krallığı için çekişiyor. 'Avrupa'nın yeni prensi' olarak lanse edilen yıldız oyuncu için Bild gazetesi, "Schalke'ye yılın golünü attı" derken Atletico Madrid'in golcü futbolcuyu transfer etmek istediği öğrenildi.

İspanyol devi Burak için geliyor

Herkes Burak Yılmaz'ı konuşuyor... Galatasaray'ın Schalke ile oynadığı Şampiyonlar Ligi maçında jeneriklere geçecek güzellikte bir gol atan Sarı-Kırmızılı futbolcu 7 gole ulaşarak Real Madrid'in yıldızı Ronaldo'yu yakaladı. Devre arasında Didier Drogba ve Sneijder gibi yıldızları transfer eden Galatasaray'da iki futbolcu Burak Yılmaz'ın yanında bir anda ikinci plana düşmüş durumda.

Haberin Devamı

HERKESİN DİKKATİNİ ÇEKTİ

Avrupa'nın yeni prensi olarak lanse edilen Burak Yılmaz için en onur verici başlığı Almanya'nın yüksek tirajlı gazetelerinden Bild attı. Bild Burak'ın Schalke'ye attığı golün yılın golü olabileceğini vurguladı. Galatasaray'ın bu sezon Avrupa'da attığı 8 golün 7'sini kaydetmeyi başaran Sarı-Kırmızılı yıldız Şampiyonlar Ligi tarihinde Türk takımı adına bir sezonda en çok gol atan oyuncu olmayı da başardı. Burak Yılmaz'ın ardından Devler Ligi'nde bir sezonda en çok gol atan oyuncu 2000-01 sezonunda Jardel olmuştu. Brezilyalı futbolcu grup ve sonraki turlarda toplamda 6 gol atmayı başarmıştı. Burak'ın bu başarısı FIFA'nın da ilgisini çekti. Burak'a övgüde bulunan 'fifa.com' yayınladığı haberde, "Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon Messi ve van Persie bile onun gol sayısına ulaşamadı" dedi. Reuters haber ajansı ise Schalke maçı sonrasında, "Galatasaray'ın Yılmaz'ı Drogba'nın gölgesinde parlıyor" başlığıyla bir haber yayınladı. Haberde Burak'ın attığı golle klasını konuşturduğunu yazdı.

Haberin Devamı

ATLETICO MADRİD ONUN PEŞİNDE

Bu arada 2 sezon önce Arda'yı A.Madrid'e satan menajer Jorge Mendes'in Türkiye'deki ortağı Ahmet Bulut ile temasa geçtiği belirlendi. Falcao'nun ayrılması durumunda A. Madrid'in Burak'ı almasının gündemde olduğu belirtildi. İspanyol kulübünün Burak için 11-12 milyon Euro teklif yapacağı öğrenildi.

TERİM'DEN ÖZEL KUTLAMA

G.Saray Teknik Direktörü Fatih Terim'in Burak'ı Schalke maçından sonra özel olarak kutladığı öğrenildi. Terim'in, "Sen büyük golcüsün" diyerek oyuncusunu tebrik ettiği belirlendi.

YENİ GOL MAKİNESİ

Ronaldo ve Messi gibi yıldızlarla rekabete giren Burak Avrupa'nın üst düzey golcüsü oldu.

BURAK YILMAZ MÜTHİŞ BİR GOLCÜ

İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden The Guardian, Burak Yılmaz'ın müthiş bir golcü olduğunu yazdı. Gazete, "Attığı golde zamanlaması ve vuruşu tek kelimeyle harikaydı" yorumu yaptı.