Beşiktaş İşte Napoli'nin en güçlü ve en zayıf yönleri...

İşte Napoli'nin en güçlü ve en zayıf yönleri...

01.11.2016 - 11:35 | Son Güncellenme:

Beşiktaş'ın bu akşam karşılaşacağı Napoli'nin Albiol'un yokluğunda savunmanın merkezinde büyük sıkıntı var. Ancak İtalyan ekibi Juventus'a yenilmesine karşın oyunu forse etti, rakibinden daha çok pozisyon yakaladı. Zorlu maçta 12 kez kaleyi yokladılar.

İşte Napolinin en güçlü ve en zayıf yönleri...

Beşiktaş'ın İtalya zaferi, herkesi memnun etti ancak Napoli'nin rövanşı İstanbul'da almak istediğine şüphe yok. İtalya'nın tartışmasız en iyi takımı ve Devler Ligi favorilerinden Juventus'a karşı, üstelik deplasmanda neredeyse nefes aldırmayan ve kendi oyununu dayatan Maurizio Sarri'nin öğrencileri Vodafone Arena'ya da kazanmak için çıkacak. İşte madde madde Napoli'nin son durumu:

Haberin Devamı

JUVENTUS'A DEPLASMANDA ÜSTÜNLÜK KURDU

Maçı 2-1 kazanan takım Juventus olmasına rağmen ev sahibinden daha fazla pozisyon ürettiler. 9'u açık oyunda olmak üzere 12 kez kaleyi yokladılar. Yüksek tempolu oyunla rakiplerini hırpalıyorlar.

CEZA SAHASI DIŞINDAN BOMBARDIMAN VAR!

Kısa paslarla topa ve oyuna hükmeden Napoli, uzaktan şut atmaktan da çekinmiyor, kaleyi gören vuruyor. Özellikle Callejon, Diawara ve Mertens'le Bufffon'un kalesini sürekli uzatan yokladı.

RAUL ALBİOL'DEN BERİ STOPERDE DİKİŞ TUTMADI

Juve sık sık ara paslarla iki stoperin arasından pozisyon üretmeye çalıştı. Albiol'ün sakatlığından beri Napoli'nin merkezde ciddi bir sancısı var. Sol bek Ghoulam da hatalarıyla Juve'ye fırsat tanıdı.

Haberin Devamı

SÜREKLİ SAVUNMA ARKASINA TOP ATIYORLAR!

Ev sahibi ekip savunma çizgisine dikkat ederek Napoli hücumcularını sık sık ofsayta düşürdü. Sarri'nin ana hücum planı sürekli savunma arkasına ters top atmak... Maç boyunca bunu zorlayacaklar.

KENDİ AYAKLARINA SIKMA POTANSİYELLERİ YÜKSEK

Juventus'u galibiyete götüren detay; Napoli'nin hata yapmasını bekleyip, fırsatları iyi değerlendirmesiydi. Beşiktaş da İtalya'da bu şekilde sonuca gitmişti. Napoli attığında da, yediğinde de pay sahibi...

(Sabah)