Basaksehir İstanbul için umutlu!

İstanbul için umutlu!

14.08.2012 - 14:49 | Son Güncellenme:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sn.Göksel Gümüşdağ, Avrupa Spor Başkentleri Kurumu (ACES) Başkanı Lupattelli'yi ağırladı.

İstanbul için umutlu

İstanbul'un 2012 Avrupa Spor Başkenti olmasında büyük katkısı olan ve aynı zamanda ACES Türkiye'nin de başkanlık görevini yürüten Göksel Gümüşdağ, ACES Başkanı Gian Francesco Lupattelli, ACES Başkan Yardımcısı Roberto Mafezzonni, Genel Sekreter Hugo Alonso ve beraberindeki heyet ile Spor AŞ Genel Müdürlüğü'nde bir araya geldi. Görüşmede Spor A.Ş. Genel Müdür Yardımcıları Serhat Karadağ ve Selim Terzi de hazır bulundular.

Haberin Devamı

Yaklaşık 45 dakika süren görüşmede Gümüşdağ, ACES Heyeti'ne İstanbul 2012 Avrupa Spor Başkentliği kapsamında yapılan etkinlik ve projelerinden bahsetti. ACES Başkanı Lupattelli, İstanbul'un Avrupa Spor Başkentliği süresince yapmış oldukları etkinlik ve faaliyetlerden son derece memnun olduklarını kaydetti. Görüşmede ACES Türkiye'nin gelecek yıllarda daha da aktif olması ve Türkiye'den bu unvan için yeni aday şehirlerin ve ilçelerin çıkartılması noktasında taraflar fikir alış verişinde bulundu.

Gümüşdağ, 2017 yılından itibaren Dünya Spor Başkenti unvanını da verecek olan ACES Kurumu Başkanı Lupattelli'ye İstanbul'un nasıl ki Avrupa Birliği üyesi olmayıp da bu unvana layık görülen ilk şehir olduysa, 2017 yılında ilk kez verilecek olan Dünya Spor Başkenti unvanına da İstanbul şehri olarak aday olması gerektiğini belirtti.

Haberin Devamı

Görüşmede İstanbul'un 2020 Olimpiyat adayı olmasına değinen ACES Başkanı Lupattelli, İstanbul şehrinin diğer aday şehirlerden daha şanslı olduğunu ve İstanbul'un 2020 Olimpiyat Oyunları'nı alacağına inandığını belirtti.

Görüşmenin ardından Gümüşdağ ACES heyeti ile birlikte Spor AŞ Genel Müdürlüğü, ACES Türkiye Ofisi ve Fatih Spor Kompleksi'ni gezdirdi.