BursaSpor İşte Enes'in en beğendiği futbolcu!

İşte Enes'in en beğendiği futbolcu!

01.10.2013 - 16:39 | Son Güncellenme:

Bursaspor'un genç futbolcusu Enes Ünal, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)'nin resmi yayın organı Tam Saha Dergisi'ne röportaj verdi.

İşte Enesin en beğendiği futbolcu

Galatasaray maçında tarihe geçtiği golün öncesi ve sonrasını anlatan Enes, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Şans bulmayı bekliyor ve bunun hayalini de kuruyordum. O hafta Daum çok üstüme düşmüş ve beni özel olarak çalıştırmıştı. Maç sırasında da Batalla o kadar iyi bir pas verdi ki bana sadece golü atmak kaldı. Golü attığım için mutlu oldum ama sadece beraberlik golüydü. İyi oynuyorduk ve maçı kazanmamız gerekiyordu. Bu nedenle golün ardından sadece ikincisini de atmamız gerektiğini düşündüm. Ama maçtan sonra tabii ki uyuyamadım. İnsanın aklına sürekli o an geliyor."

"AMACIM AVRUPA'DA OYNAMAK"

Kendisiyle ilgilenen takımların olduğunu, Bursaspor yönetiminin bu kulüplerle görüştüğünü, sonuçta Bursaspor'da kalmasına karar verildiğini belirten Enes, şöyle devam etti:

" Ben de zaten Bursasporluyum ve bundan bir rahatsızlık duymadım. Üç senelik bir planım ve 2016 ile ilgili bir hedefim var ama bu şimdilik bende kalsın. O kadar ileriyi görmek ve planlamak kolay değil. Küçüklüğümden beri Bursaspor dışında Türkiye'de herhangi bir takımda oynamayı hayal etmedim. Benim amacım eğer başarabilirsem Avrupa'da oynayabilmek."

Haberin Devamı

"BURAK YILMAZ'I BEĞENİYORUM"

Genç bir oyuncu olarak örnek aldığı futbolcuları da açıklayan Enes, bu konuda şunları söyledi:

"Çocukken Kaka ve Zidane'dı idollerim. Mevkiim oturdukça Ibrahimoviç oldu. Hakan Şükür zaten her genç forvetin idolüdür. Burak Yılmaz abi çok beğendiğim bir futbolcu. Dünya futbolunda ise Van Persie'yi hayranlıkla izliyorum."

"KENDİMİ GELİŞTİRMEYE UĞRAŞIYORUM"

"Günümüzde pek statik santrfor tipi kalmadı" diyen Enes, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Ben de elimden geldiğince hareketli oynamaya çalışıyorum. Tabii hepsi çok değerli santrforlar. Ben de zaten bu oyuncuları tümüyle örnek almıyorum. Hepsinin parça parça özelliklerinden yararlanmaya çalışarak kendimi geliştirmeye uğraşıyorum. İki ayağımı da kullanabiliyorum, son zamanlarda kafa toplarımı da geliştirdim. Savunma arkasına yapılacak koşularda ise kendimi geliştirmem lâzım ama bunun için gereken kuvvet çalışmalarının da bir zamanı var."

"EKSTRA YÜK HİSSETMİYORUM"

Taraftarların kendisine çok değer verdiğini söyleyen Enes Ünal, şöyle dedi:

Haberin Devamı

"Bursalıyım, orada büyüdüm ve alt yapıdan çıktım. Taraftarların sevgisini, desteğini boşa çıkarmamak için elimden geleni yapıyorum. Ama açıkçası omuzlarımda ekstra bir yük hissetmiyorum, rahatım. İki, üç senedir yerel basında hakkımda çıkan transfer haberleri sebebiyle sokağa çıktığımda tanınıyorum. Yanıma gelip ilgi gösterdiklerinde, imza istediklerinde mutlu oluyorum. Belki yaşım küçük olduğu için bu durumdan bir rahatsızlık duymuyorum. İleride ilgi yoğunlaşırsa ne olacağını bilmiyorum ama herhangi bir rahatsızlık hissedeceğimi de sanmıyorum. Çünkü insanlarla iletişim kurmak hoşuma gidiyor. Sadece biraz utangacım, bu da beni biraz zorluyor."

"BEN OLDUM DEMEM MÜMKÜN DEĞİL"

Çok hedefleri olduğunu ve bunları başarmak için çok çalışacağını belirten Enes, son olarak şöyle konuştu:

"Dünyanın en iyi oyuncuları kendilerini geliştirmek için sürekli çalışıyorsa, 16 yaşında ve henüz hiçbir şey başarmamış genç bir oyuncu olarak 1-2 gol atıp, (Tamam ben oldum) demem mümkün değil. Küçüklüğümden beri çok büyük hedeflerim var ve bunları başarmak için elimden geleni yapacağım. Henüz 16 yaşındayım ve parayı ben değil ailem kullanıyor. Ben sadece ailemden harçlık alıyorum. Elbette zamanı gelince ben de parayı kullanacağım ama henüz vakit var."