Skorer İşte hücum futbolu

İşte hücum futbolu

06.09.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

İşte hücum futbolu

İşte hücum futbolu

       BUNALIMDAKİ Adalar futbolunu K.İrlanda Ali Sami Yen'de de belgeledi. Arkasına "beceri" ve "toplu destek" ekleyemedikleri "uzun toplarla" oynamanın faturasını daha ilk yarı 2-3 golle ödeyebilirlerdi. Tam 45 dakika sadece bir kez duran topta ön müdahaleyi rakibe bırakmanın mantıksızlığı hariç doksan dakika defansta hiçbir yanlışımız yoktu. Özellikle Alpay ve Mert adam markajında başarılıydı. Alpay üstelik forvete de çıkarak adeta seyirciye "hem futbol sempatisi" örnekledi, hem de hakeme "yan bile bakmadı." Galiba bir musibet bin nasihatten iyidir sözü boşuna söylenmemiş.
       K.İrlanda sadece koşan bir takım. Ortada kümeleniyorlar. Bir de inatçı ve gözüpek savunmanın primiyle sahada dolaşıyorlar. Bizde ise bütün takım çok iyi oynadı. Alpay, ondan sonra Sergen, Abdullah üstün teknikleriyle, diğerleri de takım oyunundaki özellikleriyle göze çarptı. Ama Oktay'ın ayrı bir özelliği vardı. Rakip de gerçekten çok yetersizdi. Sahada iki kişilik koşan Okan da sivrildi. Oktay, Beşiktaş'ta bulamadığı özgürlüğü ve yorumu hem santrfor, hem de istediği gibi oynayarak belgeledi. Depar topuyla attığı güzel goller onu dünün yıldızı yaptı.
       İkinci yarı bu patlamayla rakibi sahadan sildik. Ancak ilk yarı bol top çevirerek ve kısa pasla adam kaçırmak yerine nedense Hakan'a dönük doldur boşalt toplarını tercih ettik. Neyseki, ikinci yarı K.İrlanda'nın düşündüğü futbolu, uzun toplarla oynama yerine topu yere indirerek kendi amacımızı belgeledik. Üçüncü goldeki Tugay, Oktay paslaşması, ikinci goldeki boşaltılan orta alana Sergen'in girip penaltı yaptırma ustalığı Türkiye'nin sadece doldurt boşalt futbolu oynamayan bir takım olduğunu örnekledi.
       Artık Türkiye çağdaş futbolu sahalara yansıtıyor. Eşleşmelerde Alpay, Horlock ile sağ beke geliyor, Mert adamıyla başka bölgelere taşınıyor. Ama futbolumuz değişmiyor. Dünkü bir güzellik de buydu. İlk yarı doldurt boşalt futbolu oynayan takım ikinci yarı topu koşturma ilkesini tehlikeleri bölgelere yansıtma kurnazlığı ile süsledi. İşte hücum futbolu buydu ve milli takımın bu özelliği ile gurur duydum. Ayrıca şahane bir hakem gördük. Daha on dakika dolmadan rakip kaleci topu geç oyuna soktuğu için sözlü ikazda bulundu. Topu elle oynadılar hemen sarı kart çıktı. Kuralların son değişikliklerini uygulayan bir hakemdi. Avrupa kupalarına iyi başladık ve futbolcular takımlarındaki performanslarının üstüne çıktılar.