Eurocup İstanbul Büyükşehir Belediyespor - U-BT Cluj Napoca: 92-82

İstanbul Büyükşehir Belediyespor - U-BT Cluj Napoca: 92-82

08.11.2017 - 20:10 | Son Güncellenme:

FIBA Erkekler Avrupa Kupası E Grubu 4. hafta maçında İstanbul Büyükşehir Belediyespor sahasında Romanya'nın U-BT Cluj Napoca takımını 92-82 yendi.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor - U-BT Cluj Napoca: 92-82

FIBA Erkekler Avrupa Kupası E Grubu 4. hafta karşılaşmasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor, konuk ettiği Romanya temsilcisi U-BT Cluj Napoca'yı 92-82 mağlup etti.

Haberin Devamı

Karşılaşmaya 5-0'lık seri ile başlayan U-BT Cluj Napoca, 5. dakikayı 16-10 üstün geçti. Kuti ve Sakic ile sayılar kaydeden Romanya temsilcisi, ilk çeyreği 28-25 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe Buckner ve Uğur Dokuyan'ın sayılarıyla başlayan İstanbul Büyükşehir Belediyespor 12. dakikada 29-28 öne geçti. Mert Çevik ve İlkan Karaman'ın kaydettiği sayılarla ev sahibi takım 18. dakikada farkı 7 sayıya çıkardı: 42-35. Kalan bölümde üstünlüğünü sürdüren turuncu-lacivertli ekip, soyunma odasına 47-44 önde gitti.

İkinci yarıda Buva ve Thompson ile boyalı alandan, Mert çevik ile 3 sayı çizgisinin gerisinden isabetler bulan İstanbul Büyükşehir Belediyespor, 27. dakikada farkı çift hanelere çıkardı: 61-50. Kalan bölüm karşılıklı basketlerle geçilirken ev sahibi ekip, final periyoduna 70-58 üstün girdi.

Haberin Devamı

Son çeyrekte Kalnichenko ile üst üste sayılar üreten U-BT Cluj Napoca, 33. dakikada farkı 6 sayıya indirdi: 71-65. Bekir Karlı ve Buckner ile sayılar kaydeden turuncu-lacivertliler, 35. dakikada farkı yeniden çift hanelere çıkardı: 81-71. Skor üstünlüğünü sürdüren İstanbul Büyükşehir Belediyespor, sahadan 92-82 galip ayrıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor: 92 - U-BT Cluj Napoca: 82

Salon: Cebeci
Hakemler: Aliaksandr Syrytsa (Belarus), Uros Nikolic (Sırbistan), Alija Ferevski (Makedonya)

İstanbul Büyükşehir Belediyespor: Thompson 19, Mert Çevik 16, Uğur Dokuyan 10, Bircevic 11, Buva 15, İlkan Karaman 6, Furkan Ayça, Bekir Karlı 5, Buckner 10
Başantrenör: Ertuğrul Erdoğan

U-BT Cluj Napoca: Watson 16, Kromah 8, Kuti 16, Sakic 12, Barro 10, Gray, Kariniauskas, Kalnichenko 12, Török 8
Başantrenör: Mihai Silvasan

1. Periyot: 25-28
2. Periyot: 47-44
3. Periyot: 70-58
4. Periyot: 92-82

Maçın ardından

İstanbul Büyükşehir Belediyespor cephesi

FIBA Erkekler Avrupa Kupası 4. hafta mücadelesinde konuk ettiği U-BT Cluj Napoca'yı 92-82 yenen İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un başantrenörü Ertuğrul Erdoğan, eksiklere rağmen önemli bir galibiyet elde ettiklerini söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Sakatlar ve hasta oyuncularımıza rağmen çok önemli bir maç kazandık. İlk maçı deplasmanda 21 sayı farkla kaybetmiştik. Genç oyunculardan çok iyi katkı aldık. Onlar için de çok iyi bir fırsat oldu. Verdiğimiz şansı iyi değerlendirdiler." diye konuştu.

Haberin Devamı

Turuncu-lacivertli oyuncu Bekir Karlı ise "Deplasmanda farklı kaybettiğimiz maçın rövanşında çok iyi mücadele ederek kazandık. 3 eksiğimize rağmen değerli bir galibiyet aldığımızı düşünüyorum. Arkadaşlarımı kutluyorum. Önümüzdeki Muratbey Uşak maçına konsantre olacağız." ifadelerini kullandı.

U-BT Cluj Napoca cephesi

Romanya temsilcisi U-BT Cluj Napoca'nın başantrenörü Mihai Silvasan ise rakibin çok iyi mücadele edip sert savunma yaparak kazandığını ifade etti.

Silvasan, iyi başladıkları maçta pota altında rakibe ikinci atış şansını çok fazla verdiklerini belirterek, "Rakibimiz kendi evinde oldukça sert ve iyi savunmayla bize karşı üstünlük sağladı. Grup liderliği için önemli bir maçtı. Son iki maçı da kazanarak gruptan lider olarak çıkacağımızı düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

U-BT Cluj Napoca'nın basketbolcusu Kuti ise son iki maçı kazanarak gruptan lider çıkmak istediklerini belirtti.