İspanya La Liga İşte Messi'sizliğin Barcelona'ya bedeli!

İşte Messi'sizliğin Barcelona'ya bedeli!

13.11.2013 - 11:10 | Son Güncellenme:

Yıldız oyuncusu Lionel Messi'nin yaklaşık 2 ay devam edecek sakatlığı, Barcelona'ya maddi yönden de önemli ölçüde zarara uğratacak.

İşte Messisizliğin Barcelonaya bedeli

La Liga'da 13. hafta sonunda 37 puanla lider konumda bulunan Barcelona'yı, Arjantinli golcü Lionel Messi'siz zor günler bekliyor.

Haberin Devamı

Real Betis maçında sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kalan ve kulüp doktorlarınca yaklaşık 2 ay sahalardan uzak kalacağı açıklanan Arjantinli yıldızın yokluğu, Barcelona'ya olası puan kayıplarının yanı sıra maddi açıdan da zor günler yaşatacak.

Forbes dergisine göre, dünyanın en çok kazanan 10. sporcusu konumundaki Messi'nin "Barça"dan yıllık kazancı sponsor gelirleri hariç 15 milyon euroyu buluyor.

Messi'sizliğin bedeli

Bu duruma göre, Arjantinli golcünün 2 ay boyunca sahalardan uzak kalmasının bedeli, Barcelona'ya şimdilik yaklaşık 2,3 milyon euroya (6,3 milyon lira) mal oluyor.

Yıldız oyuncunun, bu sezon yaşadığı diğer iki sakatlığın toplam süresinin de 3 hafta sürdüğü göze alındığında ise kulübün uğradığı maddi zarar yaklaşık 3,2 milyon euroya (8,75 milyon lira) çıkıyor.

Haberin Devamı

"Barça", UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Ajax ve Celtic ile oynanacak grup maçları dahil toplam 8 maçta sahaya yıldız isminden yoksun çıkacak.

Messi'den taraftarına teşekkür

Sakatlığına ilişkin sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki hesabından açıklamalar yapan 4 kez dünyanın en iyi futbolcusu seçilen Messi, "Herkesin bildiği gibi, bu yeni sakatlığımdan kurtulmak için tüm zamanımı vereceğim. Benim için en kötüsü, takımda yer alamamak" ifadelerini kullandı.

Sakatlığından takım arkadaşlarının ve taraftarının yardımıyla kurtulacağını vurgulayan Arjantinli yıldız, kendisine destek verenlere teşekkür etti.

Barcelona'nın sağlık ekibinin eski yöneticisi Jordi Ardevol, Messi'nin geçen sezon sakat olarak oynadığını ve tedavi süresinin uzamasından kendisinin sorumlu olduğunu ileri sürmüştü. Kulüp sözcüsü Toni Freixa ise yaz döneminde dünyayı dolaştığı için hiç dinlenemeyen Messi'yi savunarak, sakatlığın futbolda her zaman karşılaşılan bir durum olduğunu ve Messi'nin en iyi şekilde geri dönerek dünyanın en iyi futbolcusu olmaya devam edeceğine inandığını söylemişti.